avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani imprumutati si nerecuperati fara act notarial la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani imprumutati si nerecuperati fara act notarial la mana!

Buna seara,va rog mult de tot sa ma ajutati cu un eventual sfat respectiv procedura....acum 4 ani am imprumutat din doua banci o anumita suma de bani.Pentru a fi sigur ca ii pot scoate,am facut tranzactia de la ambele dorind ca ulterior sa ii returnez uneia dintre banci pentru a ramane doar cu imprumutul de la prima.Fostul meu cumnat,care nu a lucrat decat la negru a facut aceeasi cerere la anumite banci insa fara succes.Tinand cont de omenie si de gradele de rudenie din vremea aceea i-am imprumutat suma de 6000 euro pe incredere,fara nici un act la mana.O data cu mine si-a achizitionat o masina pe care a si inscris o in acelasi timp.Datorita refuzurilor primite de la banci ,a decis sa imi plateasca suma in sistem de rate,mergand uneori si depunand in contul meu,cu copia mea de buletin dar totusi aparand numele lui ca si depunator in contul meu bancar iar alteori imi dadea mie banii direct pentru rata.Divortand de sora sa,automat mi-a transmis sa trec la teapa datoria sa.Am incercat prin intermediul politiei sa fac ceva spunandu-mi ca nu are rost sa ma agit atata timp cat nu pot dovedi acest lucru printr-un act facut de mana.Insa zilele trecute,am auzit un caz identic,unde "rau platnicul" a fost totusi pedepsit prin sechestrul masinii pe care o avea,prin urmarire de telefoane ,urmarire generala. pe nume,dovezi adunadu-se in decursul anilor prin martori,prin compararea imprumutului din banca cu data achizitionarii masinii,detector de minciuni,martori etc. Este adevarat?pot face ceva daca as strange aceste dovezi si as aduce martorii?Va multumesc din suflet,astept un raspuns !
Domnule AndreiDorin,
Il puteti actiona in judecata pe logodnicul dumneavoatra, daca nu au trecut 3 ani de la momentul in care i-ati dat banii respectivi. Daca aveti martori ca i-ati dat acei bani sau el nu este un mincinos patologic si ar recunoaste imprumutul, la interogatoriu, aveti sanse.

Altfel, o luati ca pe o lectie de viata, una scumpa, dar folositoare.
Buna ziua,

sunt Nicoleta, economist 36 de ani. Au trecut doar 2 ani, el este plecat in strainatate, este casatorit. Sunt sigura ca recunoaste, de altfel toata familia lui stie.........si oricum noi nu ne-am certat, am fost eleganti in despartire.
Oricum multumesc pt sfat, acum am putina treaba, dar o sa revin sa va mai intreb cate ceva, in legatura cu costurile unui asemenea proces.

Nicoleta
Daca nu sunt acte nu sunt sanse in civil si mai pierdeti si taxa de timbru.
Ba se poate , imposibilitatea de preconstituire dovada scrisa este tocmai ce poate invoca dna ptr a motiva temeinicia cererii, in lipsa de inscrisuri. Ce acte putea incheia cu logodnicul?
Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
ContSters214341, utilizator
Buna ziua,
ca si acte am doar extrasele de la banca, ce dovedesc ca-mi trimite bani o luna da 2-3 nu.....O perioada a trimis luna de luna, acum mai rar........As putea sa-l inregistrez pe telefon cand suna sa-mi zica de bani, dar stiu ca in instanta nu sunt acceptate inregistrarile........
Dar ma intereseaza pasii pe care trebuie sa-i parcurg, nu am fost niciodata in instanta, la un tribunal, nici nu stiu cum arata....decat de afara. Stie toata familia lui de creditul facut de mine pt el, si in caz de depus marturie, ar depune in favoarea mea,adica a adevarului.
Efectiv ce trebuie sa fac prima data: sa merg la tribunal si sa fac ce anume?
apoi ce urmeaza..........
Multumesc

Alte discuții în legătură

Concubinaj - cum recuperez suma imprumutata? eunice77 eunice77 Buna, Ma poate ajuta cineva si pe mine? Am locuit impreuna cu un barbat 5 ani, la un moment dat i-am imprumutat 6000 lei dar fara martori. Acum ne-am ... (vezi toată discuția)
Imprumut Petunia Petunia buna ziua! acum 2 ani, i-am dat cu imprumut cumnatului 10.000 de lei, fara chitanta ca era in familie. sora mea a divortat, cumnatul-fost si acum promite ca ... (vezi toată discuția)
Imprumut bani inainte de casatorie Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Am imprumutat o suma de bani unei fete cu care eram/locuiam inainte de casatorie. Nu am facut acte. Singura dovada este transferul interbancar din contul meu ... (vezi toată discuția)