avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sunt intr-un proces si nu inteleg
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sunt intr-un proces si nu inteleg

am executat o condamnare de 8 ani si am fost eliberat conditionat in anul 2005 ,si am un proces pe rol in care sunt acuzat de conducere sub influenta alcolului .fapta comisa in 2012 .mai pot primi o pedeapsa cu suspendare ???












#-o



Foarte multe persoane gresesc atunci cand nu isi fac reabilitarea intrucat daca comit o noua infractiune dupa 20 de ani de la data iesirii din penitenciar chiar daca au fost cuminti timp de 20 de ani nu conteaza.
Conform legii si in functie de infractiunea savarsita ajung in mod obligatoriu la inchisoare.

Reabilitarea trebuie ceruta si obtinuta pana la momentul comiterii unei noi infractiuni.
In caz contrar, exista stare de recidiva cu toate consecintele juridice ce rezulta din aceasta situatie prevazuta de lege.
Din descriere intr-adevar nu pare sa indepliniti conditiile de aplicare a suspendarii conditionate a executarii pedepsei.
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitat de drept sau nu? Ana_m Ana_m o persoana a fost condamnata la pedeapsa cu inchisoare de 9 luni cu suspendare conditionata la data de 25.05.2005, avand termen de incercare de 2 ani si 9 ... (vezi toată discuția)
Recidiva? bogosianu bogosianu Buna seara! cetateanul x a comis in urma cu mai multi ani, infractiunea de conducere fara permis...a executat ,in urma cu 6 ani, o condamnare de 1 an si 1/2 ... (vezi toată discuția)
Infractiunea articolul 85 simian28 simian28 buna ziua,am fost oprit de politia rutiera circuland cu numerele provizorii expirate de 20 de ore,politisti mi-au intocmit dosar penal,am citit legea am vazut ... (vezi toată discuția)