va salut, vreau sa stiu daca acum cu aprobarea legii voiculescu,pot vinde imobilul pe care eu l-am cumparat de la Apolodor s.a. acum D.A.F.I. IN 1996,SI CARE BINEINTELES ARE PROPRIETAR CU CARE MA JUDEC SI CU CARE NU AM INCHEIAT JUDECATA,IN AJUTORUL NOSTRU VENIND LEGEA 1/2009,EU ACUM NESTIIND CUM STA TREABA...S-A INCHEIAT JUDECATA CU APROBAREA ACESTEI LEGI DINDU-MI DREPTURI DEPLINE ASUPRA IMOBILULUI SAU CONTINUA CALVARUL....DECI IN FINAL ACTUL DE VINZARE CUMPARARE PE CARE IL DETIN E VALABIL SAU MAI TREBUIE VREO HOTARIRE JUDECATOREASCA CARE SA IL VALIDEZE ...SI DACA E VALABIL E RECUNOSCUT DE NOTARI ...POT SA VIND IMOBILUL??? VA MULTUMESC!
Oricum chestia asta cu vanzarea de drepturi litigioase este o chestie pur avocateasca nu are nici un fundament juridic dar prin care unii fac bani frumosi . Ah si intotdeauna in cardasie cu ceilalti care trebe sa dea si solutziiile ehh daca partile astea nu sunt intelese "legile' , de aceeea trebe sa mearga la judecata partile ..... asa vreo 1000 de ani
Oricum se schimba si codul civil si codul de procedura civila abia dupa aceea se va mai schimba si ceva prin justitie cel putin pe hartie....
treaba cu drepturile litigioase este veche de cand lumea si probabil anterioara meseriei de avocat. si in codul civil puteti vinde bunuri viitoare, si dreptul litigios cam de acolo vine - e o combinatie de bun viitor, deci conditie suspensiva, da ca sa culegi recolta viitoare trebuie sa mai si faci ceva. acum o suta de ani pe la braila (la bursa agricola resp. de cereale) se faceau invoieli pe recolte viitoare.
Oricum chestia asta cu vanzarea de drepturi litigioase este o chestie pur avocateasca nu are nici un fundament juridic dar prin care unii fac bani frumosi . Ah si intotdeauna in cardasie cu ceilalti care trebe sa dea si solutziiile ehh daca partile astea nu sunt intelese "legile' , de aceeea trebe sa mearga la judecata partile ..... asa vreo 1000 de ani
Oricum se schimba si codul civil si codul de procedura civila abia dupa aceea se va mai schimba si ceva prin justitie cel putin pe hartie...."
Sunteti optimist, aveti sperante ca viitorul va fi mai bun, si ca se va schimba si ceva prin justitie cel putin pe hartie...sustineti dvs.
Eu sustin ca desi va fi un pic de haos la inceput, implementarea noilor texte de lege va dura "ceva timp" (a nu se intelege ani lumina!)
unde esti tu tepes doamne .......ce legi incilcite avem ..de aia isi fac interlopii de cap omoara ,fura,inseala si scapa ....cu atitea portite si subintelesri ale legilor ...asa ne trebuie daca punem hotii sa faca legi!!!oh ,romanie cruda soarta te mai asteapta!!!!
stimate sargetis,
eu sunt "fost" proprietar, dar in ciuda aparentelor ca am fi pe pozitii diametral opuse in realitate suntem si unii si altii pacaliti ai statului, respectiv ai unor invartiti care au facut o mare afacere din aceasta incalceala. legea 112 este stramba, si in perspectiva cumparatorului si in perspectiva fostului proprietar, caci tocmai aceasta lege stramba ne aduce in situatii antagoniste in mod cu totul gratuit.
eu am "reaterizat" in romania la finele anului 1994 si am trait pe viu polemicile politice premergatoare acestei legi - "vin mosierii!" si "ne nationalizeaza a doua oara". avand in vedere acest context as avea si eu o intrebare si mizez pe sinceritate:
nu ati avut sentimentul ca cumparati un obiect furat?