daniek0k a scris:
as avea nevoie de niste pareri de la oameni cunoscatori, deoarece in curand eu si parintii mei trebuie sa luam o decizie pentru a avea siguranta zilei de maine.
A cui siguranţă, mai exact?
Dinspre a cui siguranţă mi se cere să privesc problema?
Dacă îmi cere cineva un răspuns
"moral" pentru ... "binele tuturor" imi aduc aminte că
dinspre berbecul prăjit la proţap e acelaşi lucru dacă ajunge în burta lupului sau in burta ciobanului.
Dacă m-ar întreba
tatăl dvs. i-aş spune că siguranţa ZILELOR LUI e dată de lăsarea lucrurilor exact aşa cum sunt... (deocamdată - câtă vreme nu se întâmplă să se simtă atât de aproape de groapă încât puţinătatea zilelor rămase să-i schimbe perspectiva).
Altminteri, tot apărându-se de LUP (fata "din strainătate") există
riscul să ajungă într-una din zilele lui rămase, la ...discreţia ciobanului. (cerşind pentru ziua de mâine)
Dinspre berbec ... imi place mai degrabă LUPUL. Într-un fel, lupul rămâne dincolo de morală, în vreme ce ciobanii pot deveni "ucigaşi cu premeditare"... (în ziua în care ar frige la proţap berbecul pe care l-au păzit de LUP...pentru propria lor burtă).
Iată dificultatea răspunsului "moral" (şi a "binelui" făcut pe gratis). Daca îmi intra cineva în birou aleg varianta pentru ...binele
cui întreabă (că doar de-aia a venit şi plăteşte pentru asta).
Nu există reţete pentru binele tuturor. Oricare dintre variantele 1,2,3 e bună ªI rea, uşor ªI greu de clintit ... depinde de unde priveşti.