avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcerea din CCC - sunt cele 6 luni un drept al ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcerea din CCC - sunt cele 6 luni un drept al angajatului si/sau o obligatie a angajatorului?

Conform OUG 96/2003; Art. 21

(1)Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a)salariatei prevazute la art. 2 lit. c)?e), din motive care au legatura directa cu starea sa;
b)salariatei care se afla in concediu de risc maternal;
c)salariatei care se afla in concediu de maternitate;
d)salariatei care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, in varsta de pana la 3 ani;
e)salariatei care se afla in concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, in varsta de pana la 18 ani.

(2)Interdictia prevazuta la alin. (1) lit. b) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea salariatei in unitate.

(3)Dispozitiile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.


EU CE SA INTELEG: ca am dreptul la 6luni cf aliniatului 2 dar ca exista posibilitatea sa fiu concediata cf aliniatului 3?


In plus: Legea nr.202/2002, art.10 (7):
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.


Ce se intelege prin reorganizare judiciara?
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
geo_m_14, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:40, 14 August 2013
Daca este asa, atunci aveti mari sanse sa obtineti perioada maxima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi concediata daca abia m-am intors din crestere copil? lela_stc lela_stc Buna ziua, Numele meu este Simona, am nascut un baietel in februarie 2008, luna aceasta (ianuarie 2009) m-am intors la munca,......colegei care mi-a tinut ... (vezi toată discuția)
Drepturi la revenirea din concediul pentru cresterea copilului Mara1234 Mara1234 Inainte de a pleca in concediu crestere copil am predat toata activitatea unei persoane nou angajata pe perioada determinata de 1 an (perioada concediului ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 1 an sau 2? anita14 anita14 Sunt in concediu de crestere a copilului,nascut in data de 17 aprilie 2012,am optat pentru concediu de 2 ani,si acum as vrea sa va intreb daca este adevarat ca ... (vezi toată discuția)