Am si eu o intrebare. Saptamana trecuta, joi, s-a judecat divortul meu, prin acord. Ne-am prezentat amandoi, ne-am mentinut intentia de divort, fara posibilitate de impacare, iar cauza este 'in pronuntare'. Intrebarea mea este in cat timp se pronunta sentinta si daca, pana la pronuntare, se poate interveni de catre una din parti. Ma refer la faptul ca acum fostul sot spune ca va incerca sa opreasca sau sa suspende procesul, ceva de genul acesta. Poate face asta?
Precedeaza astfel pentru ca simte ca va e teama. La astfel de amenintari, sustineti-i privirea cu tupeu.... Nu stiu cum sa va povestesc... Si cainele latra si se repede la omul caruia ii e teama... Daca te intorci si te uiti fix in ochii cainelui, bate in retregere... Nici la acest capitol oamenii nu sunt mai presus decat animalele... Si daca chiar indrazneste sa puna in practica cea mai mica amenintare nu va opriti decat la sectia de politie...
eu am incercat sa fiu totul amiabil, fara scandal, fara politie sau timp pierdut prin tribunale, pur si simplu nu a mers casatoria noastra si gata, si mai nou nu cred ca este o crima faptul ca mi-am gasit un suflet care sa fie aproape de mine din toate punctele de vedere. sustin inca o data ca asta nu e o crima, dar pentru anumite persoane care au o capacitate mintala redusa si traiesc in evul mediu ca sa va citez, nu pot intelege asta. voi incerca sa aplanez situatia in asa fel incat sa fie bine, si in cazul in care se in dreapta spre o culme rau facatoare am sa apelez si la justitie. eu nu am avocat dar as potea avea oricand , dar din multele sfaturi pe care le-am primit la un divort care este de comun acord nu e nevoie de avocat, el are avocat datorita faptului ca nu poate fi prezent pe data de 26 noiembrie si respectivul avocat sa-l reprezinte, pentru ca eu am sa fiu prezenta. plus ca respectivul avocat a fast de fata la unele amenintari, si chiar un inceput de violenta fizica(imbrancituri) si violente verbale, asta inamplandu-se chiar in fata institutului unde lucrez, avand martori chiar si portarii si unii colegi care intrau spre servici. eu nu am vrut si nu vreau in continuare sa fac rau nimanui, pentru ca bunul simt din mine zice ca se poate si discutand, cu calm, si eu fiind cea care a plecat sa zicem, si care a cerut divortul, (desi el e cel care l-a intetat) ..se pot rezolva astfel de probleme si prin comunicare ceea ce la el lipseste cu precadere totala. fiind o persoana care nu are nici in clin nici in maneca despre legislatie, am apelat la voi sa-mi raspund la unele intrebari. in cazul in care se inrautateste situatia am sa apelez si la justitie, si am sa caut sa adun cat mai multe dovezi, si cati mai multi martori. astept ziua de 26 noiembrie in care se va termina totul, pentru ca i-am lasat tot, eu nu am cerut nimic desi au fost bunuri obtinute in timpul casatorie care sunt si pe numele meu, pentru ca asa mi s-a parut normal, plus ca nu vreu nimic din ce este acolo, nu avem copii, e o chestie cat se poate de simpla... dar ma repet.... cu anumite persoane cu o anumita mentalitate nu prea poti sa mai dicuti normal... ci uneori va trebui un ajutor din partea unor autoritati sa-i faci sa inteleaga ca nu mai merge... si ca vreu libertate si sa fiu lasata in pace, sa nu-mi fie frica sa merg pe strada sau sa-mi pierd locul de munca. eu va multumesc din nou pentru incurajare, si astept in continuare orice solutie referitor la problema mea...
De cate ori nu aveti raspuns la o problema juridica in care sunteti implicat, aveti nevoie de un avocat. De cate ori nu stiti la ce sa va asteptati, care sunt solutiile posibile juridic, aveti nevoie de un avocat.
Chestiunea cu "nu-ti lua tu, da'-mi iau eu" e putin trasa de par. Nu cunosc de ce nu se poate prezenta domnul, dar stiu ca pentru a-si asigura prezenta putea trimite un mandatar, un contract de mandat fiind mult mai ieftin decat un avocat.
Apoi, este nevoie de avocat de cate ori simtiti ca nu va intelegeti de comun acord (amenintarile ar fi o astfel de situatie) cu partea adversa. Apoi, exista un motiv pentru care un avocat nu poate sa reprezinte parti cu interese contrare...
Acel avocat il va reprezenta pe el, il va consilia pe el si nu pe dv. Daca simtiti ca nu aveti incredere in sot, nu aveti nici in avocatul lui. E normal ca acesta sa-si asculte clientul si sa-i faca pe plac acestuia si nu dv.
pana la data asta el ma mai poate considera sotia lui, poate sa-mi faca vre-un rau? a zis ca poate sa ma calce in picioare si ca politia ii va da doar o amenda pentru deranjarea ordinii publice, si ca nu poate sa-i faca altceva pentru ca eu sunt inca sotia lui ...
Italienii spun: "cat timp oaia e proasta ciobanul ii va mulge laptele" Ce ar fi sa va transformati dumneavoastra in "cioban" si pe el sa-l considerati "caine de stana" si sa-l luati la "alergat" putin?
Divort
gyuly_11
buna ziua, am div pe 17 sept, intrebarea este, pot sa-mi cumpar casa din banii obtinuti din vz. casei in urma partajului, tinand cont ca sentinta nu este ... (vezi toată discuția)