avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mi se refuzã legalizarea sentinþei pe motiv cã ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mi se refuzã legalizarea sentinþei pe motiv cã aceasta trebuie publicatã în ziar

O functionara a unei judecatorii refuza sa imi legalizeze o sentinta civila pe motiv ca trebuie publicata int-un ziar.
Am citit sentinta si nu am regasit nicaieri o astfel de indicatie/obligatie iar functionara imi spune ca judecatorul a scris cu pixul pe margine sentintei ca trebuie sa o public.
Am publicat un extras din sentinta si am mers dinou la judecatorie si surpriza, aceiasi functionara imi spune ce nu este bine cum am publicat, trebuia sa public tot dispozitivul#-o.
Are cineva idee unde scrie in codul de procedura asa ceva??? Puteti sa imi dati un sfat ce este de facut?
:)
eu sic ca nu ati priceput

nici dumneata si nici pretenul nostru

orice cerere de la instanta si incuviintata de aceasta privind citarea si publicarea consolideaza legalitatea si mentinerea hotararii in eventuale cai de atac
e si in interesul tuturor partilor

distict ca-i reglementat si judele are dreptul sa faca asta

cele enumerate de dvs nu reprezinta dreptul comun ci proceduri speciale, derogatorii

:kissing: pe amandoi :beer:

per a contrario oricine se poate opune masurii solicitate de judecator, respectiv publicarea intr-un cotidian a dispozitivului

sau publicarea dispozitivului nu-i de competenta sa

ci doar afisarea....!!!
Ultima modificare: Joi, 29 August 2013
ContSters297103, utilizator
milika, keep walking.

Am certitudinea că veţi ajunge, cîndva, undeva. Unde anume, nu vă pot spune. E prea nebulos drumul.
si eu m-am gandit la asta:)

insa tot nu am inteles de ce judecatorul care a incuviintat citarea prin publicitate, respectiv comunicarea citatiei prin ziar ar face altfel cu comunicarea unei hotarari date cu drept de apel...

apoi in declararea judecatoareasca a mortii - ca procedura speciala- afisarea la consiliul local timp de 2 luni a hotararii, la bla bla si notarea in 'n registre e mai mult decat publicarea dispozitivului o singura data intr-un ziar
oricum citarea prin publicitate e facuta si in cazul declararii judecatoresti a mortii iar comunicarea e mai ...exigenta...

restul sunt rationamente crete

dar mai stau doua zile :D si ma apuc sa fac concluzii scrise pe aceasta tema

sa nu ziceti ca's rau..
e un 110 in regulamentul de functionare a instantelor in care se povesteste printre altele ca de comunicari se ocupa grefierii:((
deci
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2013
ContSters297103, utilizator
apreciez discutia de fata absolut tehnica... si de principiu
milika a scris:

si eu m-am gandit la asta:)

insa tot nu am inteles de ce judecatorul care a incuviintat citarea prin publicitate, respectiv comunicarea citatiei prin ziar ar face altfel cu comunicarea unei hotarari date cu drept de apel...

Pe scurt.Pentru ca art. 95 dispune doar citarea prin publicitate, nu si comunicarea celorlalte acte de procedura. D'aia!

Marturisesc ca sunt dezamagit ... chiar mi-am uzat manichiura pe tastarura de pomana? Am scris mai sus PE LARG DE CE si mi-ar face o reala bucurie sa citesc in contradictoriu argumente bazate pe lege si logica.

Alte discuții în legătură

Divort crissta38 crissta38 Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Citatie prin publicare in ziar robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Mi s-a pus in vedere de instanta sa efectuez procedura de citare cu partea adversa prin publicarea citatiei intr-un cotidian de larga circulatie. In ... (vezi toată discuția)
Suspendã judecarea cauzei în baza dispoziþiilor art. 1551 cod proc. civ mariannet mariannet Buna ziua am un proces pe rol la care sa dispus Suspendă judecarea cauzei în baza dispoziţiilor art. 1551 Cod Proc. Civ datorita faptului ca nu sa putut ... (vezi toată discuția)