avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora.

In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii acestora.
Din fire sunt un foarte iubitor al animalelor, insa asa nu ma impiedica sa fiu subiectiv, in cazul de fata parerea mea este ca nu exista un singur vinovat, insa cred ca cei mai putini vinovati sunt tocmai acei caini, judecand dupa faptul ca singura lor judecata este instinctul, intra in sarcina noastra a oamenilor, ce nu ne bazam pe instinct ci pe o judecata rationala sa evitam astfel de tragedii, desi intr-un final singurii ce vor platii vor fi doar... cainii. Este obligatia noastra de a nu ne lasa copii/nepotii nesupravegheati ( mai ales cand ai 4 ani !!! ), de a construi adaposturi si ai steriliza, de a face mai multe campanii de adoptii a acestor animale, etc, etc, insa asa cum am spus singurii care vor platii si din pacate chiar cu viata vor fi cainii, insa asa cum ne-au invatat marii profesori de drept penal una din conditii incrimarii este constientizarea faptei, lucru exclus in cazul nostru.
PS: Eu nu am mai fost muscat de un caine de cand aveam 12 ani ( desi intr-o noapte singur fiind pe strada am fost inconjurat, va jur de vreo 50 de caini maidanezi ) si asta pentru ca pur si simplu nu i-am provocat si nu i-am tratat cu frica.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Filip Alexandru, utilizator
Si sobolanii sunt inteligenti.
Daca moare otravit un sobolan ceilalti nu mai manca...si de aceea sunt greu de eradicat...
Dar...cainii ataca sobolani...si le reduce inmultirea...

Cainii nu sunt agresivi de fel.
Eu sunt foarte curios sa aflu ce s-a intampla in cazul copilului ucis.
Pana in prezent pare sa fie ceva de genul serviciilor secrete.
Cainii normali nu ataca copii.

Este foarte probabil ca acei caini sa fi fost turbati.
Nu avem nicio informatie in acest sens.

Si oamenii mananca oameni daca le este foame si nu am auzit sa se eradicheze rasa umana din acest motiv...
Vedeti ce se intampla in expeditiile din Antartica.

Primaria a dispus sa nu se mai hraneasca cainii.
Sa nu mai fie adapati.
Si reactia probabil ca a fost creata de niste oameni care nu au nicio valoare...
Si cine sunt cei vinovati?
Oamenii sau cainii?
Oamenii mananca oameni, va reamintesc...

Fiti isteti si luati atitudine sa nu se mai intample asa ceva in viitor.
Dar nu asa cum credeti voi ca e bine.
Ca ccea ce credeti ca e bine este rau...
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
thaly a scris:

, trebuie sa inteleaga sa sterilizeze si de ce nu, pe banii proprietarilor daca nu se gasesc bani din alta parte (!!!!!!!!!!!!) ca nu va rupe la nimeni buzunarul!

In calitate de detinatoare si crescatoare de exemplare canine de vanatoare si nu numai ,in parte va felicit pentru pledoarie
Dar...nu solicitati proprietarilor din imobilele de locuit in comun sa achite c/v sterilizare ,in conditiile in care unii proprietari din vari motive nu isi achita cotele lunare de intretinere,altii -chiar nu dispun de sursele minimum necesare existentei-dar sa mai fie obligati si la alte plati care nu au tangenta cu intretinerea...
Alti proprietari...cu responsabilitatea de reprezentare asociatie de proprietari,din "simt civic",pentru a contribui la exterminarea necuvantatoarelor din jurul blocului si chiar din parc,au drept indeletnicire zilnica uciderea acestora cu lopata sau cu hrana care contine diferite "condimente "care asigura decesul acestora
Politia sesizata oficial isi declara imposibilitatea de a dispune masuri impotriva actiunilor repetate ale presedintelui de asociatie....
Inca un amanunt ,..valorosi nu sunt numai caini cu activitate expozitionala
Nu omiteti cainii conducatori de persoane cu dizabilitati vizuale-care majoritar sunt din randul "maidanezilor " - care nu detin pedigree ,dar care sunt singurii care permit deplasarea persoanelor cu dizabilitati
Solutia va fi pronuntata politic de catre politicieni,care datorita sistemului,nu va solutiona in final nici mentalitatea si nici nu va determina disparitia patrupedelor
Se va repeta situatia derulata in cazul pestei porcine,gripei aviare cand au fost alocate fonduri ,care au fost utilizate partial si inalte scopuri ,au fost arse mii de necuvantoatoare,,in final tot autoritatile denuntand si recunoscand incapacitatea de solutionare pe criterii si prin proceduri legale si morale

Jocandi Causa a scris:

Eu chiar am vorbit serios. Nu vad de ce s-ar face o diferenta intre sobolani si caini maidanezi. Sunt tot animale. Ambele specii fac doar rau, fac mizerie si ataca oamenii.
Am verificat si exista diferenta de regim juridic. Mai mult, exista norma care trebuie aplicata, Ordonanta de urgenta nr. 155 din 21/11/2001 care spune clar ca dupa 7 zile de stat in adaposturile special constituite cainii trebuie eutanasiati, daca nu sunt adoptati.
de ce nu se aplica? Evident ca sa fie \"cheltuiti \" aiurea bani an de an. odata rezolvata problema nu vor mai veni bani catre baietii destepti.

Nu as dori niciunui iubitor de caine sa treaca prin ce trece familia acelui copil. Cu siguranta nu vor mai avea aceeasi parere daca vor trai o astfel de drama.
Mi se pare inuman sa spui ca e o problema inventata. Mi se pare inuman sa te gandesti la un caine si sa nu iti pese de oamenii muscati de acel caine. Mi se pare inuman sa cheltuim cu cainii mault mai mult decat acordam unor copii defavorizati. Suntem oameni sau suntem caini?

De ce Ordonanta de urgenta nr. 155 din 21/11/2001 nu a devenit intre timp LEGE?!
De ce azi "edilii" fac un referendum inutil din punctul meu de vedere?!

Cu tot respectul, si eu sunt mama si si eu iubesc oamenii...dar si cainii.
Nu inteleg de unde s-a implementat ideea cum ca, ori esti in barca "iubitorilor de oameni" ori afara = iubitorii de caini! De cand impartirea asta cinica? Eu iubesc si oamenii si animalele. Si mai sunt multi ca mine.Nu putem empatiza si cu oamenii dar si cu animalele, in speta, cainii, in ac. masura? Sau....sa nu zic ac. masura ca sa nu se interpreteze .....
Intr-o lume homocentrista in care orice fiinte care-l deranjeaza pe om trebuie exterminate, chiar daca, initial, omul a fost cel care le-a abandonat, apoi agresat si ignorat suferinta, uitam sa ne mai indreptam ochii si spre natura. "Noi" stim doar una si buna (nici "noi" nu mai stim insa de ce!!!!), cerem sange degraba varsat ca de nu.......e vai s-amar de toti iubitorii de animale!
Eu de ex. consider ca sunt o iubitoare de viata! Ce ziceti de asta?!
Ionut nu a murit ca sa cerem acum sange pentru sange, sa varsam alt sange nevinovat a sute de mii de animale!

Nu am spus ca este o problema inventata, doar ca aici putem doar purta discutii si putem emite presupuneri, este clar ca detaliile din presa nu sunt aceleasi cu detaliile anchetei.
Intamplarea face sa fiu amica cu sora mamei indurerate si sa stiu ceva din dosar la care presa nu a avut acces, si anume ca atunci cand a fost gasit copilul mort, in locul respectiv, nu existau urme de sange desi el a murit din cauza hemoragiei externe!
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2013
thaly, utilizator
ynocentta a scris:

In calitate de detinatoare si crescatoare de exemplare canine de vanatoare si nu numai ,in parte va felicit pentru pledoarie
Dar...nu solicitati proprietarilor din imobilele de locuit in comun sa achite c/v sterilizare ,in conditiile in care unii proprietari din vari motive nu isi achita cotele lunare de intretinere,altii -chiar nu dispun de sursele minimum necesare existentei-dar sa mai fie obligati si la alte plati care nu au tangenta cu intretinerea...
Alti proprietari...cu responsabilitatea de reprezentare asociatie de proprietari,din "simt civic",pentru a contribui la exterminarea necuvantatoarelor din jurul blocului si chiar din parc,au drept indeletnicire zilnica uciderea acestora cu lopata sau cu hrana care contine diferite "condimente "care asigura decesul acestora
Politia sesizata oficial isi declara imposibilitatea de a dispune masuri impotriva actiunilor repetate ale presedintelui de asociatie....
Inca un amanunt ,..valorosi nu sunt numai caini cu activitate expozitionala
Nu omiteti cainii conducatori de persoane cu dizabilitati vizuale-care majoritar sunt din randul "maidanezilor " - care nu detin pedigree ,dar care sunt singurii care permit deplasarea persoanelor cu dizabilitati
Solutia va fi pronuntata politic de catre politicieni,care datorita sistemului,nu va solutiona in final nici mentalitatea si nici nu va determina disparitia patrupedelor
Se va repeta situatia derulata in cazul pestei porcine,gripei aviare cand au fost alocate fonduri ,care au fost utilizate partial si inalte scopuri ,au fost arse mii de necuvantoatoare,,in final tot autoritatile denuntand si recunoscand incapacitatea de solutionare pe criterii si prin proceduri legale si morale

Propunerea mea este una logica si pertinenta, recunosc!
Sterilizarea se face o singura data, nu de mai multe ori, si la FMV (Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti) sunt destui medici care o fac (si le mai iese si bine din prima, culmea!) pe sume modice, nu va ganditi la ce se vehiculeaza prin presa, cred ca este comparabila suma cu suma alocata pe intretinerea respectivului patruped intr-o luna de zile.
Odata ce persoana are posibilitatea financiara sa intretina patrupedul (mancare, vaccine, deparazitari externe/interne, neprevazute, smd) cred ca o sterilizare chiar nu rupe buzunarul!

DOAR cainii cu pedigree (singurul act ce atesta apartenenta la rasa!), respectiv cainii cu ascendenta cunoscuta de 4 generatii reprezinta valoare chinologica pentru viitor nu numai din punct de vedere fenotipic, adica felul in care arata cainele si atuurile ce-l recomanda in expozitii, ci mai ales genotipic, felul in care se poarta cainele si se vor purta la randu-le urmasii lui! Doar un ADN sanatos duce rasele mai departe si face ca noi, cei ce ne dorim caini echilibrati de companie, sa putem avea unul.

Cainii despre care vorbiti, respectiv cainii conducatori sunt caini din rasele Labrador Retriever si Golden Retriever, intr-un procent de peste 90%!

Repet, daca autoritatile nu fac nimic, de ce nu facem noi, populatia?! Este atat de greu sa sterilizam cainii din proprietate fara valoare chinologica si atat de greu sa adoptam cainii sa le spunem "viabili" ramasi pe strazi sau trebuie sa vina nemtii sa ne dea lectii?!
thaly, utilizator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Cainii nu sunt agresivi de fel.
Eu sunt foarte curios sa aflu ce s-a intampla in cazul copilului ucis.
Pana in prezent pare sa fie ceva de genul serviciilor secrete.
Cainii normali nu ataca copii.

Punctul pe I se numeste interventia dvs!
Nici nu se putea pune mai bine punctul pe I!
Cainii nu ataca MAI ALES copii (vezi Romulus si Remus) insa exista posibilitatea ca, din lipsa apei care trebuia sa existe la discretie, sa fi fost turbati.

[ link extern ]

Trebuie urmarit, eu vad aproape imposibil de parcurs acel drum greu accesibil, mai ales de niste copii de 4, respectiv 6 ani!
thaly, utilizator

Alte discuții în legătură

Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)