avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensie alimentara

Buna ziua. am citit la un articol prezentat la dvs pe forrum,,ca exista exceptii in ceea ce priveste plata pensiei alimentare. Fata a in curand are 19 ani ,,este majora de mai bine de un an,,acum da bacalaureatul (la prima sesiune nu s-a putut prezenta)a ramas corigenta , a fugit de acasa, minte etc,. Intrebarea mea este...daca copilul este infiat este adevarat ca tatal numai are obligatie legala de ai plati pensia alimentara dupa indeplinirea varstei majoratului ? am vazut un articol la dvs pe forum despre acest subiect,,,si as dori sa stiu daca intradevar este asa. Multumesc.
pe decizie parca scrie ca pana la 18 ani ,,nu este specificat ca pana la terminarea studiilor.trebuie sa verific
daca e prima hotarare, tot ce e posibil sa scrie pana la 18 ani, trebuia s-o fi sistat mai demult.
Sentinta de divort nu am gasit-o , insa am gasit sentinta de micsorare de pensie alimentara,deoarece in urma celei de-a doua casatorii mai am un copil,,si astfel am cerut micsorarea pensiei. In sentinta de micsorare este specificat ca sunt obigat la platirea pensiei alimentare pana a varsta majoratului. Nu am cerut sistarea pensiei pana acum deoarece doar anul acesta a terminat liceul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenitor legal al copilului din afara casatoriei recunoscut de tatal natural, dar posibil infiat de sotul mamei Livia Costescu Livia Costescu Sotul meu are un copil,in varsta de 22 ani rezultat dintr-o relatie anterioara casatoriei noastre. Desi l-a recunoscut, nu a platit pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
In legatura cu pensie alimentara popdorin123 popdorin123 Buna ziua. As dori sa ma ajute cineva pentru ca sunt foarte incurcat,,va rog sa nu ma atace nimeni ci doar s ama indrume. Pb sta in felul urmator: Am o fata ... (vezi toată discuția)
Sistare pensie alimentara la terminarea liceului ContSters111374 ContSters111374 Buna ziua. As dori sa ma indrume cineva intr-o problema .Sotul meu are o fiica din casnici aanterioara. Este deja majora, a implinit 18 anul trecut in ... (vezi toată discuția)