avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensie alimentara

Buna ziua. am citit la un articol prezentat la dvs pe forrum,,ca exista exceptii in ceea ce priveste plata pensiei alimentare. Fata a in curand are 19 ani ,,este majora de mai bine de un an,,acum da bacalaureatul (la prima sesiune nu s-a putut prezenta)a ramas corigenta , a fugit de acasa, minte etc,. Intrebarea mea este...daca copilul este infiat este adevarat ca tatal numai are obligatie legala de ai plati pensia alimentara dupa indeplinirea varstei majoratului ? am vazut un articol la dvs pe forum despre acest subiect,,,si as dori sa stiu daca intradevar este asa. Multumesc.
cursurile sunt la zi, cu frecventa, ca la liceu. e destul de dificil să lucrezi, în paralel, dar nu impsibil. sunt școli care încep cursurile după-amiaza, pentru a-i ajuta pe ce care muncesc.
dacă fata dovedește că merge la școală, dar o suspectați că minte doar pentru a încasa banii, cereți de la unitatea de învățământ evidența absențelor. sunt obligați să o exmatriculeze la un anumit număr de absențe.
va multumesc pentru raspuns,,o sa vedem,,,nu stiu in ce fel se tine cont de prezenta sau nu la astfel de unitati de invataman,dar am sa ma interesez, Multumesc inca o data.
Buna ziua
Revin cu o intrebare. Am vb cu fiica mea,,bineinteles ca nici acum nu a promovat examenul de bacalaureat si nici nu are de gand sa se inscrie la vreo scoala. Si-a parasit din nou domiciliu,,destul de greu dar asta este. As dor sa stiu ce pasi trebuie sa urmez ca sa cer sistarea pensiei laimentare. trebuie sa astept pana la data de 1 oct ?Multumesc
nu exista sa nu mai se plateasca pensi a deoarece copilul a fost infiat! nu stiu unde ati citit, desi va cred , din nefericire asta se intampla cand ne dam cu toi, necenzurati cu parerea.nu aveti dve nici o vina. in schimb, puteti sa verificati daca fata mai este le studii la zi , adica mai pote justifica nevoia.
Vi se retine de catre angajator sau o platiti din mana ?
Daca trimiteti banii personal, puteti s-o sistati pur si simplu. daca vi se retine , depuneti cerere la angajator s-o sisteze, pt ca fata nu mai e in continuarea studiilor, angajatorul o va notifica sa depuna adeverinta de la unitatea de invatamant, altfel va putea sista pensia.
Ce scris in hotarare, ca veti plati pana la finalizarea studiilor ?

Alte discuții în legătură

Drept de mostenitor legal al copilului din afara casatoriei recunoscut de tatal natural, dar posibil infiat de sotul mamei Livia Costescu Livia Costescu Sotul meu are un copil,in varsta de 22 ani rezultat dintr-o relatie anterioara casatoriei noastre. Desi l-a recunoscut, nu a platit pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
In legatura cu pensie alimentara popdorin123 popdorin123 Buna ziua. As dori sa ma ajute cineva pentru ca sunt foarte incurcat,,va rog sa nu ma atace nimeni ci doar s ama indrume. Pb sta in felul urmator: Am o fata ... (vezi toată discuția)
Sistare pensie alimentara la terminarea liceului ContSters111374 ContSters111374 Buna ziua. As dori sa ma indrume cineva intr-o problema .Sotul meu are o fiica din casnici aanterioara. Este deja majora, a implinit 18 anul trecut in ... (vezi toată discuția)