avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil rapit de unul din parinti in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil rapit de unul din parinti in strainatate

Buna ziua. Cel mai bun prieten al meu, Victor, se afla in impas motiv pentru care va scriu. El a fost casatorit si are un baietel in varsta de 4 ani. In urma divortului mama a obtinut custodia, Victor putand sa viziteze baiatul iar programul vizitei fiind stabilit de comun acord. Mama copilului are un iubit de nationalitate scotiana, stabilit in Scotia. Femeia a plecat cu cel mic "in vacanta" in Scotia si l-a informat pe Victor ca intentioneaza sa se stabileasca acolo, definitiv cu copilul. Acestui copil nu ii lipseste nimic material, Victor avand un salariu onorabil. Va rog frumos, ce credeti ca ar trebui sa faca Victor in aceasta situatie in conditiile in care copilul si prezenta sa sunt pentru el cele mai importante lucruri?Va multumesc anticipat! catinca draganescu
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2013
cattinca, utilizator
Nu obtine custodia ci domiciliul.
Si daca ceea ce spuneti dvs este adevarat si mama s-ar muta inapoi in Romania de ce nu face lucrurile in ordinea fireasca? adica sa discute cu tatal posibilitatea mutarii copilului in Scotia si sa ia decizia impreuna?
Eu nu pot raspunde in locul dumneaei ! Nu pot decat sa contest deciziile sale luate de una singura fara acordul tatalui.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
cattinca1, utilizator
Vedeti asta e problema.
Eu am zis ca daca tatal este constient ca-si asuma domiciliul si ingrijirea copilului full-time atunci sa-l ceara.
Daca insa se bazeaza pe intoarcerea mamei in tara (si asa reiese din cele spuse de dvs) atunci sa caute alte solutii.
Imi cer scuze daca nu m-am facut inteleasa. Pt ca mama sa se intoarca in tara, evident ca domiciliul copilului va trebui sa fie stabilit la Victor, cu toate responsabilitatile implicate, responsabilitati pe care dupa cum am mai spus le avea oricum "de facto".

Practic ar fi modul optim de rezolvare al problemei pt ca copilul va avea din nou acces in mod egal la ambii parinti, fara sa fie rupt de unul sau de celalalt si astfel sa aiba o copilarie cat mai fericita si normala pe cat poate avea un copil ai carui parinti au divortat.
Imi cer scuze dar nu reusesc sa urmaresc logica dupa care daca domiciliul copilului este la tata, mama se intoarce automat in tara.
Nu este acesta tocmai abuzul despre care se vorbeste? Nu reiese astfel ca tatal controleaza domiciliul mamei?
De ce nu se muta tatal in Scotia? Care e deosebirea? Pana la urma parintii au drepturi si obligatii egale.
Daca e firesc sa se mute mama in Romania este la fel de firesc sa se mute tatal in Scotia.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbarea domiciliului copilului la schimbarea domiciliului parintelui rezident redspike redspike Recasatoria poate fi un motiv intemeiat in fata instantei in vederea schimbarii domiciliului copilului in conditiile in care mama copilului este divortata si ... (vezi toată discuția)
Copilul luat de către mama în afara tarii fără înștiințarea mea Flr. Dum Flr. Dum Bună ziua, Va rog dacă se poate sa ma ajutați cu o problema. Eu sunt divorțat de 1an și 7bluni având cu fosta un copil în vârstă de 6 ani. Copilul ... (vezi toată discuția)
Mama a plecat cu minorul cu acordul obtinut prin ordonanta dar nu s-a mai intors la data stabilita MYK272est MYK272est Buna seara! As dori sa stiu ce poate face un tata in cazul in care fosta sotie a obtinut prin ordonanta presidintiala suplinirea acordului pentru ... (vezi toată discuția)