Buna ziua,de curand am achizitionat un imobil prin credit ipotecar,care avea restante la intretinere.Asociatia de proprietari a contractat o firma de recuperare debite carea a actionat in instanta proprietarul insa acesta a restituit o parte din suma pentru a nu merge mai departe.La vanzarea imobilului a avut nevoie de o adeverinta de la ascoiatia de proprietari pntru vanzare care i-a fost eliberata cu specificaia datoriei care urmeza sa o achite la intrarea anior in cont.
La nota contractul de vanzare cumparare l-am incheita stipuland in contractul de vanzare cumparare datoria respectiva si termenul de achitre adica 30 zile lucratoare.
Cele 30 zile termen satbilit au trecut iar vnzatorul nu si-a achiat datoria.
Administartorul blocului face presiuni aupra noului proprietar impreuna cu firma de recuperare debite,pentru a achita el datoria fostului proprietar,invocand fel si fel de pretexte cel mai grav fiind cel cu amenintarea cu pierderea locuintei din cauza datoriei fostului proprietar.
Itrebarea mea este urmatoarea:In calitate de nou proprietar,alturi de banca cu care am facut tranactia,trebuie sa suport eu consecintele acestei situatii in care sunt expus? ebuie sa procedez pentru a scapa de hartuirea administratorului,pentu ca sincer mi s-a luat sa mai vin acasa pt ca il gasesc in fata scarii pe banca reprosandu-mi mereu sa platesc datoria ca alfel pierd casa.
Exista cale de iesire din acest impas?
nu aveti nicio vina, insa din punctul meu de vedere contractul e nul (Actele de
înstrăinare încheiate cu nerespectarea acestei obligaţii sunt nule de drept).
In lege nu scrie de posibilitatea de a se face angajament de plata cu vanzatorul ci doar posibilitatea ca datoria sa fie transferata cumparatorului.
atat timp cat Erste bank dep juridic si a dat acordl pt imprumut cine este de vina?eu unul nu am de gand sa achit datoria.Firma de recuperare are deschis proces pe rol cu vechiul proprietar care a facut datoriile.sa ii execute bunurile pe care le are in posesie,masini etc.avand firma este persoana juridica.sa faca ei ce cred cu el nu cu mine.
Nu m-as grabi deloc sa fac o astfel de afirmatie. In cazul in care un astfel de contract ar fi nul, notarul ar raspunde pentru prejudiciile produse cumparatorului.
Daca ar fi fost nul, nu s-ar fi incheiat.
Prin adeverinta respectiva s-a acoperit motivul de nulitate. Practic, s-a prevazut o data scadenta ulterioara, pentru datoriile existente la asociatie.
Nulitatea ar surveni doar daca s-ar fi incheiat contractul fara adeverinta. In mod evident, nu suntem in situatia aceasta.