avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evadare - prescriere executare ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evadare - prescriere executare ?

Daca cineva este condamnat la 5 ani de inchisioare, dar reuseste sa evadeze/sa nu se mai prezinta la penintenciar... cum curge timpul de prescriere?

deci 5 ani + 2 ani evedarea sau cum se calculeaza?
:(
Cum pedepasa aplicată pentru infracţiunea de evadare se adaugă la pedeapsa din executarea căreia v-aţi sustras prin evadare, ar trebui să ştim dacă aţi primit o pedeapsă deja pentru evadare.Dacă am admite că aţi primit maximul de pedeapsă , adică 2 ani, în cazul variantei neagravante sau 8 ani în cazul variantei agravante, am avea 7 ani sau 13 ani de executat. Socotiţi deci 5 ani plus 7 ani, sau 5 ani plus 13 ani . Dar poate nu veţi primi maximul pentru evadare, totuşi, deşi prin evadare, vă aflaţi în stare de recidivă.
În orice caz, cel puţin 15 ani în opinia mea ,dacă nu intenţionaţi să vă întoarceţi pentru a vă ispăşi pedeapsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea faptelor in noul cod penal rodica1985 rodica1985 Buna ziua! Am fost condamnat definitiv la 4 si respectiv 5 ani inchisoare pentru 2 fapte de furt calificat savarsite in 2006,iar condamnarea a fost pronuntata ... (vezi toată discuția)
Prescrierea RANYAtrans RANYAtrans Daca faptele sant 2007 Prima sentinta 2016 Incadrarea pana la 6 ani condamnare In ce data se prescriu faptele (vezi toată discuția)
Prescriptia pedepsei ContSters304901 ContSters304901 Buna seara am o rugaminte la dvs. daca ma puteti ajuta sunt nedumerita cu prescrierea la o pedeapsa de 3 ani si 2 luni ,dupa cat se prescrie pedeapsa dupa 5 ... (vezi toată discuția)