avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Publicatie de vanzare , dosar din 2012, posibil abuz ...
Discuție deschisă în Executare silită

Publicatie de vanzare , dosar din 2012, posibil abuz executor!

Buna ziua, am participat la o licitatie a unei case unde am avut surpriza ca executorul sa-mi spuna in fata ca el nu ne va declara adjudecatari, considerand suma licitata ca fiind derizorie.
Executorul a solicitat minim 30% din valoarea de evaluare a bunului pentru a ne declara adjudecatari motivand ca asa cere noua lege si ca el nu vrea sa-si murdareasca numele fiind foarte posibil ca debitorul sa depuna contestatie.
Cu alte cuvinte am inteles ca tine mult sa nu-i fie patata reputatia...

Precizez ca bunul a fost evaluat in 2010 iar dosarul de executare e din 2012. Pretul de pornire la licitatie 235542RON( 75% din 314056RON), eu am oferit 71000RON fiind cea mai buna oferta! Era a 9-a Publicatie de vanzare si pana acum am fost singurii participanti.
Nu am avut incotro fiind constransi de executor si de lipsa informatiilor si a trebuit sa ofer un 92000RON.
Dosarul fiind din 2012 nu se liciteaza conform vechii proceduri?
Cine si cum stabileste daca o suma e derizorie?
O suma care acopera creanta bancii, cheltuielile de executare si mai ramane si debitorului ceva poate fi considerata derizorie?

Ma intereseaza daca:
- executorul a procedat corect, el a fortat si obtinut o suma de aproximativ 28% din evaluare
-legat de evaluare, nu ar fi trebuit refacuta atata timp cat se bazeaza pe fals( ex: parterul e calculat in evaluare ca fiind construit din caramida si grinzi betonate, in realitate fiind construit pe lemn) si preturile din calculatie fiind neactualizate.
-astazi am reusit sa gasim diferenta de bani si am achitat integral pretul licitat.Ce ar trebui sa facem mai departe?
-daca licitatia e asimilata unei vanzari si impozitata ca atare nu ar trebui ca executorul sa solicite si evaluarea energetica a casei?

Multumesc,
Stefan
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 20:12, 11 August 2013
@roberta: s-a inceput procedura de urmarire silita? ati primit publicatia de vanzare?
puneti-va cumparatorul sa se inscrie la licitatie.
sau
mergeti la banca si faceti-le o oferta de contract prin care ei isi dau consimtamantul la vanzare, iar in contractul de vanzare cumparatorul si dumneavoastra conveniti ca X lei sa fie platiti direct bancii pentru acoperirea creditului ramas.
nu stati asa, agitati-va, mergeti la toate birourile din banca, faceti orice numai sa puteti vinde acest apartament la un pret rezonabil.
daca la banca nu reusiti pentru ca dati de oameni indiferenti, prosti, etc. mergeti la executor cu cumparatorul si pentru licitatia care urmeaza depuneti o oferta scrisa. aveti grija sa primiti o stampila de primire pe exemplarul cumparatorului.

iar ca raspuns la intrebare: nu, nu il puteti da in judecata pe executor pt asa ceva. faceti ce v-am spus eu mai sus
polloctav a scris:

Daca pretul oferit de dvs. a fost sub 30%, atunci intr-adevar executorul a procedat correct.Nu aveti de ce sa va plangeti. Puteti insa sa faceti o noua evaluare daca imobilul nu este construit exact cum este in proiect sau este din alte material, pretul putand sa scada sub valoarea initiala. Atunci faceti o actiune si cererti bancii sa diminueze pretul pana la valoarea noua aratat de expert....Cam asta ati intrebat...Succes!


Nici nu stiu ce sa mai spun. Exista diferente mari fata de raportul tehnic de expertiza.
In raportul de exprtiza care a stat la baza stabilirii pretului de vanzare a imobilului e specificat: parter construit din caramida portanta cu stalpi si grinzi din beton armat dar real parterul e construit pe structura din lemn, mai mult de atat constructia in forma actuala nu are intabuare si nici Autorizatie de construire nu a fost scoasa.
Ce am cumparat pana la urma? Pe ce voi fi proprietar?
Din pacate executorul e plecat in concediu si nu am cu cine discuta...

Se poate vinde o proprietate executata la licitatie publica fara sa fie intabulata? Ce e de facut pentru a intra in legalitate cu constructia si cine ar trebui sa suporte costurile?
Faceti contestatie la executare si cereti refacerea raportul expertului cu indicarea celor spuse aici despre structura casei.....luptati pentru dreptul dvs, nu va lasati pacalit....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari referitoare la o licitatie la executor judecatoresc omisi omisi Buna seara. Vreau sa cumpar un imobil casa + teren dat in executare la executor judecatoresc de catre o banca. Pretul actual este mai mic cu 25% fata de ... (vezi toată discuția)
Licitatie crismiti crismiti Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit: 1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)
Care este pretul minim de vanzare a unui imobil prin executare silita cristap cristap Am un credit ,pe care nu l-am mai putut achita,binenteles girat cu un imobil.Acuma am fost somat la plata si urmeaza executarea silita a acestuia.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)