avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare aunui imobil aflat sub incidenta legii 112/1995
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare aunui imobil aflat sub incidenta legii 112/1995

va salut, vreau sa stiu daca acum cu aprobarea legii voiculescu,pot vinde imobilul pe care eu l-am cumparat de la Apolodor s.a. acum D.A.F.I. IN 1996,SI CARE BINEINTELES ARE PROPRIETAR CU CARE MA JUDEC SI CU CARE NU AM INCHEIAT JUDECATA,IN AJUTORUL NOSTRU VENIND LEGEA 1/2009,EU ACUM NESTIIND CUM STA TREABA...S-A INCHEIAT JUDECATA CU APROBAREA ACESTEI LEGI DINDU-MI DREPTURI DEPLINE ASUPRA IMOBILULUI SAU CONTINUA CALVARUL....DECI IN FINAL ACTUL DE VINZARE CUMPARARE PE CARE IL DETIN E VALABIL SAU MAI TREBUIE VREO HOTARIRE JUDECATOREASCA CARE SA IL VALIDEZE ...SI DACA E VALABIL E RECUNOSCUT DE NOTARI ...POT SA VIND IMOBILUL??? VA MULTUMESC!
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
sargetis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Proprietar nationalizat , utilizator 21:45, 6 Februarie 2010
faptul ca statul prin legea 1/2009 v-ar fi dat castig de cauza este o mare iluzie. cititi cu atentie textul de lege si veti constata ca titlul dumneavoastra de proprietate in baza legii 112 este doar valabil daca s-au respectat intocmai prevederile acelei legi. daca fostul proprietar poate dovedi ca s-a incalcat legea si astfel are un motiv de nulitate absoluta, nici o lege de niciunde nu va constata ca aveti just titlu.
legea noua spune ca daca titlul dumneavoastra este confirmat (ma refer la confirmat prin faptul ca sunteti in proces), dumneavoastra nu mai puteti pierde casa si fostului proprietar nu i se mai poate restitui in natura ci doar in echivalent.
intre declaratiile populiste ale unor politicieni si realitatea juridica a unor legi pot fi diferente majore! de 20 de ani va lasati, si trebuie sa ma includ si pe mine, deci ne lasam pacaliti prea usor!!!!
Pt domnul FGS frank schimdt gregor mi se pare , deci cu justul titlu luati codul civil si vedeti ce scrie acolo despre dansul , citez din umila memorie justul titlu este un act translativ de drepturi care provine de la un neproprietar, un act lovit de nulitate etc....deci el este necesar pt uzucapiunea de scurta durata ca acolo foloseste .....
Asa si pt informarea domnului care a deschis topicul totul se va incheia dupa adoptarea noului cod civil din care citez "revendicarea este imprescriptibila in timp cu exceptia in care legea dispune altfel" ......


pentru domnul mv_vm: daca dumneavostra credeti ca interdictia de instrainare pe 10 ani de la dobandire pe legea 112 nu are nici o legatura cu uzucapiunea si justul titlu, tocmai ca actul translativ de proprietate provine de la un neproprietar ....

desigur este o simpla greseala de redactare, dar pentru corectitudine numele este schmidt (nu e nici o suparare!).

imobilul poate fi vandut atat timp cat nu este instituita o interdictie prin inscrierea in cartea funciara. oricine este liber sa vanda si sa cumpere un drept litigios! desigur intr-o atare situatie pretul nu este pretul de piata pentru un imobil "curat", ci este un pret pentru un drept litigios. trecand cei 10 ani de la cumparare, un astfel de act nu este nul prin efectul legii (interdictia de instrainare), dar este anulabil prin hotarare judecatoreasca. un cumparator al unui drept litigios isi asuma acest risc si bineinteles ca nu va fi dispus sa plateasca mai mult decat face, deci sa-si compenseze acest risc.
Notarii se "feresc"/"refuza" sa incheie acte de vanzare-cumparare avand ca obiect astfel de imobile, care sunt in litigiu.
Verificati si vedeti daca gasiti un notar care sa fie de acord sa va incheie actul...
Puteti avea mai multe sanse sa "vindeti dreptul litigios".
Cu blocajul imobiliar care exista in prezent, ati gasit deja cumparator?

Av. Cermak
extras din legea 1/2009 ,unde mi se pare atit de clar ca toate problemele au luat sfarsit...sau asa as vrea eu!!!!! Se abroga interdictia impusa chiriasilor de a instraina sub orice forma apartamentele cumparate in temeiul Legii nr. 112/1995 timp de 10 ani de la data cumpararii catre orice persoane cu exceptia persoanei indreptatite, fost proprietar al acelei locuinte, precum si interdictia de instrainare in orice mod a imobilelor dobandite in baza Legii nr. 112/1995 pana la solutionarea definitiva si irevocabila a actiunilor formulate de persoanele indreptatite fosti proprietari sau, dupa caz, mostenitori ai acestora;

In afara de cazul in care au fost incheiate cu buna-credinta, vor fi lovite de nulitate absoluta actele juridice de instrainare, inclusiv cele facute in cadrul procesului de privatizare, avand ca obiect imobile preluate fara titlu valabil, considerate astfel doar anterior intrarii in vigoare a Legii nr. 213/1998, spre deosebire de actuala reglementare care nu face distinctie in ce priveste data aprecierii valabilitatii titlului de preluare a imobilului;

Conform noii reglementari, contractele de vanzare-cumparare incheiate in temeiul Legii nr. 112/1995 sunt acte autentice si constituie titlu de proprietate opozabil de la data incheierii acestora.

Alte discuții în legătură

Act revendicare 480 c civ/ leg 112/ leg voiculescu 1/2009 dumitru2000 dumitru2000 - X chirias cumpara in 2006 un imobil de la stat in baza legii 112 - Y \"fostul\" proprietar, a \"beneficiat\" de confiscarea imobilului in 1980 cand a ... (vezi toată discuția)
Se incalca principiul inalienabilitatii? ContSters14151 ContSters14151 X, in calitate de chirias al imobilului din 1980, se hotaraste sa cumpere locuinta conform art.9 din legea 112/1995, contractul de vanzare-cumparare fiind ... (vezi toată discuția)
Apartament - legea 112 xxandra xxandra Buna, am gasit anumite anunturi de vanzare a unor apartamente in care se specifica -Legea 112, fara revendicare. As vrea sa stiu ce riscuri apar la cumpararea ... (vezi toată discuția)