Milika, eu cred că mă vedeai prin ceaţa de la cabana Postăvaru, dar daca zici tu că eram şi online, hai să mă amestec şi io în vorbă. :)
u.b.i.k. a scris:
Unde scrie ca trebuie sa comunic paratului cu domiciliul necunoscut sentinta prin ziar?
Inteleg ca discutam de vechiul CPC. (iertare, dar mi-e cam lene să citesc toate postările, căci abia am coborât din munte, cum ziceam)
art 226 alin 3 - "Hotărârea se va comunica părţilor, în copie, în cazul când aceasta este necesară pentru curgerea termenului de exercitare a apelului sau recursului"
Există vreo "scutire" de la comunicarea hotărârii pe motiv că citarea s-a făcut prin publicitate!? Nici vorbă! Dimpotrivă, dacă nu găsesc o cale de comunicare, termenul de apel, bunăoară, nu se va împlini pururea şi-n vecii vecilor...
ªi atunci întrebarea este: cum comunicăm hotarărea DACÃ s-a dispus citarea prin publicitate? TOT prin publicitate...zic unii şi eu cred că nu zic rău. (art 266 coroborat cu 95).
Hai să vedem ce înseamnă publicitate.
Art 95 - (care by the way este aflat sub titlul citarea ªI COMUNICAREA ...) zice aşa: "Citarea
prin publicitate se face
afişându-se citaţia la uşa instanţei. Citaţia se publică
şi în Monitorul Oficial al României
sau într-un ziar mai răspândit, în cazurile în care preşedintele judecătoriei sau completul de judecată apreciază că o asemenea măsură este necesară".
Avem conjuncţia ªI.
Deci citare/comunicare prin publicitate înseamnă atât AFIªARE la uşa instanţei,
cât ªI adică
plus ... una din doua: publicare în M.Of sau într-un ziar mai răspândit.
Cât de lungă sau de scurtă (dispozitiv sau toată hotararea) ar trebui să fie comunicarea, e discutabil. Întradevar aici sunt de acord cu tine, Adalbert, dacă tot o comunicam ar trebui comunicată toată.