avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselat pe internet de o persoana care se da drept fata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselat pe internet de o persoana care se da drept fata

de doi ani si jumatate am crezut ca vorbesc cu o fata pe internet,ca avem o relatie,de curand am aflat ca mai mult fratele ei vorbeste cu mine folosindu-se de identitatea surorii lui si de pozele ei.am mai aflat ca nu sunt singurul inselat asa,numai eu am probe ca a mai inselat mai bn de 20 persoane.din greseala surorii lui am reusit sa citesc conversatiile lor de cand el venise in vizita la mine sa vada daca sunt baiat de treaba pt sora lui.atunci mi-am dat seama ca surorii lui nu-i pasa de mine si ca el a venit doar sa profite de bunatatea mea.i-am trimis foarte multe cadouri si multe mii de euro crezand ca este pt ea,dar de fapt el lua totul.cred ca ati inteles in mare patania mea,nu imi vine inca sa cred,dar nu pot lasa ca acest individ sa nu plateasca legal,ce legi sunt in privinta asta?
Mie îmi pare a fi o mare înşelăciune, şi presupun că cei doi fraţi sunt complici .Fata pretinde că are o relaţie cu dvs., pentru a beneficia, atât ea, câ şi fratele ei de bani şi bunuri. Poate chiar el este cel care o instigă să opereze astfel. E destul de simplu pe internet să păcăleşti în acest mod şi îmi pare rău că aţi putut fi aşa credul.Acum, depinde cum puteţi dovedi trimiterea banilor şi toată tărăşenia, pentru ca cei doi să poată fi traşi la răspundere.
Nu vad sa fi comis o infractiune conform legii decat daca e vorba de bani.
Daca a cumparat bilet e complicat.
Este si greu de dovedit infractiunea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
prostia si domnia costa scump... asa spun batranii... mare lucru nu puteti face... mai mare atentie la cunostintele pe internet.
Inselaciune, abuz de incredere, daca sunt complici si opereaza chiar mai multi poate e constituit si un grup infractional.

Mergeti la Poliie sau Parchet si depuneti plangere. Dar inainte contactati un avocat, nu de alta dar daca ati intrat pe contul ei si i-ati copiat conversatiile poate puteti si D-vs. sa fiti sanctionat :)

O zi buna.
Eu cred ca daca faceti o plangere la politie s-ar putea sa-l bagati in sperieti ... apoi va puteti impaca cu el...sa va dea suma de bani. Puteti face acte la notor.

Din cate imi spuneti pare un "maruntzel"

Alte discuții în legătură

Inselaciune agentie de turism danassis danassis Buna seara, O prietena de-a mea a cumparat vouchere pentru a efectua o excursie la sfarsitul acestei luni. Din pacate s-a dovedit ca \\"agentia\\" ... (vezi toată discuția)
Bilete de avion false carmena_dixi carmena_dixi Buna seara,ma numesc Carmen,sunt din Braila si am cumparat de la firma Serufin din Braila(situata pe str Calarasilor langa tribunalul Braila)2 bilete de avion ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere nelu90 nelu90 Buna ziua...Am si eu o problema, poate putin mai stupida. De ceva vreme fac curte unei domnisoare. La un moment dat mi s-a plans ca trebuie sa plateasca niste ... (vezi toată discuția)