avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reintregirea proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reintregirea proprietatii

Va rog, daca ma puteti ajuta cu un raspuns sau mai multe despre reintregirea proprietatii.In anul 2005,dupa moartea tatalui meu s-a dezbatut succesiunea in prezenta mea,a mamei mele si a unui frate(mai am inca 2 frati care la momentul acela erau in Italia,la munca).Fiecare din noi trei ne-am tinut cota parte,iar ceilalti frati plecati(citati legal la domicilii de trei ori)au fost straini de succesiune.In anul 2007,mama mea,mi-a vindut mie partea ei cu clauza de intretinere(uzufruct).Eu pot sa-mi reintregesc proprietatea la momentul acesta in instanta?
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 15:50, 27 August 2013
Eu cred ca problema este plata pretului, nu cred ca poate dovedi aceasta deci chiar daca poate dovedi intretinerea tot la ce-am scris eu va ajunge.Nu a scris nicaieri ca "a platit pret" deci la dezbaterea mostenirii dupa mama, fratii(mai ales cei decazuti din drepturi dupa tata) vor avea toate motivele sa dovedeasca "donatia deghizata" si atunci daca nu poate dovedi ca pe langa intretinere a "dat " si un pret ce sanse are sa ramana cu imobilul intreg fara sa plateasca sulta la frati?Dvs sunteti avocat, eu doar utilizator care are aprox. aceeasi problema ca userul .Am dreptate din punct de vedere legal la ce am scris? Daca "da" cea mai buna solutie pentru user ar fi negocierea cu fratii in vederea unei declaratii notariale din partea lor ca sunt de acord cu contractul care l-a facut cu mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare pusa2mimi pusa2mimi Va rog sa ma lamuriti daca este acelasi lucru si ce presupune: 1. Contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct 2.Contract de ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare uzufruct dupa deces dlgoe00 dlgoe00 În 2003, când eram minoră, bunica mi-a făcut act vanzare cumpărare uzufruct viager, fără clauză de întreținere. Când am devenit majoră, bunica m-a ... (vezi toată discuția)
Impartire proprietate cdtr cdtr Tata decedat.suntem doi frati, mama si copilul meu major. care este procedura pentru ca sa por ceda partea mea copilului meu ..mama mea la fel.. cedand ... (vezi toată discuția)