avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Produse Provea
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Produse Provea

BUNA ZIUA

Am comandat folosind un talon dintr-o revista niste produse “ Miriale – o marca a grupului Provea” ( lenjerie de corp).In coletul expediat din Romania am primit si un pliant despre alte produse ,pliant care contine urmatorul text :
“DACA NU DORITI SA PRIMITI OFERTELE EXCLUSIVE,PUTETI ANULA COMANDA ( PRIN TELEFON,INTERNET SAU UTILIZIND FORMULARUL AFLAT PE VERSOUL FACTURII).
Nu am tinut cont de acest text si dupa o perioada am primit prin posta un alt colet,despre care initial nu am stiut ce contine,expediat din Lausanne-Elvetia,continind produse ale aceleasi firme,insotite de factura si formular de mandat postal.
I-am contactat telefonic la un numar indicat de ei, in Romania, si mi-au comunicat sa le returnez produsele la o adresa tot din Romania.Deoarece nu am fost deacord sa suport cheltuielile postale,le-am transmis prin fax si email ca refuz sa fac plata motivul fiind “marfa necomandata”,solicitindu-i sa se prezinte ei la adresa unde au trimis produsele,pentru a le ridica.
De atunci am primit repetate instiintari de plata,suma datorata a crescut de 5 ori,iar acum am primit o instiintare care suna astfel:
“DACA NU ACHITATI IMEDIAT SUMA PE CARE NE-O DATORATI,VOM TRANSMITE DOSARUL DVS. LA OFICIUL COMPETENT DIN CADRUL JUDECATORIEI”
Suma datorata e mica,dar de amorul artei as vrea sa-mi raspundeti:
expresia “ daca nu doriti sa primiti ofertele exclusive,puteti anula comanda” la ce ma obliga? Ba e oferta,ba e comanda,eu nu am facut comanda,doar nu am refuzat o oferta.Juridic ce inseamna?
daca factura este emisa de Provea din Lausanne-Elvetia, un eventul proces la ce judecatorie se va desfasura? In Iasi, unde locuiesc eu sau la Lausanne?


Va multumesc.


Genoveva Catz, Iasi
Cel mai recent răspuns: camirus , utilizator 22:32, 25 Martie 2010
Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta este documentul legal în baza căruia trebuie să vă adresaţi comisariatului pentru protecţia consumatorilor.Adresele de reclamaţii le găsiţi pe www.anpc.gov.ro Dacă va fi cazul aplicării unor prevederi legale internaţionale dumneavoastră,în calitate de consumatori,vi se vor aplica cele în favoarea consumatorilor.
Deja ma simt mai bine,incepeam sa cred ca eu bat campii....sunt in aceeasi situatie ,de catva timp ma hartuiesc cei de la provea cum ca as avea un colet neplatit dar din cauza restantelor suma de plata e deja de 2 ori cea pe care trebuia sa o platesc,cica......incredibil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta colet retur cu produs diferit ClaudiuCom87 ClaudiuCom87 Se prezinta urmatoarea situatie: - pe 19.11.2018 am expediat un colet unui client - coletul a fost ridicat pe 21.11.2018, asa cum scrie si in tracking awb - ... (vezi toată discuția)
Marfa din elvetia eugenilean eugenilean Buna dimineata! Acum vreo 6 luni am primit cu revista Readers Digest un fel de carte postala cu oferta promotionala la lenjerie, oferta din Elvetia. Am ... (vezi toată discuția)
Comert la distanta plummy plummy Buna ziua! Am o cunostinta care a facut o comanda acum ceva vreme prin internet la o firma. A comandat ceva aflat in oferta (compleu lenjerie intima cu 25 de ... (vezi toată discuția)