avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract v/c pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract v/c pamant

Am facut o promisiune de vanzare-cumparare (la notar) pentru un teren agricol in anul 2007. Am incasat de la promitentul cumparator o suma de bani, iar acesta primea dreptul de folosinta asupra pamantului şi se obliga sa încheie actul de vânzare cumpare pentru acest teren pana în anul 2012 şi să întocmească documentaţia cadastrala şi înscrierea în CF.
Acest termen a trecut si nu s-a facut nici un act de atunci de către promitentul cumparator asa cum prevedea promisiunea. Mentionez că nu am primit nicio notificare privind încheierea actului de V/C.
In acest timp nu m-am ocupat de acest teren dar sunt obligata sa platesc impozitul intrucat este tot terenul meu.
Intrebarile sunt:
1.Mai este valabila promisiunea daca nu s-a executat?
2. Cum sa fac sa intru din nou in posesia pamantului fara sa fiu data in judecata?
Cel mai recent răspuns: SCOTIANU , utilizator 18:20, 4 Septembrie 2013
Pentru ca va trebui sa suportati toate costurile in conditiile in care oricum aveti proprietatea asupra terenului.
Va trebui sa deschideti o actiunein justitie. Inainte de introducerea actiunii sunteti obligat sa mergeti la un mediator pentru sedinta de informare. Daca medierea nu are succes consultati si eventual angajati un avocat care sa va reprezinte in instanta. In urma studierii documentelor acesta va poate furniza o cifra estimativa a cheltuielilor.
Dacă vând terenul unei alte persoane, ce daune va trebui să plătesc în cazul în care promitentul cumpărător mă dă în judecă pentru că nu am respectat antecontractul (nu există prevederi referitoare la despăgubiri în situația în care mă răzgândesc să vând).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea promisiuni de vanzare mirela andrada mirela andrada cum se poate anula o promisiune de vinzare sub semnatura privata la terenuri cu legea 18/1991 care au o interdictie de vanzare pe 10 ani (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare namian namian Buna seara, Daca am semnat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un imobil, in 20 ianuarie 2020, ca promitent cumparator, termenul de incheiere ... (vezi toată discuția)
Anulare promisiune bilaterala de vanzare dan_ionescu dan_ionescu Buna ziua, sunt proprietarrul unui teren de 16 ha extravilan pe care il detin pe baza urmatoarelor acte: Proces verbal de punere in posesie pe care scrie ... (vezi toată discuția)