avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conversatiile pe mess sunt considerate probe?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conversatiile pe mess sunt considerate probe?

eu l-am rugat pe fostul prieten sa vina sa ma ia din italia pt ca nu aveam bani sa plec de acolo.i-am cerut pe messenger sa faca el rost si sa vina.si-a amanetat masina si nu a avut pretentii sa ii dau banii inapoi.dupa 3-4 luni nu am mai dorit sa am nici un fel de legatura cu el si drept razbunare imi cerea banii inapoi.i-am dat jumate din suma si si-a scos masina din amamnet.acum imi trimite mesaje de amenintare sa ii dau si restul de bani k nu o sa ma lase asa.eu nu am de unde sa ii dau.nu l-am obligat cu nimic,doar l-am rugat.a zis k are conversatiile scoase la imprimanta si le foloseste ca dovezi.va rog din suflet sa imi raspundeti daca sunt probe in instanta si daca sunt obligata sa ii inapoiez acesti bani in conditiile in care el a dorit sa ma ajute!multumesc!
Este foarte greu de spus daca a castiga procesul.
Daca nu e vorba de imprumut nu are ce sa faca desi probabil ca in acest sens ar incerca sa se judece.
Despre ce suma e vorba?
Doar la suma mare cred ca ar deschide proces.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
sunt de acord cu doamna avocat. Avand in vedere legatura afectiva care v-a legat, exista o imposibilitate de preconstituire a probelor.
Poate folosi conversatiile de pe internet de inceputuri de dovada scrisa. Daca aduce un martor care confirma ca utilizatorul respectiv sunteti dumneavoastra, inscrisul dobandeste utilitate si serveste ca proba.
In instanta nu se castiga numai "imprumuturile" asa cum se sugereaza mai sus, ci orice tip de creanta, evident in conditiile legii.
temeiul juridic, la o prima vizualizare, ar fi imbogatirea fara justa cauza, dar depinde mult de ceea ce rezulta din conversatiile purtate.

despre ce suma este vorba?
In afara de imprumut el nu are drept la bani.
Este ca si cum vrea banii pentru prietenie sau pentru sex ceea ce nu se poate.
Faptul ca a venit sa va ia e problema lui si nu aveti nicio obligatie juridica decat daca v-ati obligat la restituirea banilor.
Adica obligatia juridica ar constitui tocmai imprumutul.
Donatia nu se restituie...
Din toata istorioara asta lipseste ceva, ceva mai mult cred. Un drum in Italia este intre 100 - 200 eur . Pentru o astfel de suma nu te duci sa amanetezi o masina... E clar ca nu era nevoie sa vina pana acolo decat daca exista un motiv intemeiat, de ce sa merga pana in Italia? ca sa aiba de unde veni inapoi? Avand in vedere ca intre dvs a existat o relatie, noul C Civ are prevederi nu numai pt casatorii ci si pt forme de convietuire de comun acord (concubinaj). Ca sa va dea in judecata trebuie sa plateasca o taxa de timbru care in functie de suma poate fi consistenta. Are sande de peste 60% sa castige procesul si va putea solicita si cheltuieli de judecata (onorarii avocati, drumuri etc.). Cel mai probabil daca va da in judecata va trebui sa treceti pe la mediator, alte costuri... Daca mesajele de amenintare contin avertizari ca va va actiona in justitie, nu pot fi considerate infractiuni.
potrivit noii procedure, orice inregistrare poate constui proba, atat timp cat are legatura cu persoana respectiva, este un inceput de dovada ca a facut acele cheltuieli, iar daca acele conversatii sunt confirmate si de un martor atunci nu stati prea bine, faptul ca I-ati inapoiat si o parte din suma respectiva este si o recunoastere din partea dvs a debitului restant.
deci cel mai indicat este sa contactati un avocet si sa-i spuneti cu lux de amanunte cum au stat lucrurile altfel, apararea se va face doar pe ce ii spuneti , asa cum s-a intamplat si aici pe net unde toata lumea si-a dat cu parerea raportat la minimul de informatii furnizate si interpretate.
Bafta

Alte discuții în legătură

Amenintare sau santaj? raoul26 raoul26 Buna, Am nevoie de sugestiile cuiva specializat pe drept penal va rog. O persoana, pe diverse motive,imi solicita sume de bani necuvenite. Nu exista dovezi, ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de santaj AnaAnne AnaAnne Buna seara, acum 8 luni am cunoscut un barbat, in mediul virtual, care s-a dovedit in timp a fi un escroc sentimental...banuiam ca mai sunt si alte femei, dar ... (vezi toată discuția)
Excroc sentimental dolion dolion Un excroc a reusit sa dea peste cap familia mea si sa dispara cu bunuri si o masina peugeot 206. Timp de cinci ani a locuit cu noi, pe motiv ca s-a indragostit ... (vezi toată discuția)