avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Hartuire din cauza unui credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Hartuire din cauza unui credit

Problema mea sta in felul urmator:

Am luat un credit de la ICredit si am ajuns in imposibilitatea se a-l mai plati asa cum trebuie-100Ron/sapt-si s-au cam adunat penalizari pe acolo.

D-na care vine sa incaseze ratele-director zonal-vine cu cerere de sume de 200-300Ron pe saptamana bani pe care nu intelege ca nu am de unde sa ii scot si nici nu vrea sa gasim o solutie sa dau mai putin.
Plus de asta vorbeste foarte urat,tipa,si a vrut sa intre in curtea mea cu forta(eram in fata portii)pentru a-i trage pe parintii mai la raspundre,parinti care nu au nici o treaba cu acest credit, eu am totusi 30 de ani,:frantic:.
Intrebarea mea...are ea vreun drept sa vb cu mine cum vb si sa intre pe propietatea mea fara a fi invitata?
Daca nu mai platesc merge dosarul la executare silita sau la recuperatori?

Va multumesc frumos
Multumesc...deci daca ea vrea sa incalce aceasta clauza asa cum m-a amenintat eu ii pot trage la raspundere.
Ok...eu stiu ca prin aceasta clauza ei nu au voie sa comunice tertilor amanuntele contractului meu in derulare.
daca ea cere neaparat sa o revoce eu am dreptul sa fiu instiintata in scris de acest lucru?(in cazul in care este prevazut un termen in acest sens)

Va multumesc foarte mult ca ma ajutati si imi dati raspunsuri clare si la obiect.=D>
Trebuie sa cititi cu atentie clauzele de reziliere ale contractului, de ex. daca si-au rezervat dreptul de a cesiona contractul catre firmele de recuperare in cazul neachitarii ratelor.
in capitolul cu "drepturi si obligatii" trebuie sa gasitii informatii privind procedura de recuperare a creditului in cazul in care cel creditat nu isi platestele ratele conform graficului de rambursare.
Daca aveti o astfel de clauza ( cititi tosi ce scrie in contract in legatura cu ea ), nu au voie sa vb cu familie dvs sau alte persoane care nu au legatura cu acest credit de datoria dvs. Ii puteti actiona in judecata daca o fac s i va creeaz astfle un prejudiciu.
Nu lasati pe nimeni pe care nu vreti sa va intre in curte daca nu e vb de politie cu mandat ( fara legatura cu cazul) sau executor cu incuviintare de patrundere in incaperi.
Faptul ca platiti ratele saptamanal nu inseamna nimic, poate decat ca aveti o dobanda enorma.
E dreptul lor sa cesioneze creditul altei societati sau sa apeleze la executor, contractul incheiat cu dansii reprezinta titlu executoriu.
Pai vedeti aici este problema...din ce am gasit si eu pe net,legea spune ca nu pot ridica clauza pana nu se incheie contractul intre parti.D-na respectiva ameninta ca va face vizite la persoana pe care am trecut-o ca si "persoana de contact" pentru a o trage la raspundere.
Stiu ca ei au dreptul sa actioneze pe caile juridice pe care le au la dispozitie pentru a-si recupera prejudiciul,dar repet eu nu am spus ca nu mai platesc am cerut doar o reesalonare a creditului si atunci am fost "amenintata"cu ridicarea confidentialitatii.

In concluzie intrebarea mea este:intarzierile la plata unui contract in derulare poate avea ca si consecinta ridicarea clauzei de confidentialitate intre parti atata timp cat contractul nu a fost cesionat unei firme de recuperari?
Nu are treaba confidentialitatea cu neplata ratelor, n-au ce sa ridice.. au in schimb drept sa contacteze persoana pe care ati dat-o drept persoana de contact.
Adica chiar au voie s-o contacteze si sa va transmita prin aceasta ca nu v-ati platit ratele si se vor adresa unui executor si va vor face si drege.

Alte discuții în legătură

Rate banca daponte stefan daponte stefan Daca sunt restant cu patru rate la banca se poate cere rambursarea in totalitate a creditului,chiar daca peste doua sau trei luni voi plati integral?Prin ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca 300356 300356 Am un credit la o banca. Creditul a fost facut in 2006 pana in 2018. Rata era de cca. 140 euro. Am platit , dar cu sincope, dar am platit , luna de luna. In ... (vezi toată discuția)
Executare silita c_dobrescu c_dobrescu In septembrie 2004 am facut un contract de credit. Am platit ratele pana in decembrie 2005, cand sotul meu a decedat, am vandut casa si am plecat in ... (vezi toată discuția)