Jocandi Causa a scris:
Eu chiar am vorbit serios. Nu vad de ce s-ar face o diferenta intre sobolani si caini maidanezi. Sunt tot animale. Ambele specii fac doar rau, fac mizerie si ataca oamenii.
Am verificat si exista diferenta de regim juridic. Mai mult, exista norma care trebuie aplicata, Ordonanta de urgenta nr. 155 din 21/11/2001 care spune clar ca dupa 7 zile de stat in adaposturile special constituite cainii trebuie eutanasiati, daca nu sunt adoptati.
de ce nu se aplica? Evident ca sa fie \"cheltuiti \" aiurea bani an de an. odata rezolvata problema nu vor mai veni bani catre baietii destepti.
Nu as dori niciunui iubitor de caine sa treaca prin ce trece familia acelui copil. Cu siguranta nu vor mai avea aceeasi parere daca vor trai o astfel de drama.
Mi se pare inuman sa spui ca e o problema inventata. Mi se pare inuman sa te gandesti la un caine si sa nu iti pese de oamenii muscati de acel caine. Mi se pare inuman sa cheltuim cu cainii mault mai mult decat acordam unor copii defavorizati. Suntem oameni sau suntem caini?
De ce Ordonanta de urgenta nr. 155 din 21/11/2001 nu a devenit intre timp LEGE?!
De ce azi "edilii" fac un referendum inutil din punctul meu de vedere?!
Cu tot respectul, si eu sunt mama si si eu iubesc oamenii...dar si cainii.
Nu inteleg de unde s-a implementat ideea cum ca, ori esti in barca "iubitorilor de oameni" ori afara = iubitorii de caini! De cand impartirea asta cinica? Eu iubesc si oamenii si animalele. Si mai sunt multi ca mine.Nu putem empatiza si cu oamenii dar si cu animalele, in speta, cainii, in ac. masura? Sau....sa nu zic ac. masura ca sa nu se interpreteze .....
Intr-o lume homocentrista in care orice fiinte care-l deranjeaza pe om trebuie exterminate, chiar daca, initial, omul a fost cel care le-a abandonat, apoi agresat si ignorat suferinta, uitam sa ne mai indreptam ochii si spre natura. "Noi" stim doar una si buna (nici "noi" nu mai stim insa de ce!!!!), cerem sange degraba varsat ca de nu.......e vai s-amar de toti iubitorii de animale!
Eu de ex. consider ca sunt o iubitoare de viata! Ce ziceti de asta?!
Ionut nu a murit ca sa cerem acum sange pentru sange, sa varsam alt sange nevinovat a sute de mii de animale!
Nu am spus ca este o problema inventata, doar ca aici putem doar purta discutii si putem emite presupuneri, este clar ca detaliile din presa nu sunt aceleasi cu detaliile anchetei.
Intamplarea face sa fiu amica cu sora mamei indurerate si sa stiu ceva din dosar la care presa nu a avut acces, si anume ca atunci cand a fost gasit copilul mort, in locul respectiv, nu existau urme de sange desi el a murit din cauza hemoragiei externe!