avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort prin acord - in cat timp se pronunta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort prin acord - in cat timp se pronunta?

Am si eu o intrebare. Saptamana trecuta, joi, s-a judecat divortul meu, prin acord. Ne-am prezentat amandoi, ne-am mentinut intentia de divort, fara posibilitate de impacare, iar cauza este 'in pronuntare'. Intrebarea mea este in cat timp se pronunta sentinta si daca, pana la pronuntare, se poate interveni de catre una din parti. Ma refer la faptul ca acum fostul sot spune ca va incerca sa opreasca sau sa suspende procesul, ceva de genul acesta. Poate face asta?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 17:23, 9 Noiembrie 2007
Diferenta de varsta e destul de mare intre noi si dupa 4 ani de casatorie, eu am intalnit pe altcineva mai de varsta mea si decid sa divortez. oricum diferentele de varstra dintre noi duceau la divergente intre noi, dar fara violenta. oricum eram total opusi. s-a ajuns la desfacerea casatoriei de comun acord, dar el realizand de fapt ca ma pierde, a inceput cu amenintari, cu telefoane... si multe.. la care as putea sa am dovezi. si mi-a spus ca pana la cea de-a doua infatisare sunt inca sotia lui si ma poate calca in picioare ori de cate ori vrea el.vrea sa ma lase fara servici, si tot asa. imi este frica... eu nu vreau sa-i fac nici un rau, dar totusi vreau sa-mi traiesc si eu viata, sa am serviciul meu . m-a amenintat ca si dupa pronuntarea divortului imi poate face ce vrea el... ca asa vrea el. sincer m-am saturat sa tremur la fiecare sunet de telefon, din sala , eu lucrand in proiectare navala, si am tras mult si am invatat mult pentru a ajunge aici, si nu vreau sa pierd locul de munca pentru ca e posibil sa intre in sala si sa-mi faca scandal... si sa ma faca in tot felul. nici nu stiu de fapt care este intrebarea mea catre dumneavoastra ci doar cer un ajutor... sa stiu ce pot face pentru linistea mea si pentru a-mi trai viata linistita. va multumesc anticipat! astept totusi un raspuns macar un sfat o parare...orice. eu am doar 27 de ani.
Ati depus deja cererea de divort?

Daca aveti dovezi, nu i-ar strica o plangere penala pentru amenintare... cu motivele pe care ni le-ati povestit.... Actiunea penala nu trebuie sa aiba neaparat finalitate, ea poate inceta prin impacarea partilor..., daca dovedeste pana la urma un comportament civilizat.
Absolut de acord.
Apoi, ar cam trebui sa divortati, va vedeti o viata traind in teama? Chestiunile astea se invata, si sa ameninti si sa cunosti teama... Pot recidiva chiar daca renuntati la divort.
E numai decizia dv.
pai am inceput divortul, de comun acord...ultima infatisare va fi pe 26 noiembrie 2007. pana la data asta el ma mai poate considera sotia lui, poate sa-mi faca vre-un rau? a zis ca poate sa ma calce in picioare si ca politia ii va da doar o amenda pentru deranjarea ordinii publice, si ca nu poate sa-i faca altceva pentru ca eu sunt inca sotia lui pana la data de 26 noiembrie. cand imi pot schimba actele cu numele de fata incepand cu ce data daca pe 26 este ultima infatisare la tribunal? pot obtine dupa divort un ordin de restrictie?
va multumesc pentru incurajare si pentru sustinere!
Doamna, aveti avocat? Ca-mi pareti speriata rau, nu v-ar strica cineva care sa va linisteasca si sa va spuna care va sunt posibilitatile...

NU ARE NICI O LEGATURA SOTIA CU ORICE CALCAT IN PICIOARE. Daca sunteti sotia, fiica, nora, sora cuiva nu inseamna ca acea persoana are vreumn drept asupra dv. Fizic ori psihic. Nu inteleg, spuneati ca aveti 27 de ani, ce legatura e intre a fi sotie si a fi batuta? Stie sotul dv. vreo prevedere care sa-l apere de penale, de raspundere? Scrie pe undeva ca daca ai batut un om ai probleme, numai daca esti sotul acelui om nu ai. :O:(
Ma intristeaza ca mai sunt oameni care sa gandeasca astfel. Nu acceptati.
Mai mult, Codul nostru penal prevede ca fiind o agravanta loviturile aplicate unui membru al familiei. Violenta domestica este considerata mai periculoasa in societate.

Astfel, eu l-as avertiza de fata cu un martor ca, in cazul in care ma mai supara, ma voi duce la politie. Si la primul semn, cat de mic, tel. dat in noapte sau un tipat scurt din partea lui catre mine, chiar m-as duce. :D Sa vedem atunci.
Mai mult, preocuparea lui pentru penal poate ar determina un interes scazut pentru divort si l-ar lasa sa se definitiveze... Asa ca totul cat mai bine pentru mine!!!
Doar nu suntem in Evul Mediu!!!

Alte discuții în legătură

apel la hotararea de divort Seashell Seashell Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. In data de 1 aprilie anul curent am avut ultima infatisare la tribunal in caz de divort, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Divort gyuly_11 gyuly_11 buna ziua, am div pe 17 sept, intrebarea este, pot sa-mi cumpar casa din banii obtinuti din vz. casei in urma partajului, tinand cont ca sentinta nu este ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort  Loredana Puscasu Loredana Puscasu am primit hotararea de divort dar nu stabileste nicaieri ca ea este executorie, se stabileste in schimb faptul ca poate fi atacata cu apel in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)