avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare in Registrul inventar si in Fisa mijlocului ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare in Registrul inventar si in Fisa mijlocului fix

Buna ziua. Mi-am infiintat de curand o PFA platitoare de TVA cu codul CAEN 4791 pentru un magazin online cu produse pentru animale (petshop). Pe scurt activitatea va fi: clientii comanda de pe site >>> eu dau comanda la furnizor >>> aplic un adaos comercial >>> trimit comanda la clienti prin intermediul unei firme de curierat care imi vireaza banii intr-un cont bancar. De mentionat ca contabilitatea o tin in partida simpla. Intrebarea mea este: ce completez si cum completez in registrul inventar si in fisa mijlocului fix in conditiile in care pentru desfasurarea activitatii folosesc urmatoarele obiecte in urmatoarele conditii:
-un laptop care nu este pe numele meu (este pe numele surorii) si este achizitionat in urma cu 6 luni, deci nu e nou
-un calculator desktop, care la fel, are o anumita vechime si pentru care doar monitorul si mouse-ul este pe numele meu. Unitatea si tastatura este primita de la un prieten
-o imprimanta care este pe numele meu dar si aceasta este veche (are mai mult de 5 ani de cand am cumparat-o)
-un birou care si el are o vechime de cativa ani
-telefoane mobile, unele le detin deja dar mai intentionez sa cumpar un telefon mobil
-servicii internet care sunt pe numele meu
-abonamente servicii de telefonie pe care intentionez sa le achizitionez
-servicii de curierat pe care intentionez sa le achizitionez
-consumabile: tus si hartie imprimanta, cutii de carton pentru ambalarea produselor, scotch, cutter, pixuri plus alte diverse mici consumabile.

As dori sa stiu care dintre lucrurile mentionate mai sus trebuie inscrise in Registrul Inventar si in Fisa mijlocului fix si mai ales cum ar trebui completate acestea. De mentionat ca toate obiectele care sunt vechi nu sunt cumparate pe PFA iar cele pe care le voi cumpara nu depasesc valoarea de 2500 lei stabilita de lege pentru mijloace fixe.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:40, 23 Aprilie 2014
va trebui sa depun si 392 rectificativa?
Asta nu e afectata in urma recalcularii cheltuielilor.
buna ziua,

mai am cateva nelamuriri, pentru planul de amortizare nu am gasit un formular decat in format electronic xcel, in ce forma trebuie prezentat la control? De asemenea nu am gasit decat fisa de cont pentru operatiuni diverse, nu pare acelas lucru, gresec?
Puteti sa tineti evidenta contabila (fisele de operatiuni diverse, planul de amortizare, etc.) si pe calculator si in cazul unui control listati atunci ce vor sa stie..
Pentru RJIP tinut pe calculator, listati la sfarsit de luna paginile completate si le indosariati, totalul lunar il treceti in RJIP achizitionat si vizat la finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registru inventar dan_alex dan_alex Buna ziua, As dori sa stiu ce trebuie trecut si cum in registrul inventar pentru PFA. Ca PFA am achizitionat de-a lungul activitatii consumabile IT, ... (vezi toată discuția)
Transpunere in registre a mijloacelor fixe big_bughy big_bughy Buna ziua, E primul an cand trebuie sa fac singur lucrul asta si sunt unele lucruri pe care nu le inteleg. Cum voi trece mijloacele fixe (valoare ... (vezi toată discuția)
Fisa mijlocului fix Alina_Ionela22 Alina_Ionela22 Sunt PFA, traducator de 1 an de zile si pe parcursul acestui an am achizitionat mai multe bunuri gen tableta, boxa portabila, etc. Tin sa mentionez ca tableta ... (vezi toată discuția)