SorinRO a scris:
30 si ceva de lei.
.... mie nu mi se pare normal, ca o asociatie de locatari are cateva zeci daca nu sute de apartemente pe seama carora poate profita cand isi baga din cand in cand lumea contor de gaze.
Dumneavoastra aveti dreptate in principiu dar in realitate este o suma derizorie pentru care nu merita sa se faca atata caz si nici efortul de a o repartiza pe zile, ore... Consumul gazului pe instalatia comuna la un bloc se repartizeaza pe numarul celor care locuiesc in acea luna in imobil si nu pe zile.
Daca ar repatiza administratorul pe zile/om poate ca ar fi trebyuit sa platiti vreo 12 lei iar ceilalti 18 lei (pana la 30) sa se repartizeze celorlati.
Poate ca va ganditi acum sa apelati la un avocat, sa dati in judecata asociatia pentru suma de 18 lei, suma ce credeti ca va apare pe lista urmatoare de plata. Este dreptul dumnevoastra sa actionati in instanta dar nu cred ca poate cineva sa garanteze ca instanta va obliga asociatia sa despagubeasca cu 18 lei. Nu cred ca se pune in discutue o asemenea cerere.
Iar daca asociatia, din cand in cand, atunci cand se mai debranseaza cate un proprietar de la gaze, repartizeaza acestuia o suma de 18 lei, nu inseamna ca "profita", ca inseala, ca cineva baga acesti bani in buzunar... Din moment ce acesti bani se incaseaza cu chitanta, intra in gestiunea asociatiei si impreuna cu sumele repartizate si adunate de la ceilalti proprietari se acopera si achita factura furnizorului.