avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost atrasa intr-un grup infractional, sunt minora ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost atrasa intr-un grup infractional, sunt minora !

Buna ziua ,
Prietenul meu a fost arestat pentru mai multe fapte printre care coordonarea unui grup infractional iar eu sunt aderata la grup , intrebarea mea este : Ce mi se poate intampla cand voi fi majora ?
In cazul dvs. probabil ca la instanta ar trebui sa aveti avocat.
Se poate sa va fie aplicata o pedeapsa cu executare chiar daca veti fi judecata in stare de libertate si chiar daca ati fost minora la data comiterii infractiunii.

Ar putea sa va ajute avocatul si in faza de urmarire penala ca sa va obtina o amenda administrativa daca situatia ar permite insa ar trebui sa platiti avocatul si nici nu se stie daca ar reusi.
Acuzatia este grava...
In faza de judecata este exclusa aplicarea unei amenzi administrative cu aceasta acuzatie.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
La instanta adica dupa cele 6 luni de arest preventiv al celorlalti inculpati?
Mai am o intrebare ... Judecata va incepe dupa cele 6 luni de arest preventiv sau mai tarziu?
Daca este arestat un singur inculpat dupa 6 luni veti fi trimisa in judecata cu tot lotul, liberi si arestati preventiv.
Cine ti-a spus ca ai aderat la grup? Daca era asa pana acum trebuia sa fi audiata de politie sau procuror si pusa sub invinuire. Trebui sa stabilesti clar calitatea ta in aceasta cauza, calitatea juridica.
Pare ca a fost deja invinuita...
Faptul ca este minora a contat mult ca sa nu fie arestata preventiv.

Alte discuții în legătură

Recidivist direct la arest? oltul oltul buna ziua sunt in perioada termenului de incercare..daca voi fi prins ca am comis inca o infractiune (inselaciune,prejudiciu 450 lei,un act material) ce se ... (vezi toată discuția)
Propunere de arest preventiv gabitzu1ro gabitzu1ro Buna.Un amic de al meu a fost arestat preventiv 29 de zile,incepand cu data de 7 martie pt.infractiunea de trafic de moneda falsa.Setinta a fost definitiva a ... (vezi toată discuția)
Cod penal cateanion9 cateanion9 Copilul meu este acuzat de : -adera la grup infractional organizat -trafic de droguri de mare risc A fost retinut pentru 29 de zile de arest preventiv in ... (vezi toată discuția)