avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DAUNELE MORALE IN LITIGIILE DE MUNCA!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DAUNELE MORALE IN LITIGIILE DE MUNCA!

Buna ziua!
1)In procesele care au ca obiect recuperarea drepturilor salariale se pot cere daune morale?
2)Am trimis o notificare angajatorului in care i-am solicitat plata drepturilor salariale restante in termen de 5 zile.Termenul dat este legal?Trebuia un termen mai mare?Ce spune legea in acest sens?

Multumesc !
O zi buna tutror!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:45, 18 Martie 2009
Puteti solicita daune morale intr-un eventual litigiu, potrivit Legii nr. 237/2007.

Notificarea nu era obligatorie intrucat angajatorul este de drept in intarziere. Asta nu inseamna ca nu are obligatia sa va raspunda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune-interese, dreptul muncii Radamante Radamante 1. Un salariat obtine o hotarare de instanta prin care angajatorul este obligat sa ii plateasca diferente salariale actualizate cu rata inflatiei. 2. Potrivit ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale cremil cremil Cum imi mai pot recupera drepturile salariale datorate de firma dupa desfacerea contractului de munca ca urmare a restrangeri activitatii? (vezi toată discuția)
Recuperarea drepturilor salariale restante Papp Cristina Carmen Papp Cristina Carmen Buna ziua~ In calitate de salariat al unei societati comerciale care nu mi-a achitat drepturile salariale restante de 4 luni de zile, as dori sa stiu in ... (vezi toată discuția)