O functionara a unei judecatorii refuza sa imi legalizeze o sentinta civila pe motiv ca trebuie publicata int-un ziar.
Am citit sentinta si nu am regasit nicaieri o astfel de indicatie/obligatie iar functionara imi spune ca judecatorul a scris cu pixul pe margine sentintei ca trebuie sa o public.
Am publicat un extras din sentinta si am mers dinou la judecatorie si surpriza, aceiasi functionara imi spune ce nu este bine cum am publicat, trebuia sa public tot dispozitivul#-o.
Are cineva idee unde scrie in codul de procedura asa ceva??? Puteti sa imi dati un sfat ce este de facut?
citatia ca si alte acte .....reprezinta "comunicari" iar art referitor la comunicarea hotararilor isi are sediul materiei privind comunicarea in capitolul comunicarea actelor de procedura, neexistand o dispozitie dorogatorie in ceea ce priveste comunicare hot ..in lipsa unui domiciliu actual si cunoscut
bag seama ca sunteti de acord cu afisarea la usa instantei dar nu si in ziar
:D
altfel cum se comunica hotararea, in opinia dvs in situatia in care paratul a fost citat prin publicitate..
si apoi de ce s-ar opune partea interesata?
in continutul art 95 raportat la 85
de aici reiese ca judecatorul nu poate elibera o copie a hotararii cu mentiunea definitiva atata vreme cat nu a expirat termenul de apel, respectiv comunicarea catre partea adversa nu a fost facuta
la spetza mea instanta a hotarat prin incheiere ca paratul sa fie citat la domiciliul indicat de mine si inep, la usa instantei si printr-un ziar de larga raspandire..
in acest fel instanta si-a sigurat legalitatea hotararii in ceea ce priveste contradictorialitatea si apararea
................Citatia se publica si in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar mai raspandit, in cazurile in care presedintele judecatoriei sau completul de judecata apreciaza ca o asemenea masura este necesara
Se pare c-am scris in acelasi timp, maestre. Vezi ce am scris mai sus. Apoi, daca presedintele apreciaza ... se poate. NU. Nu se poate. Judecatorul poate sa faca din patrat rotund si din alb negru daca si numai daca legea ii permite asta pentru ca judecatorul, la fel ca noi ceilalti, este supusul legii, nu suveranul ei.
ma bucur ca ai inteles:D
ca sa iti raspund de ce se comunica doar dispozitivul: pt ca paratul este in culpa iar sistemul poate nu-i coerent
INEP-ul comunica domiciliul legal si e treaba paratului sa isi faca buletin unde sta sau e treaba autoritatii sa noteze la INEP contractele sau hotelurile de pirati pe unde mai umba paratii..))
deci treaba e relativa..si se inainteaza in circuitul civil..de aia exista contestatia in anulare
Altfel ce am putea face? Paratul este in culpa? :slap: etc. etc. etc.
Am putea sa gandim, maestre. Doar sa gandim. Coerent.
Apoi, presupunand ad absurdum ca m-as insela, iti inchipui ca cineva, nu spui cine, dar e vorba despre o persoana importanta, desigur (vorba lui nenea Iancu) mi-ar rata mesajele fara sa le editeze ori sa le stearga? Nu. Atunci, nu cumva am dreptate?
Divort
crissta38
Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)