avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Este legala plata unor datorii personale din sulta ...
Discuție deschisă în Executare silită

Este legala plata unor datorii personale din sulta datorata ?



Cu deosebit respect , ma adresez dv. acelor oameni deosebiti care cu priceperea lor , fac lumina in intortocheata legislatie .
Am fost parte intr-un proces de partaj . In final trebuia sa primesc o sulta de 50.000 ron . Am fost reprezentat prin avocat , in permanenta, instanta fiind in alta localitate. Surpriza neplacuta a fost ca am primit doar 30.000 .
Intr-un fost mariaj , am facut un imprumut in banca , cu o luna inainte de a deschide procedura de divort , eu fiind inprumutatul, fosta fiind co-imprumutat.
Am platit rata la banca un an, dupa care am intrat in colaps financiar, fosta neplatind nimic. Bineinteles ca un executor judecatoresc a trecut la treaba cu banca , si a obtinut incuviintarea executarii silite in instanta. Fosta , s-a dus cu 20.000 ,banutii care reprezentau o parte din sulta care trebuia sa imi plateasca mie la executor si a platit intreaga suma datorata bancii , respectiv 20.000 - adica 10.000 ron datoria mea si 10.000 ron datoria ei . Acum am alt proces pe rol pentru recuperarea a 10.000 ron, de la fosta , ceea ce banuiesc ca e normal sa pretind acesti bani.
Dupa logica mea , vad ca ar fi normal sa am castig de cauza in instanta , si sa-mi recuperez cei 10.000 ron. Ciudat este faptul ca avand dreptatea in brate , instanta pare ca inclina balanta in favoarea partii adverse ! Si ce este mai culmea , ca avocatul meu ma tot asigura ca avem castig de cauza , dar eu vad foarte clar cum pierd teren cu fiecare termen. Acum ar insemna sa schimb avocatul, ca prea este evidenta tragere de par ! Dar in final, Dv. credeti ca procesul se va finaliza in instanta prin recuperarea restului de sulta a mea , cu care partea adversa si-a platit datoriile ei catre banca ?

Nu cred ca ma intelegeti. Dvs aveti titlul executoriu pe 50000 lei. O puteti oricand executa pe diferenta de 20000 lei . Asa ar trebui sa decida si intanta si sa va respinga actiunea, in mod normal.

Nu are nicio relevanta cand a fost facut imprumutul. Probabil,la destinatia creditului este trecut-pentru nevoi personale ale imprumutatului. Am dreptate? Banii au intrat in contul dvs, asa este?

Exista vreo clauza in contract in care sementioneaza ca imprumutul se da co-imprumutatului? Ma indoiesc.


O sa repet, poate de data asta cititi ce spun. Imprumutul este al dvs nu al sotiei. Dvs datorati banii, iar fosta sotie doar a garantat cu veniturile sale indeplinirea obligatiei de catre dvs. Este garant nu imprumutat. Daca se apara bine, nu aveti sanse prea mari. Cititi cu atentie contractul si incercati sa vedeti daca in contract, la drepturile co-imprumutatului exista si acela de a primi suma de bani, impreuna cu imprumutatul, sau daca aceasta prevedere este doar pt imprumutat, iar co-imprumutatul nu are decat obligatiii in acel contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala plata unor datorii personale din sulta datorata ? ContSters295438 ContSters295438 :sorry:Cu deosebit respect , ma adresez dv. acelor oameni deosebiti care cu priceperea lor , fac lumina in intortocheata legislatie . Am fost parte intr-un ... (vezi toată discuția)
Impreuna cu fostul sot am facut in imprumut nevoi personale la banca si am ramas doua luni in urma cu plata ratei gabrela37 gabrela37 am divortat la sfarsitul lunii martie ac si cu cinci ani in urma am facut un imprumut nevoi personale la banca pe numele meu ca imprumutat si al sotului ca si ... (vezi toată discuția)
Partaj in instanta credit ipotecar Koresan Koresan Cum se partajeaza in instanta, va rog urmatoarea situatie: Credit de nevoi personale, acum in sold de 40.ooo euro , pe inca 28 ani, garantat cu apartamentul ... (vezi toată discuția)