avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imbil cu restante intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imbil cu restante intretinere

Buna ziua,de curand am achizitionat un imobil prin credit ipotecar,care avea restante la intretinere.Asociatia de proprietari a contractat o firma de recuperare debite carea a actionat in instanta proprietarul insa acesta a restituit o parte din suma pentru a nu merge mai departe.La vanzarea imobilului a avut nevoie de o adeverinta de la ascoiatia de proprietari pntru vanzare care i-a fost eliberata cu specificaia datoriei care urmeza sa o achite la intrarea anior in cont.
La nota contractul de vanzare cumparare l-am incheita stipuland in contractul de vanzare cumparare datoria respectiva si termenul de achitre adica 30 zile lucratoare.
Cele 30 zile termen satbilit au trecut iar vnzatorul nu si-a achiat datoria.
Administartorul blocului face presiuni aupra noului proprietar impreuna cu firma de recuperare debite,pentru a achita el datoria fostului proprietar,invocand fel si fel de pretexte cel mai grav fiind cel cu amenintarea cu pierderea locuintei din cauza datoriei fostului proprietar.
Itrebarea mea este urmatoarea:In calitate de nou proprietar,alturi de banca cu care am facut tranactia,trebuie sa suport eu consecintele acestei situatii in care sunt expus? ebuie sa procedez pentru a scapa de hartuirea administratorului,pentu ca sincer mi s-a luat sa mai vin acasa pt ca il gasesc in fata scarii pe banca reprosandu-mi mereu sa platesc datoria ca alfel pierd casa.
Exista cale de iesire din acest impas?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:01, 31 Iulie 2013
nu aveti nicio vina, insa din punctul meu de vedere contractul e nul (Actele de
înstrăinare încheiate cu nerespectarea acestei obligaţii sunt nule de drept).

In lege nu scrie de posibilitatea de a se face angajament de plata cu vanzatorul ci doar posibilitatea ca datoria sa fie transferata cumparatorului.
atat timp cat Erste bank dep juridic si a dat acordl pt imprumut cine este de vina?eu unul nu am de gand sa achit datoria.Firma de recuperare are deschis proces pe rol cu vechiul proprietar care a facut datoriile.sa ii execute bunurile pe care le are in posesie,masini etc.avand firma este persoana juridica.sa faca ei ce cred cu el nu cu mine.
Nu m-as grabi deloc sa fac o astfel de afirmatie. In cazul in care un astfel de contract ar fi nul, notarul ar raspunde pentru prejudiciile produse cumparatorului.
Daca ar fi fost nul, nu s-ar fi incheiat.

Prin adeverinta respectiva s-a acoperit motivul de nulitate. Practic, s-a prevazut o data scadenta ulterioara, pentru datoriile existente la asociatie.
Nulitatea ar surveni doar daca s-ar fi incheiat contractul fara adeverinta. In mod evident, nu suntem in situatia aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta asociatie anjinsan anjinsan Buna Ziua, Situatie:Un chirias, se muta in locul altui chirias si apoi solicita adeverinta de la asociatie din care sa rezulte ca nu exista debite restante ... (vezi toată discuția)
Executare silita fara instiintare asociatie proprietari? stelutamonica stelutamonica Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema:socrul meu este administrator la o asociatie de proprietari si a primit o instiintare cum ca unul din ... (vezi toată discuția)
Datorii vechi ale asociatiei de proprietari PetruD PetruD Buna ziua Va rog sa ma lamuriti daca este legal sa mi se pretinda mie ca nou proprietar achitarea datoriilor anterioare cumpararii locuintei. La data ... (vezi toată discuția)