avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declaratie pe proprie raspundere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declaratie pe proprie raspundere

Buna ziua,

La angajare (acum 3 luni) mi s-au dat spre semnare: cotract individul de munca, si declaratie pe proprie raspundere, cum ca as fi primit un exemplar din contractul individuald munca.
Am semnat contractul de munca in doua exemplare, si le-am trimis la angajator.
De asemenea, am semnat si declaratie pe proprie raspundere ca am primit un exemplar din contractul de munca.
Acum, dupa 3 luni, angajatorul a fost cercetat de catre ITM, si a aratat hartia pe care am semnat-o, si in care scrie ca am primit un exemplar al contractului de munca.

Ma gandesc ca aceasta declaratie pe proprie raspundere este lovita cumva de nulitate, chiar daca am semnat-o, fiindca subsemnatul a semnat aceasta declaratie anterior inceperii activitatii la locul de munca, si de buna credinta, am asteptat sa primesc exemplarul contractului de munca, care nu a venit nici acum dupa 3 luni.

In ce conditii e lovita de nulitate acea declaratie pe poprie raspundere? (pot dovedi ca nu am primit un exemplar dupa contractul de mumca la data semnarii declaratiei, deoarece exemplarul a venit azi, si am dorit sa semnez "am primit un exemplar, azi, data de 26.08.2013" dar angajatorul a spus doar sa semnez, fara mentiunea datei de azi, fapt care l-am refuzat, si la care exista martori)
Cel mai recent răspuns: sake , utilizator 22:30, 26 August 2013
Nu cred ca trebuie sa ne ironizam . Nu o sa ma convngeti ca ceea ce spuneti dvs are si o logica, dupa ce ati semnat acea declaratie de bunavoie.

Ce va nemultumeste faptul ca angajatorul nu a luat amenda de la ITM pentru ca nu v-a inmanat un exemplar de pe c.i.m. si a scapat de sanctionare prin prezentarea acelei declaratii ?

Dvs de ce nu ati oprit un exemplar de pe c.i.m.?
freeelis a scris:

Nu cred ca trebuie sa ne ironizam . Nu o sa ma convngeti ca ceea ce spuneti dvs are si o logica, dupa ce ati semnat acea declaratie de bunavoie.

Ce va nemultumeste faptul ca angajatorul nu a luat amenda de la ITM pentru ca nu v-a inmanat un exemplar de pe c.i.m. si a scapat de sanctionare prin prezentarea acelei declaratii ?

Dvs de ce nu ati oprit un exemplar de pe c.i.m.?

Nu ne ironizam, doar radeam impreuna.
Acum, la modul cel mai serios:
Nemultumirea mea tine de alte chestii.. cercetare disciplinra pentru atributii, eu necunoscand aceste atributii deoarece nu am primit exemplarul si fisa postului, etc.

Exemplar din CIM am oprit. Am oprit in sensul ca am primit exemplarul in ALB, pe mail. Dar acest exemplar este in ALB, nu este exemplar valabil, valid, oficial, stampilat, semnat, etc.

Din toata discutia noastra, mi-as fi dorit sa-mi exemplificati un articol sau ceva, din care sa reiasa nulitatea anumitor acte, atunci cand o parte nu le respecta, sau a unor acte, care atunci cand nu sunt respectate, sunt lovite de nulitate.

p.s. Referitor la fraza dumneavoastra "Nu o sa ma convngeti ca ceea ce spuneti dvs are si o logica, dupa ce ati semnat acea declaratie de bunavoie." pot sa va spun urmatoarele: in Romania, un angajatorii da angajatului un set de acte, printre care si declaratia pe proprie raspundere ca a primit un exemplar de CIM. Probabil si pentru ca e greu sa tot trimiti in fiecare zi cate un act la semnat. Prin urmare, angajatul semneaza. Problema intervine atunci cand angajatorul, ori de rea credinta, ori fiindca a uitat (se mai intampla), nu trimite inapoi angajatului un exemplar din CIM, asa cum s-a intamplat in czul de fata. Prin urmare, indiferent daca va conving sau nu, aceasta este realitatea, angajatorii trimit la semnat un set de acte si declaratii, urmand ca ulterior sa transmita copiile.

Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
sake, utilizator
1. Daca ar fi existat un astfel de articol , fiti convins/a ca era primul lucru cu care incepeam. Reiterez ideea ca declaratia dvs nu este lovita de nulitate , intrucat consimntamantul dvs nu a fost viciat de catre angajator.

2. Realitatea nu este asta. Un singur angajator nu inseamna realitate . Este doar un procedeu , o modalitate de practica etc. , dar unul singur nu inseamna generalizare.

3. Daca doriti puteti depune o cerere scrisa la angajator, potrivit art.8 alin.3 lit.a din HG nr.500/2011, prin care ii solicitati sa va inamaneze o copie certificata pentru conformitate cu originalul. a c.i.m. existent la dosarul de personal.
1 - Ba da, a fost inselatorie

2 - Aceasta este realitatea, eventual e tocmai invers, un singur angajator nu fac acest lucru, restul il fac

3 - Multumesc pentru sfat, dar perefer sa-i amendeze, si sa merg pe cale penala mai apoi.

Orice act semnat, daca cealalta parte nu-si indeplineste obligatia cu privire la acel act, este nul.

Exemplific:
- mergeti la casa de bilete de autobuz, cereti un bilet, apoi va cautati de bani. Pana gasiti banii, vanzatoarea pune biletul pe tejghea, luati biletul si.. tananana aveti bilet gratis.

- mergeti la un magazin, platiti o pereche de pantofi, vanzatoarea va da bonul, apoi ii spuneti "stati putin ca va dau marunti", vanzatoarea va da banii inapoi, si nu-i mai dati nimic, dar culmea, ca aveti bonul cu care dovediti ca ati platit

Ei bine, asa si in cazul meu, am semnat declaratia, am dat-o angajatorului, dar angajatorul nu mi-a mai dat exemplarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract fara semnatura mea adomnicai83 adomnicai83 Buna ziua, Se poate inregistra un contract de munca fara semnatura mea(eu fiind persoana fizica) la ITM prin Revisal? Am fost instiintat de catre un ... (vezi toată discuția)
Contract fara semnatura donigao donigao Buna ziua, Speta: dosar complet de personal, insa de pe contractul individual de munca lipseste semnatura salariatului (omisiune), contractul a fost ... (vezi toată discuția)
Bună seara angajatorul are nevoie de semnatura sau acordul scris ... Gabigabi67 Gabigabi67 Bună seara ANGAJATORUL ARE NEVOIE DE SEMNATURA SAU ACORDUL SCRIS AL SALARIATULUI PENTRU ÎNREGISTRAREA CONTRACTULUI DE MUNCĂ LA IRM ( REVISAL, REGES), EU ... (vezi toată discuția)