In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii acestora.
Din fire sunt un foarte iubitor al animalelor, insa asa nu ma impiedica sa fiu subiectiv, in cazul de fata parerea mea este ca nu exista un singur vinovat, insa cred ca cei mai putini vinovati sunt tocmai acei caini, judecand dupa faptul ca singura lor judecata este instinctul, intra in sarcina noastra a oamenilor, ce nu ne bazam pe instinct ci pe o judecata rationala sa evitam astfel de tragedii, desi intr-un final singurii ce vor platii vor fi doar... cainii. Este obligatia noastra de a nu ne lasa copii/nepotii nesupravegheati ( mai ales cand ai 4 ani !!! ), de a construi adaposturi si ai steriliza, de a face mai multe campanii de adoptii a acestor animale, etc, etc, insa asa cum am spus singurii care vor platii si din pacate chiar cu viata vor fi cainii, insa asa cum ne-au invatat marii profesori de drept penal una din conditii incrimarii este constientizarea faptei, lucru exclus in cazul nostru.
PS: Eu nu am mai fost muscat de un caine de cand aveam 12 ani ( desi intr-o noapte singur fiind pe strada am fost inconjurat, va jur de vreo 50 de caini maidanezi ) si asta pentru ca pur si simplu nu i-am provocat si nu i-am tratat cu frica.
[EDITAT]
Dvs. ati auzit de raspunderea personala pentru fapta animalelor?
Daca era cainele vecinului dvs., ce ati fi facut? Ati fi cerut instantei pedeapsa cu moartea pentru animal?
Pentru ceea ce au facut de-a lungul timpului cainii comunitari (fiindca sunt comunitari, nu maidanezi) suntem la fel de vinovati (cel putin civic si moral) si dumneata, si eu, si vecinul, toti membrii comunitatii in care aceste animale traiesc ! Va convine sau nu, acesta-i adevarul.
Din punct de vedere legal, insa, vinovate sunt Institutiile care au obligatia legala de a asigura o viata civilizata, atat mie, cetateanul, cat si cainelui. Exista legi in acest sens, n-ar fi rau sa le studiati.
In concluzie, in loc sa strigam "moarte cainilor" mai bine ne-am trezi, macar acum in al 12-lea ceas si am trage la raspundere pe toti cei pe care i-am investit cu puterea si le-am dat fondurile necesare pentru a administra problema cainilor comunitatii si n-au facut-o.
Cu respect
D-le Filip Alexandru, ar trebui sa va intrebati daca un caine sterilizat mai musca. Si nu o mai luati cu "daca nu il intariti, nu te musca". E o minciuna ! Pe mine m-a muscat, in curtea Parlamentului, un caine ascuns dupa un tufis care m-a atacat pe la spate si m-a "capsat". Nu puteam sa-l vad ca era ascuns - deci nu l-am intaratat. Cainii sunt imprevizibili. Solutia este clara - eutanasierea. Si ar mai trebui sa stiti ca acesti caini sunt pe strada din cauza ca Ceausescu a daramat cartiere intregi de case cu curte, iar proprietarii nu au avut unde sa-i ia cu ei. In timp s-au inmultit.
Dacă acești câini ar avea invocatul „drept la viată”, atunci prin derogare directă, de același drept ar trebui să beneficieze și porcii din crescătorii, puii de găină din avicola, vitele de pe pășune ș.a.m.d., dar nu se poate aplica!
Cu ce ar trebui să fie câinii mai presus decât celelalte animale? Au devenit deja o mare problemă. Cine are mila de câini, atunci să-i adopte cu acte în regulă și să-și asume răspunderea sentimentelor și a faptelor lor.
Deci nu suntem absurzi și înțelegem nevoia de afecțiune pentru un animal de companie. Dar nici un animal de companie nu poate circula liber pe străzi.
Prin asemenea milostenii fără răspundere, noi toți am transformat România într-o mare crescătorie de câini. Prin analogie cu animalele de crescătorie, acestor patrupede care nu vor fi adoptate legal, le-a venit timpul de sacrificare în favoarea eradicării problemei.
Este absurd sa dam vina acum pe Ceausescu pentru cainii maidanezi! In municipiul meu, nu prea vezi caini comunitari-poate doar pe cate un loc viran.Si aici s-au demolat case pentru a se construi blocuri.
Este vorba pur si simplu de lipsa de responsabilitate a autoritatilor locale: ceasuri aurite in parcuri si palmieri de milioane de lei, in loc de doua masini de hingheri in plus si 10 angajati, referendum de milioane de lei in loc de aplicarea legii existente, s.a.m.d.
Este ilar sa se dea vina pe lipsa de supraveghere a copiilor, in definitiv ce va face sa credeti ca acei caini stiau ca bunica are carnea mai putin frageda? Japonezul a fost tot nesupravegheat? Dar femeia de 49 de ani, omorata tot de caini?
Icarus02ro, de acord, ii tragi la raspundere pe cei enuntati de tine si?...Trebuie actiune, pe langa tras la raspundere!
Tara asta a fost jefuita si nimeni nu este vinovat, vinovatii se ascund in spatele unor hotarari ale consiliilor locale, ale parlamentului-adica raspund toti si nimeni...
Este de nedescris durerea parintilor si revolta tuturor.
Iertata fie-mi interventia,ma intreb ce se va intampla cand un copil iese nesupravegheat pe strada si este lovit de o masina... vom cere eutanasierea soferilor?