avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce reguli / drepturi avem noi ca locatari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce reguli / drepturi avem noi ca locatari?

a rog frumos daca se poate sa-mi dati raspuns la o problema
locuiesc la bloc, iar administratorul de asociatie ne-a cerut acordul scris pt.a instala niste antene de telefonie pe bloc pe motiv caci cu banii incasati pe chiria lor ne va izola blocul pe exterior,plus multe altele, au trecut 3 ani de atunci,iar acum dorim sa izolam blocul si ne-am dus sa-i propunem acest lucru si se tot fofileaza si nu ne da unraspuns concret plus am cerut sa vedem si noi locatarii acel contract si ne spune ca nu e treaba noastra noi avem vreun drept in acest caz? va multumesc anticipat.
Daca doriti pot sa va spun cum am procedat noi:
Asociatia la care activez are 11 blocuri cu 19 scari, 504 apt., insa anstalatia GSM este montata doar pe unul dintre blocurile P+10 (o singura scara).
In aceste conditii, discutiile nu s-au purtat in AG decat asa de principiu, delegand presedintele asociatiei sa semneze in numele proprietarilor toate documentele. S-au convocat doar prop. de la blocul cu pricina, s-au intocmit tabele cu acceptul celor din bloc si in special a vecinilor direct afectati.
Dupa obinerea acestor tabele, de "acte" s-au ocupat juristii firmei, desigur in conditiile negociate in prealabil.
Sumele care intra in contul asociatiei, alimenteaza un fond care are chiar denumirea Fd. GSM si este repartizat doar proprietarilor din acel bloc. Sigur au fos si incercari de razmerita - da' de ce numai ei si noi nu?. Le-am propus, ca la terminarea contractului, firma sa-si mute agregatele pe blocul celor care solicita in mod expres acest lucru. Se stie ca o asemenea antena, produce bani frumosi, dar produce si radiatii de radiofrecventa, daunatoare sanatatii, asa ca i-am linistit si, deocamdata s-au potolit. Mai mult, proprietarii de la et. 10 din blocul respectiv, nici nu vor sa auda de antene pe blocul lor.
In fine, astea sunt discutiile la noi, dar, observati ca si prin alte parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antene gsm marpl2005 marpl2005 Suntem o asociatie de proprietari constituita din doua blocuri(la distanta de 10cm unul de celalalt), pe unul din blocuri este montata o antena GSM pentru care ... (vezi toată discuția)
Pretentii intre asociatiile de proprietari ContSters58959 ContSters58959 in prima faza o singura asociatie de prop. pentru un bloc cu 2 scari care inchiriaza o supraf pe plefonul blocului respectiv pe scara 1 pentru o antena GSM, ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari are dreptul sa foloseasca proprietatea comuna ? albuemanoil albuemanoil Sau trebuie sa se limiteye la prevederile legii 230 / 2007 , adica sa gestioneye si sa administreye proprietatea comuna . (vezi toată discuția)