avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificari pentru notari. Absurditate sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificari pentru notari. Absurditate sau neabsurditate...

In prezent se dau acte notariale fara semnaturi.
Falsurile se vor putea face si mai usor sau nu?
Ce parere aveti?
Cred ca sunteti naiva si nu stiti cate falsuri s-au facut...

Credeti ca nu se vor mai face falsuri sau se vor putea inmulti datorita acestor modificari notariale?
Aceasta este problema de baza.
Nu inseamna ca ar fi de vina notarii...ca nu ei au dat legea...
Sau...ei au facut proiectul de lege?
Interventie moderator

Va rog sa va pastrati aprecierile la adresa participantilor la discutii pentru dvs.

Revenind la subiect.

In prima mea postare am spus ca nu se pot falsifica nici mai greu nici mai usor!
De asemenea va rog sa nu mai emiteti Judecati de valoare , nimeni nu le stie pe toate , cu atat mai mult cu cat banuiesc ca habar nu aveti de continututul Legii si Regulamentului.

Oricum cu asemenea isterie si apropouri de falsuri....venite chiar din partea unor juristi ....sigur le dati idei in continuare cum se pot falsifica!
Sa stiti ca si actele de identitate se falsifica si nu numai in filme... ;)
Daca imi permiteti o remarca umila, va pot spune ca nu ati raspuns deloc la intrebarile ridicate in acest topic.

As aprecia daca ati da un raspuns concret si cred ca si oamenii de rand ar aprecia un raspuns lamuritor...deoarece oamenii risca procese mult mai mult dupa aceasta modificare legislativa daca falsurile au fost facilitate.

A nu se intelege ca notarii ar fi de vina cu falsurile...
Dar...le poate fi mai greu sa le impiedice si ar fi ceva care ar putea naste serioase semne de intrebare...in privinta notarilor publici...

Toti oamenii sunt prezumati a fi corecti, ca sa nu ma intelegeti gresit...
Incercati cumva voalat pt ca ma credeti naiva... Sa puneti intr o lumina nefavorabila profesia de notar. De altfel stim parerea dvs ilustra despre aceasta categorie professionala expusa in multe randuri in paginile acestui forum...
dvs nu cred ca cititi raspunsurile mele cu atentie....fiind prea inversunat pe cuvantul NOTAR.
Am spus ca falsuri se faceau si inainte si pot sa se faca si de acum incolo...Romanul este inventiv....si nu numai el.....
Scopul nu este absurd ci v o repet este vorba de o uniformizare a eliberarii si procedurii actelor autentice, nu numai cele notariale!
Duplicatul daca citeati in rezumat procedura duplicatului din primul meu msg, desi ca un adevarat jurist dvs trebuie sa cunoasteti legislatia nu rezumate, are elemente de siguranta ca si actul semnat de parti care se afla in arhiva notarului. Fara incheierea de duplicat ,care este pusa in asa fel incat sa nu se dea posibilitatea trunchierii actului, actul nu este valabil.
Insa asa cum se poate falsifica orice pe lumea asta...adica nimic nu este sigur 100% nu pot garanta ca nu vor putea exista baieti destepti care sa incerce...
Oricum la tranzactii partile se vor prezenta in fata notarului cu cartile de identitate, notarul are obligatia sa verifice duplicatul adus de parti la notarul care l a eliberat si repet verificarea se face cu actul duplicat scanat trimis de cel ce l a emis.

In ce priveste prezumtia de corectitudiune,eu sunt un om corect si nu incerc sa improsc nici macar voalat o alta categorie profesionala fie ea juridica sau nu.

Raspunsul meu I'l gaseati si in celalalte postari, insa ati vrut sa subliniati altceva.....insa eronat dupa umila mea parere.
Ultima modificare: Joi, 15 August 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura nesemnata CarmenCorina CarmenCorina Buna ziua.Este legala si poate fi folosita in instanță o procura speciala nesemnata de cel care o da? (Mandant).Scrie mandant....numele s.s si atât fara ... (vezi toată discuția)
Duplicat contract de v_c laura1016 laura1016 Am urmatoarea nelamurire privind procedura actuala de V_C , cu retinere la notar a actului original si elaborare catre contractanti a unor duplicate ; ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare ap. prin notariat, stampilat, inregistrat, dar nesemnat de parti Lidia2012 Lidia2012 Am incheiat un act de vanzare-cumparare a unui apartament , dar Notariatul ne-a eliberat partilor cate 2 exemplare DUPLICAT, care poarta stampila in sec a ... (vezi toată discuția)