avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort amiabil, procedura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort amiabil, procedura

Buna seara am si eu o intrebare cum sa procedez sa depun actele pentru divort suntem casatoriti de 4 ani avem un copil de 5 luni nu avem bunuri in comun am locuit pana acum cu parintii mei si din cauza neintelegerii am hotarat sa ne despartim as vrea sa stiu cum pot sa depun actele fara un avocat pentru ca numi permit sa platesc unul si cum sa procedez pentru pensia alimentara el nu lucreaza cu carte de munca va beneficia copilul de pensie?O seara buna
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:18, 18 August 2013
Dna nu a intrebat de autoritatea parinteasca ci cerea o decadere totala din drepturi a tatalui..... 398 nu are aplicabilitate pt ca parintele pastreaza dr de a veghea la cresterea si educarea minorului motiv pt care nu l-am mai adus in discutie.

In alta ordine de idei, cred totusi ca ar trebui sa fim mai ponderati in abordare si sfaturi pentru a nu da nastere la asteptari false. Daca legea spune ca sunt obligati.... atunci sunt obligati si gata.
Nici eu nici Dvs nu stim ce se intampla in familia respectiva, daca tatal isi doreste sau nu o relatie cu minorul. Se prea poate sa fie cazul unui parinte indolent insa chiar si asa, eforturile initiale ar trebui sa se indrepte spre constientizarea lui si nu spre excludere (atata vreme cat nu pune in pericol minorul). Asta in cazul in care nu se exclude singur..... dupa cum bine punctati la final.
Daca nu intreba de autoritate parinteasca ci despre decaderea din drepturi, de ce i-ati mai vorbit de autoritate parinteasca sau de ce nu i-ati explicat diferenta dintre aceste notiuni , nu cred ca doamna stie de diferenta ?
Daca tot e vorba sa " fim" ponderati, da, n-ar strica..
Legea obliga, insa nu prea exista nimeni ( ca institutie ) sa aiba grija ca obligatia sa nu fie doar pe hartie.

Poate revine doamna sa povesteasca un pic de situatie.


Norma de drept este o regula de conduitaƒ generalaƒ, impersonala s™i obligatorie, instituita sau sanct›ionata de autoritatea publicaƒ, aplicataƒ din cons™tiint›a juridicaƒ a oamenilor s™i, in caz de abatere, prin constrangerea asigurata de autoritatea publicaƒ.
La autoritati si institutii stam bine.... la constiinta oamenilor trebuie sa mai lucram. Obligatia impusa de lege nu trebuie respectata de frica sanctiunii ci , in primul rand, pentru ca asa este normal si moral.
acum am rusit sa intru si am citit toate mesajele eu am vrut sa stiu daca exista vreo lege prin care pot obtine asa ceva pentru ca situatia este destul de delicata el nu are servici momentan nu are o locuinta nu are nimic si in plus are foarte mari probleme cu alcoolul si chiar uneori si probleme psihice de asta as renunta la pensie pentru ca stiu sigur ca nui va da nimic copilului si imi este frica sal las cu el in cazul in care instanta ai va da voie sal vada sal plimbe ,etc dar din cate am inteles nu voi putea face mai nimic fara un avocat as putea cere in instanta o expertiza psihiatrica in cazul lui,sa aduc martori care au vazut cum se poarta cu copilul si are doar 5 luni poate reusesc sa obtin decaderea din drepturi pentru ca imi este frica sa las copilul cu el.oricum va multumesc din suflet pentru raspunsuri
Mai exact, cum se poarta cu copilul ?
Faptul ca nu are locuinta si un loc de munca nu duce la decaderea din drepturi, iar aceasta masura ar fi provizorie pana la schimbarea situatiei din cauza careia a fost decazut din drepturi.
Ati incercat sa vorbiti cu el ?

Alte discuții în legătură

Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie si cum obtin hotararea judecatoreasca de incredintare a unui minor? GeorgiAnaSofia GeorgiAnaSofia Buna ziua. Fetita mea are 1 an, locuieste exclusiv cu mine, tatal nu plateste pensie, nu se intereseaza de ea, nu o viziteaza. A recunoscut-o, este in ... (vezi toată discuția)
Probleme divort vlad100 vlad100 Buna Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica . Situatie : casa + 2 ... (vezi toată discuția)