avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA

In cat timp, o societate de asigurari trebuie sa-ti dea un raspuns privind acceptul (ne acceptul) la plata daunelor rezultate in urma unui accident de circulatie?
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 09:51, 17 August 2013
Am un deviz estimativ facut de o unitate service , agreata de asigurator, dar este facut "dupa ochi". Luni sunt planificat sa merg cu masina la ei, sa o desfaca si abia atunci vedem despre ce costuri este vorba.Oricum si la evaluarea "dupa ochi", valoarea este aproape dubla fata de ce mi-a aprobat asiguratorul. Eu am solicitat unitatii service sa ia in calcul valoarea pieselor originale, dar asiguratorul nici nu vrea sa auda despre asa ceva, deoarece spune ca in asigurare nu scrie ca trebuie sa inlocuiasca piesele deteriorate cu piese originale. Aici cred ca este problema. Masina mea, un VW PASSAT cumparat de nou in anul 2007, nu a suferit nici un accident(pana acum), nu a fost lovita, zgariata, etc. Este motivul pt care eu insist sa mi se puna piese originale. Gresesc cumva? Cred ca nu.
jenicaprod a scris:

Eu am solicitat unitatii service sa ia in calcul valoarea pieselor originale, dar asiguratorul nici nu vrea sa auda despre asa ceva, deoarece spune ca in asigurare nu scrie ca trebuie sa inlocuiasca piesele deteriorate cu piese originale. Aici cred ca este problema. Masina mea, un VW PASSAT cumparat de nou in anul 2007, nu a suferit nici un accident(pana acum), nu a fost lovita, zgariata, etc. Este motivul pt care eu insist sa mi se puna piese originale. Gresesc cumva? Cred ca nu.


Cred ca in conditiile de asigurare nu scrie nici ca piesele avariate sa fie inlocuite cu unele uzate. Dvs. aveti dreptul ca piesele avariate sa fie inlocuite cu unele noi, iar asiguratorul sa va plateasca contravaloarea acestora.
Reperatorul este cel care raspunde/garanteaza calitatea reparatiei, inclusiv a pieselor de schimb folosite.Daca service-ul este agreat de asigurator, exista eventual si un contract de colaborare, valoarea devizului se stabileste si se accepta intre ei.Presupun ca suma "oferita" este o incercare de a deruta.In baza devizului, solicitati valoarea calculata inainte de demontare, pe care asiguratorul trebuie sa o accepte, urmand reconstatarea dupa demontare.Probleme nu pot aparea decat in eventualitatea ca reparatia depaseste valoarea reala (catalog minus uzura), atunci se plateste numai 75% restul fiind considerata epava (dauna totala)
La 6 ani vechime, valoarea reala este cca 40-50% din valoarea de catalog.
Ultima modificare: Joi, 15 August 2013
nucu$, utilizator
Va multumesc. Luni 19.08. merg la o unitate service agreata de asigurator si atunci voi. vedea.
Aveti dreptate, dar am o intrebare ca de la om la om: Dvs ati accepta piesele facute de terte firme in locul celor originale? Eu am ceva temeri privind calitatea lor.

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu, dauna accident fara victime ,rca valabil,refuz comunicare oferta de despagubire gutermsergiu gutermsergiu Buna ziua sunt pagubit,proprietar auto implicat in accident ,masina mea fiind condusa de fiul meu. Politia a intocmit PV de contraventie ,a stabilit ... (vezi toată discuția)
Reparatie pe polita rca arhitectool arhitectool Buna ziua, In urma unui accident foarte grav, masina mea (care era parcata) a fost avariata iar eu m-am prezentat a doua zi cu polita RCA a vinovatului la ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in baza politei rca tedissprest tedissprest Un autoturism al firmei a fost implicat intr-un accident din vina celuilalt participant la trafic care avea RCA valabil. S-a completat formularul amiabil si ... (vezi toată discuția)