avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Buna,
Eu am inteles asa:
- daca plata este facuta la sediul creditorului, atunci este portabila;
- daca plata este facuta la sediul debitorului, atunci este cherabila (iar varianta b nu este corecta)
Regula este: la sediul debitorului, exceptiile sunt: daca este obligatie baneasca este la creditor sau daca este un bun indiv determinat - respectiv la locul unde se afla bunul la data incheierii contractului - de unde rezulta ca var c nu este corecta.
Sper ca am inteles corect...daca alti colegi au alte pareri, ar fi util sa la spuna!
eu am invatat binisor codurile (la penal ma refer) fara alte tratate si am inceput sa fac niste grile de ale lui Emilian Stanisor... problema e ca imi cam da cu virgula...si m-a cam speriat lucrul asta...
Acum depinde si de grile..niste grile facute pe doctrina nu o sa fie deloc usoare cu materia invatata din cod. Majoritatea cartilor cu grile care se gasesc de cumparat, sunt grile rezolvabile masiv din doctrina. La examene (cel putin la Barou anul trecut - desi anul asta e posibil sa fie ceva mai grele grilele-) grilele erau puternic axate pe cod.
poate nu vor fi mai grele, sper:))... ma bazez pe ipoteza ca anul trecut, in B au fost aprox. 3000 de candidati iar la prima proba au obtinut punctaj mai mare de 70 aprox 500 de candidati... asta inseamna un procent de 16-17%...rezonabil cred, pentru ei... Oricum important e sa invatam si sa fim pregatiti!
Paradoxal, la prima vedere pare mai simplu ca sunt grile.:surrender: Partea buna este aceea ca va fi exclus subiectivismul, iar partea proasta este ca in mod cert se va pune o limita de minim 10 raspunsuri corecte pt fiecare materie.
Asa ca va fi destul de dificil sa faci 70 de puncte desi pare simplu la prima vedere. Vor fi insa candidati care vor pica si cu peste 70 de puncte deoarece vor raspunde corect la mai putine intrebari decat e limita, adica la fel ca si in trecut cand puteai sa iei nota 9 la 4 materii si daca luai sub 5 la cealalta, picai cu brio....

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)