avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum scap de actul aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum scap de actul aditional

Buna ziua.

Ma aflu in situatia urmatoare. Lucrez de 3 ani ca inginer pentru o companie mare din Romania. Incepand cu 2012 am fost bagat intr-un program de formare profesionala pe o durata de 3 ani. In fiecare an cate 2 module a cate 4 saptamani. Un modul in tara un modul in strainatate. Am semnat deasemenea un contract aditional in care se prevede ca valoarea totala a cursurilor este de 30.000 euro (suma pe care eu o consider aberant de mare). Pana acum am facut 3 module (adica jumatate). In contract se precizeaza ca daca demisionez la mai putin de 3 ani de la absolvirea cursurilor trebuie sa restitui o suma proportionala cu perioada ramasa din cei trei ani. Momentan am o oferta de angajare de la o alta companie. Oferta este mult mai buna financiar decat la actuala firma, insa nu suficient ca sa acopere cei 15.000. Exista vreo sansa sa scap de aceasta clauza in instanta? Exista posibilitatea sa cad la un comun acord cu actuala companie incat sa se ajunga la o suma ceva mai rezonabila?
Ultima modificare: Joi, 29 August 2013
Geloo, utilizator
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 11:32, 29 August 2013
Geloo a scris:

Nu imi face nici o cinste faptul ca vreau sa plec


Ba, faptul ca vreti sa plecati este un lucru cel putin normal, daca nu bun (oricum, e bine ca aveti alternative). =D> Cu cautarea "gaselnitelor" am eu o problema (chiar pentru ca si eu personal m-am facut de ras la viata mea cu argumente sau abordari neserioase; noroc ca omul mai evolueaza).
Vedeti ca am mai completat putin mesajul de mai sus (am editat in acelasi timp).

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri igiena platite de angajat mnd mnd Buna ziua, Firma la care lucrez organizeaza si plateste cursuri de igiena, costuri care ulterior ni se opresc din salariu pe baza unui act aditional la ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala si act aditionale apetra apetra In societate se organizeaza cursuri de formare (de limbi straine, altele specifice domeniului de activitate in care ne desfasuram activitatea, de management ... (vezi toată discuția)
Clauza act aditional - formare profesionala catalin13 catalin13 Buna ziua, Va scriu in legatura cu un act aditional pe care l-am semnat anul trecut prin decembrie cum ca o sa particip la un curs de formare pe un nou ... (vezi toată discuția)