avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare aunui imobil aflat sub incidenta legii 112/1995
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare aunui imobil aflat sub incidenta legii 112/1995

va salut, vreau sa stiu daca acum cu aprobarea legii voiculescu,pot vinde imobilul pe care eu l-am cumparat de la Apolodor s.a. acum D.A.F.I. IN 1996,SI CARE BINEINTELES ARE PROPRIETAR CU CARE MA JUDEC SI CU CARE NU AM INCHEIAT JUDECATA,IN AJUTORUL NOSTRU VENIND LEGEA 1/2009,EU ACUM NESTIIND CUM STA TREABA...S-A INCHEIAT JUDECATA CU APROBAREA ACESTEI LEGI DINDU-MI DREPTURI DEPLINE ASUPRA IMOBILULUI SAU CONTINUA CALVARUL....DECI IN FINAL ACTUL DE VINZARE CUMPARARE PE CARE IL DETIN E VALABIL SAU MAI TREBUIE VREO HOTARIRE JUDECATOREASCA CARE SA IL VALIDEZE ...SI DACA E VALABIL E RECUNOSCUT DE NOTARI ...POT SA VIND IMOBILUL??? VA MULTUMESC!
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
sargetis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Proprietar nationalizat , utilizator 21:45, 6 Februarie 2010
eu nu am avut acest sentiment ca am cumparat ceva furat ,fiindca ,ca orice cetatean onest am incredere in tara in care traiesc si nu am pus niciodata la indoiala provenienta unui lucru pus in vinzare de catre stat.....stat care trebuie sa fie corect cu cetatenii sai ...chiar si cu cei care au dat bir cu fugitii de frica comunistilor...si sa nu le confiste si apoi sa le vinda proprietatile unor oameni care au stat o viata in acea casa ...eu de pilda chiar m am nascut in aceasta casa iar parintii mei cind li sa propus sa o cumpere normal ca nu au stat pe ginduri .....acum considerati dumneavoastra eu am cumparat ceva furat ....eu sint de vina?....EU TREBUIE SA PIERD CA SA CISTIGATI DUMNEAVOASTRA...SAU TREBUIE SA GASIM O CALE SI SA REPARAM CE A STRICAT UN REGIM INCULT DE OPRESIUNE,SI SA NE VEDEM LINISTITI DE VIETILE NOASTRE?
sunt de acord cu dumneavoastra. am tot facut si fac in continuare mentiunea ca prin 96 si 97 am fost abordat de o serie de indivizi care "se invartisera" de cate un apartament, ba unul chiar o vila intreaga intr-o zona "foarte rezidentiala" a bucurestiului, care doreau sa-mi vanda repede si prin tertipuri casele cumparate pe 112. acesti oameni aveau toti fara exceptie clar notiunea dobandirii bunului "furat", caci altfel nu ar fi dorit sa scape asa de repede de el si sa-si cumpere "cu acte in regula" prin alte locuri.
acest antagonism artificial creat intre "fostii" si "112istii" se datoreaza pur si simplu faptului ca fostilor nu li se dau despagubiri decat pe hartie. eu recunosc ca nu am o legatura sentimentala cu imobilele respective in afara de respectul ca au fost facute de antecesorii mei si am "sfanta" datorie sa nu-mi bat joc de munca lor. dar nu as avea nici o retinere sa incasez o suma rezonabila si sa fac ce ma taie capul cu ea (nu sunt omul care sta prin cazinouri, dar asta-i alta treaba - am un copil care trebuie sa primeasca o educatie, si aici s-ar putea face diferenta de exemplu intre ase si london school of economics, sau intre facultatea de drept din bucuresti si harvard law sau yale). problema este ca se fac 20 de ani de la revolutie si din 93 stau prin instante, toate casele mele fiind restituibile in natura, am avut doar doi 112isti care au "fraudat" literalmente legea astfel ca le-au fost desfiintate contractele, si eu sunt in sfarsit pe cale sa-mi primesc unul din cele 4 imobile pentru care procesez. am actualmente nici mai mult nici mai putin de 16 procese pe rol si, ca sa revin la problema, perspectiva pentru cele trei care nu le pot considera rezolvate este de 5-6 ani. faptul ca statul a dat o lege care la prima vedere "suna bine" iar apoi a introdus tot felul de tertipuri administrative a condus la aceasta situatie - "fostul" spera la o singura certitudine (intelegeti sofismul) si anume sa "puna mana pe casa", caci despagubiri la iluzoriul fond proprietatea nu-mi asigura nici macar liceul la copil, de ase sau alte facultati nici sa nu mai vorbim.
calea din pacate nu o putem gasi noi decat indirect - votand niste oameni responsabili in parlament. dar nu cred ca noi vom mai apuca o atare situatie, si am "doar" 45 de ani. poate sunt prea pesimist si sa dea dumnezeu sa fiu contrazis, caci aceasta situatie este complet neproductiva, tinand si pe unii si pe altii intr-o tensiune inutila.
eu am "libertatea" sa pot merge pana in panzele albe, dar cand ma gandesc la cei ca mine care din motive independente de vointa lor au "capotat" si cand ma uit la cei care au profitat de aceasta situatie (unii sunt in vestitul top 300) parca imi vine sa las fiului meu cu limba de moarte ca trebuie sa continue aceasta imbecila lupta, caci imbecila este.
Aveti interdictia de instrainare in extrasul de Carte Funciara? Daca da, nu puteti vinde nimanui, bancile nu aproba creditarea si nu cred ca exista cumparatori, care sa fie atat de stupizi si naivi si sa cumpere cu bani cash un apartament, "achizitionat" prin legea 112, chiar si in cazul in care imobilul ar costa 1RON!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act revendicare 480 c civ/ leg 112/ leg voiculescu 1/2009 dumitru2000 dumitru2000 - X chirias cumpara in 2006 un imobil de la stat in baza legii 112 - Y \"fostul\" proprietar, a \"beneficiat\" de confiscarea imobilului in 1980 cand a ... (vezi toată discuția)
Se incalca principiul inalienabilitatii? ContSters14151 ContSters14151 X, in calitate de chirias al imobilului din 1980, se hotaraste sa cumpere locuinta conform art.9 din legea 112/1995, contractul de vanzare-cumparare fiind ... (vezi toată discuția)
Apartament - legea 112 xxandra xxandra Buna, am gasit anumite anunturi de vanzare a unor apartamente in care se specifica -Legea 112, fara revendicare. As vrea sa stiu ce riscuri apar la cumpararea ... (vezi toată discuția)