avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce reguli / drepturi avem noi ca locatari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce reguli / drepturi avem noi ca locatari?

a rog frumos daca se poate sa-mi dati raspuns la o problema
locuiesc la bloc, iar administratorul de asociatie ne-a cerut acordul scris pt.a instala niste antene de telefonie pe bloc pe motiv caci cu banii incasati pe chiria lor ne va izola blocul pe exterior,plus multe altele, au trecut 3 ani de atunci,iar acum dorim sa izolam blocul si ne-am dus sa-i propunem acest lucru si se tot fofileaza si nu ne da unraspuns concret plus am cerut sa vedem si noi locatarii acel contract si ne spune ca nu e treaba noastra noi avem vreun drept in acest caz? va multumesc anticipat.
L nr 230/2007 Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Reprezentantul legal asociatiei de proprietari este presedintele acesteia
In temeiul disp art 10 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa clarifice problema contractului de inchiriere si sa justifice concret utilizarea c/v chirie
Daca la nivelul asociatiei de proprietari va confruntati cu refus/dezinteres,sesizati oficial serviciul de specialitate din primarie si totodata solicitati aplicarea disp
L nr 230/2007 art 32. - (2) Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv presedintele asociatiei de proprietari, raspund personal sau in solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.

Nu inteleg de ce cu atata usurinta lansati ideea ca administratorul a €bagat banii in buzunar€... Adica a mers la banca, a scos banii si i-a bagat in buzunar, sau... Ma lasati?
.....................
Deci, pentru instalarea acelor echipamente pe blocul dvs., a fost necesar acordul proprietarilor si mai ales a celor de la ultimul nivel si da, este un contract incheiat intre as. prop. si firma respectiva care se obliga in principal sa va achite (de obicei o data la trei luni) o anumita suma. Aceasta suma intra in contul as. prop. si poate fi scoasa fara nici-o problema, in mod obisnuit si in conditiile legale de catre as. prop.
Mai departe observ o lipsa de interes a proprietarilor care nu-si cunosc, in acest caz drepturile. Pai ce este secret in tot ce ne-ati povestit? Contractul sau sumele pe care trebuie sa le primiti si care intregesc un fond de reparatii?
Ce sa intelegem cand afirmati ca:
luiza44 a scris:

... si ne-am dus sa-i propunem acest lucru si se tot fofileaza si nu ne da unraspuns concret plus am cerut sa vedem si noi locatarii acel contract si ne spune ca nu e treaba noastra noastra...

Degeaba va tot spunem noi pe-aici ca aveti dreptul sa stiti tot ce misca in asociatie, ca trebuie sa va adresati in scris, ca trebuie sa primiti raspuns, ca daca nu primiti acel raspuns sau nu este raspunsl asteptat, puteti merge la primarie sa raportati abuzul as. prop.
pana una alta aveti acolo un comitet ex., o comisie de cenzori, iar toate aceste sume sunt contabilizate intr-un registru, intra intr-o balanta, ce naiba... Nu mai spun, ca as. prop. are obligatia sa va informeze periodic despre sumele intrate in contul as. prop.
Sa-mi spuneti un lucru: blocul dvs. are numai o scara sau mai multe? Asociatia are un singur bloc sau mai multe? Intrebarile sunt pentru a ma clarifica si a va spune mai departe daca acele sume revin numai blocului dvs. sau intregii asociatii!
Reprezentantul legal al asociatiei este presedintele iar administratorul este un simplu angajat al asociatiei. Asa si trebuie tratat...
multumesc pentru orice informatie tuturor care mi-ati scris insa special pentru dl.Grecu problema sta in felul urmator acest domn administrator detine in subordinea asociatiei un cartier de blocuri adica vreo 20 cred de blocuri ,cu cate 2-3 scari /bloc insa aici unde sunt antenele amplasate exista un bloc cu 2 scari dar antenele sunt puse pe o singura scara de bloc nu stiu daca ma intelegeti ce vreau sa spun deci problema e a unei singure scari de bloc mai exact a 20 de familii unde locuiesc majoritatea batrani si prob.pe asta merge ca sunt usor de manipulat noi suntem vreo 3-4 fam cu varsta intre 30-45 ani restul sunt peste 60 si ei fac ce spunem noi in sensul k merg la asociatie pt.a purta discutii,acolo nu vorbrsc vorbim noi astia 3 ei aproba ce spun fiecare si apoi se consoleaza cu ideia ca "ce sa facem nu vedeti ca ei o tin una buna pe a lor" si tot asa ,iar faptul k primeste la 3 luni bani pe antene (sunt 4 antene ) nu este asa cel putin din spusele administratorului el ne-a spus k a incheiat contractul pe 1o ani pe 3000euro chirie pe an ,sunt 3 ani de atunci si acum cand am mers sa cerem bani si sprijin pentru reabilitarea blocului asa cum ne-am inteles la inceput uitati prin ce trecem.
Legea 230/2007 a fost reactualizata si la Art.13 prevede pentru cazul veniturilor obtinute din exploatarea proprietatii comune, obligativitatea afisarii alaturi de listele de plata a unui raport periodic a sumelor vehiculate ca venituri si cheltuieli. Raportul se intocmeste trimestrial.

Asta trebuie sa il obligati pe acel presedinte secretos sa faca, cel mai bine ar fi sa rezolvati problema cu ajutorul serviciului de pe langa primarie care ii poate aplica si o amenda daca se doreste.Sa afiseze periodic un raport trimestrial conform legii.

Alte discuții în legătură

Antene gsm marpl2005 marpl2005 Suntem o asociatie de proprietari constituita din doua blocuri(la distanta de 10cm unul de celalalt), pe unul din blocuri este montata o antena GSM pentru care ... (vezi toată discuția)
Pretentii intre asociatiile de proprietari ContSters58959 ContSters58959 in prima faza o singura asociatie de prop. pentru un bloc cu 2 scari care inchiriaza o supraf pe plefonul blocului respectiv pe scara 1 pentru o antena GSM, ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari are dreptul sa foloseasca proprietatea comuna ? albuemanoil albuemanoil Sau trebuie sa se limiteye la prevederile legii 230 / 2007 , adica sa gestioneye si sa administreye proprietatea comuna . (vezi toată discuția)