avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
De regula, dupa aproximativ 2 luni de la sustinerea acestuia.
Decizia nr. 148 din 29 septembrie 2014 a Comisiei Permanente a U.N.B.R. privind validarea examenului de primire în profesie ca avocat stagiar şi pentru persoanele care au susţinut examenul de definitivat în alte profesii juridice precum şi a rezultatelor acestuia.

Deja pe site-ul UNBR a apărut hotărârea de validare a examenului. Multă baftă celor intrați.
pentru madalina 28

ceau madalina si eu sunt tot o doamna cu familie si serviciu ca si tine care a incercat 2 ani la rand sa intre in barou dar care din pacate nu a reusit dar eu imi fac curaj si deja din seara aceasta incep sa ma pregatesc, eu inca am un gust amar dupa examenul sustinut, daca te hotarasti sa mai incerci si tu poate ne sustinem reciproc si ne sfatuim ca sa reusim odata sa dam dovada ca desi nu avem tot timpul din lume pentru invatat se poate, eu astept daca vrei sa ma contactezi si poate facem schimb si de adresa de mail

cu bine
Bună seara!Am picat și eu examenul anul acesta.As dori sa intervin și sa va spun și părerea mea despre modul de organizare,tematica și alte lucruri legate de acest examen.Nu este prima data când incerc.Anul trecut am picat cu note peste 5 la toate materiile dar nu am avut nota 7.Inainte de examen am primit numai "incurajari"gen:este imposibil fără pile,se fura la corectat,etc.Va spun cu toată sinceritatea ca am luat exact notele pe care le-am meritat,nu mi-a scăzut nimeni absolut nimic.Nu mi-a lăsat un gust amar acest examen,din contra!Lucrul acesta mi-a dat mai mult curaj sa încerc din nou anul acesta.Din păcate...am picat din nou aproape de 70.Sunt supărată pe mine,nu pe organizatori,comisie,etc.Este adevărat ca puteau fi îmbunătățite câteva lucruri dar nu din aceasta cauza am picat!Cu o gura de apa și un ieșit la toaleta 5 minute,nu cred ca as fi făcut 70 de puncte!Va spun toate aceste lucruri ca sa nu va mai speriați atât de tare,lucrurile nu sunt chiar atât de negre.Mai bine căutați problema,gasiti o soluție și anul viitor sigur vor fi alte rezultate!Va urez mult succes,spor la învățat și capul sus!E un drum lung,obositor dar nu imposibil!
Dragă Jessica05:
Nici eu nu am pus accent pe lipsa apei sau pe lipsa accesului la toaletă în timpul examenului ori anumite greșeli de ortografie strecurate în grile însă dă-mi voie să te contrazic în anumite puncte de vedere pe care eu le susțin cu tărie:
În primul rând, nu știu dacă ție ți s-a părut normal ca la un asemenea examen să fii batjocorit și umilit prin aruncarea lucrărilor pe jos sau amenințat cu diverse vorbe.
în al doilea rând, grilele nu au fost făcute după nivelul nostru de pregătire. Noi nu am făcut practică în anii de facultate ci numai teorie. Au fost niște spețe interminabile care au necesitat timp îndelungat de gândire, au necesitat timp de analiză morfologică pentru a ne putea da seama la ce se referă autorul mai întâi și abia apoi să putem gândi temeiul juridic al acesteia. Au fost grile cu variante de răspuns greșite, validate de comisie ca fiind bune, iar cei care au bifat răspunsul inițial ca cel corect, după contestație li s-au anulat acele puncte.
Au fost grile interpretabile și extrem de greoaie în modul de formulare, astfel încât nu se puteau rezuma doar la a bifa un simplu răspuns ci necesitau discuții și argumente.
A fost o grilă la succesiuni care nu făcea parte din tematica noastră, aceea făcea referire la trasmisiunea și partajul bunurilor moștenirii.
Au fost grile cu varianta de răspuns incomplet formulată și alta complet formulată iar la unele dintre acestea ambele variante s-au luat în considerare iar la altele s-a luat în considerare doar varianta completă.
Au fost grile la care, deși varianta validată de comisie era cea considerată corectă, codul făcut de legiuitor contrazicea acea grilă, deci era incorect validată.
Întregul examen a avut un caracter preponderent aplicativ și nu teoretic.
Contestațiile la barem nu au fost soluționate în termenul de 48 de ore prevăzut de regulament ci după 3 zile.
Contestațiile la barem făcute de numeroși candidați nu au fost citite în timp util, unele poate chiar ignorate de-a binelea.
Nu au existat explicații din partea UNBR-ului cu privire la modul de soluționare al contestațiilor. Nici pănă la această oră nu am primit un răspuns în care să ni se explice de ce grila cutare contestată de noi nu era corectă etc.
Nu ni s-au numărat corect grilele în final, asta constituind lovitura de grație pentru mulți dintre noi.

Poate că tu te-ai resemnat, poate că nu ai învățat suficient și ai motive să nu sari la gâtul lor. Însă suntem 4000 de candidați care nu am promovat, 4000 de suflete din care majoritatea, cei care ne plângem, am învățat cât am putut, ne-am dat silința mai mult după eșecul de anul trecut. Și eu anul trecut m-am resemnat ca și tine, am zis că a fost prima oară pentru acomodare și am rămas doar la stadiul de poate... poate... poate.

Dacă doar ne lamentăm unii altora și nu încercăm măcar noi, tinerii de azi să transformăm răul care ne-a cuprins pe toți în ceva bun la fel va fi și la anul, și celălalt an până când copiii noștri vor fi și mai rău ca noi. Cu toții ne îngrijim numai de latura materială a vieții dar de suflet foarte puțini. Atât vede omul în fața ochilor: bani, bani și iar bani. Când faci ceva în viață trebuie să faci cu iubire față de aproapele tău, cu pasiune și nu numai din dorința de a te îmbogăți cât mai rapid.

Mai gândește-te și vezi apoi dacă mai merită să te resemnezi atât de ușor.
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2015
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)