Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu cateva lamuriri referitoare la obligatiile pe care le au ambele parti intr-un contrac de intretinere. Care sunt obligatiile creditorului si care ale debitorului? este vorba de un contract de intretinere facut intre sotul meu si bunica acestuia cu drept de uzufruct viager a creditoarei. tin sa mentionez ca nu da nici un ban din pensia ei in casa si cu toate cestea este vesnic nemultumita si mai tot timpul avem scandaluri.Noi am adus imbunatatiri in apartament, cand ne-am mutata acolo, erau toate instalatiile sanitare stricate, avea datoriii la intretinere si la rude. Am pus termopane, am zugravit, am schimbat instalatia electrica in casa, am renovat baia noi platim toate datoriile casei (ea da bani doar de sarbatori). Vreau sa stiu si eu in aceste conditii (cum i se atrage atentia asupra unui lucru( nu-si sterge masa, nu spala chiuveta) ameninta ca strica actele ce avem noi de pierdut si trebuie sa facem si de asemenea vreau sa stiu dc ea chiar nu trebuie sa dea nici un ban din pensia ei in casa.
In functie de incapatanarea, lacomia sau intelegerea de care dau dovada partile... acest proces poate fi mai lung si costisitor sau mai scurt si ieftin...
Depinde de obiectul indiviziunii... pot fi amandoua usoare sau pot fi greoaie, in functie si de cel care se ocupa de acest lucru si de actele pe care le detineti...
POate avea riscuri mai mari sau mai mici ulterior in functie de varianta aleasa si banii investiti... POate fi mai scumpa sau mai ieftina tot in functie de varianta etc.
Sincer, nu avem date, lucrurile astea nu sunt apriori mai scumpe sau mai ieftine, mai lungi sau mai scurte... Ci depinde de la caz la caz.
:offtopic: Nu mai redactati mesaje consecutive, ele vor fi sterse. Consultati Regulamentul de postare in acest sens.
Multumesc pentru intelegere.
Si eu am aceeasi opinie cu Liliana. Depinde foarte mult de parti, de dorinta de a realiza un proces cat mai scurt sau daca ambele parti doresc sau nu imobilul...sunt foarte multe elemente aleatorii de care poate depinde solutionarea unui astfel de proces.
Oricum nu este un proces de scurta durata deoarece este necesara efectuarea unei expertize pentru evaluarea imobilului si pentru stabilirea sultei in cazul in care acesta nu este comod partajabil, astfel ca coindivizarul care nu va primi parte din imobil, va primi sulta. De asemenea, daca ambele parti doresc imobilul, chiar daca cotele lor sunt diferite, se vor administra probe in dovedirea pretentiilor de catre ambele parti, probe pentru a caror administrare, este necesar timp. De asemenea, daca instanta va considera necesar pentru solutionarea cauzei, va dispune, la solicitarea partilor, o cercetare locala, interogatoriile partilor, proba testimoniala, proba cu inscrisuri. ;)
Drepturi egale...
ByOn
Un barbat este proprietar impreuna cu mama si tatal sau pe un teren de circa 1500 mp cu constructie aflata pe el (adik este in indiviziune) . Eu traiesc cu el ... (vezi toată discuția)
Partaj
dodorel62
Am o casa de la parintii mei cu vanzare cumparare cu drept de intretinere , dar intre timp ei au decedat.Eu m-am despartit de fosta sotie acum 3 ani si m-am ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar
peker9
avem un apartament si un teren arabil extravilan. avem cotele stabilite prin mostenire dupa tata. doi dintre frati stau cu mama dar numai cu unul a facut un ... (vezi toată discuția)