avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale legea 333/2003 privind PAZA: cabinet medical
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

legea 333/2003 privind PAZA: cabinet medical

va salut !
stie cineva cat este de legal in aplicarea acestei legi? Mentionez ca sunt unicul cabinet medical care sunt in fiecare an vizitat de poilitia locala sa montez un sistem autorizat de alarma. Mentionez ca nu am valori, nu folosesc stupefiante si nu consider logic sa se aplice asa ceva la un cabinet medical. va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:41, 19 Martie 2009
Pai, asta zicem si eu.
Dca la altii nu s-ar cere de s-ar cere la dvs.

Ministerul inseamna cu nu are nicio treaba.Asta e bine pt dvs

avocat Claudiu lascoschi
Desi banuiesc ca sunteti la curent cu prevederile legii 333, copiez punctul 3 al art 3 din aceasta lege:
(3) La unităţile unde nu este posibila realizarea unui sistem de paza organizat, conducatorii acestora sunt obligati sa execute imprejmuiri, grilaje, obloane, incuietori sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarma sau alte asemenea mijloace necesare asigurarii pazei si integritatii bunurilor.

Altfel spus, sistemul de alarma nu e obligatoriu, ci ar fi o alternativa (alegerea dv)... daca aveti incuietori sigure de exemplu. Ar fi culmea sa le pretinda pe toate, pt ca atunci toate magazinele ar arata ca niste "buncare de suprafata”. Apoi, obiectivi fiind – ce mare lucru rezolva un sistem de alarma cand borfasii cunosc metoda de a-l anihila?!

E posibil ca ametitii care va pretind acest sistem de alarma sa faca o confuzie, si se refera la art. 28 din lege:
(copiez) Art.28. – (1) Conducatorii unităţilor care deţin bunuri, valori şi suporturi de stocare a documentelor, a datelor şi informaţiilor cu caracter secret de stat sunt obligaţi să asigure paza, mijloacele mecano – fizice de protecţie şi sistemele de alarmare împotriva efracţiei în locurile de păstrare, depozitare şi manipulare a acestora, precum şi în locurile unde se desfăşoară activităţi care au un asemenea caracter.

Sau isi imagineaza ca sunteti unitate medicala cu paturi din reteaua ministerului sanatatii – unitati care sunt obligate sa asigure paza, cf Ordinului nr 1365/2008:
Art.1 pct 1: Unitatile sanitare publice cu paturi din reteaua Ministerului Sanatatii Publice, denumite in continuare spitale, sunt obligate sa isi asigure serviciul de paza, conform prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale prezentului ordin.

Daca totusi insista si vor ajunge sa va amendeze... poate veti contesta amenda in instanta... Judecatorii interpreteaza, totusi, altfel dispozitiile unei legi.
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2009
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia spune ca ... Qala Qala Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu sa instalez alarma? Lucian77 Lucian77 Buna seara, am deschis de aproape o saptamana o agentie de turism si azi m-au vizitat doi domni de la politie spunndu-mi ca trebuie s-mi instalez ... (vezi toată discuția)
Legea 333/2003 actualizata cu 40/2010 predescughe predescughe La o asociatie de proprietari s-a trimis o informare in sensul ca la sediul asociatiilor de proprietari si in incaperile in care se incaseaza bani trebuiesc ... (vezi toată discuția)