Daca doriti pot sa va spun cum am procedat noi:
Asociatia la care activez are 11 blocuri cu 19 scari, 504 apt., insa anstalatia GSM este montata doar pe unul dintre blocurile P+10 (o singura scara).
In aceste conditii, discutiile nu s-au purtat in AG decat asa de principiu, delegand presedintele asociatiei sa semneze in numele proprietarilor toate documentele. S-au convocat doar prop. de la blocul cu pricina, s-au intocmit tabele cu acceptul celor din bloc si in special a vecinilor direct afectati.
Dupa obinerea acestor tabele, de "acte" s-au ocupat juristii firmei, desigur in conditiile negociate in prealabil.
Sumele care intra in contul asociatiei, alimenteaza un fond care are chiar denumirea Fd. GSM si este repartizat doar proprietarilor din acel bloc. Sigur au fos si incercari de razmerita - da' de ce numai ei si noi nu?. Le-am propus, ca la terminarea contractului, firma sa-si mute agregatele pe blocul celor care solicita in mod expres acest lucru. Se stie ca o asemenea antena, produce bani frumosi, dar produce si radiatii de radiofrecventa, daunatoare sanatatii, asa ca i-am linistit si, deocamdata s-au potolit. Mai mult, proprietarii de la et. 10 din blocul respectiv, nici nu vor sa auda de antene pe blocul lor.
In fine, astea sunt discutiile la noi, dar, observati ca si prin alte parti.