avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare coloana gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare coloana gaz

In cadrul asociatiei noastre exista un proprietar care desi s-a debransat in urma cu mai multi ani de la reteaua de termoficare, refuza sa se debranseze de la reteaua de gaz a condominiului, pe motiv ca "nu locuieste in apartament".
Care este calea de urmat legala, medierea sau il putem da direct in judecata?
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 15:04, 1 Septembrie 2013
Exista o solutie in lege: repartizarea costurilor pentru situatia cand nu existsta contor de gaze separat pentru incalzire si pentru gatit.
Se repartizeaza pentru gatit o cota parte calculata dupa consumul de vara iar restul se repartizeaza dupa suparafata incalzita celor care beneficiaza de caldura (in cazul de fata un singur apartament).
In felul acesta isi va plati gazul consumat.
Reglementarea aceasta apare in Ordinul 343/2010 si in Ordinul 233/2004 al ANRSC.

Mai exista si solutia (neplacuta pentru toata lumea, dar perfect eficienta) de a face un program de furnizare gaz; administratorulul (sau o persoana anume desemnata) merge in subsol si inchide robinetul.

In ceeace priveste procesul, conform NCPC este obligatorie sedinta de informare privind avantajele medierii (acestea sunt: costuri reduse, sloutionare rapida si pastrarea bunelor relatii) dar nu este obligatoriu sa recurgeti la mediere. Personal consider ca e mai bine sa incepeti cu medierea, daca omul refuza recurgeti la instanta.

Ca proba pentur justitie puteti apela la Biroul de relatii cu publicul al pompierilor (situatia asa cum o prezentati indica pericol de incendiu) ca sa aflati unde trebuie sa reclamati situatia.
O amenda ar putea sa il potoleasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare de la gaze la bloc alina_25 alina_25 Se poate debransa un apartament de la reteaua comuna de gaze fara a avea montata centrala de apartament sau contuar de gaz separat? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Contoare caldura si gaze ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am achizitionat de curand un apartament intr-un bloc din capitala. Am luat legatura cu administratorul pentru ca as dori sa imi montez repartitoare ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari sally_daisy sally_daisy Buna dimineata, V-as ruga sa ma ajutati sa inteleg daca problema cu care ne confruntam in cadrul asociatiei de proprietari are vreo rezolvare si anume: Cei ... (vezi toată discuția)