avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora.

In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii acestora.
Din fire sunt un foarte iubitor al animalelor, insa asa nu ma impiedica sa fiu subiectiv, in cazul de fata parerea mea este ca nu exista un singur vinovat, insa cred ca cei mai putini vinovati sunt tocmai acei caini, judecand dupa faptul ca singura lor judecata este instinctul, intra in sarcina noastra a oamenilor, ce nu ne bazam pe instinct ci pe o judecata rationala sa evitam astfel de tragedii, desi intr-un final singurii ce vor platii vor fi doar... cainii. Este obligatia noastra de a nu ne lasa copii/nepotii nesupravegheati ( mai ales cand ai 4 ani !!! ), de a construi adaposturi si ai steriliza, de a face mai multe campanii de adoptii a acestor animale, etc, etc, insa asa cum am spus singurii care vor platii si din pacate chiar cu viata vor fi cainii, insa asa cum ne-au invatat marii profesori de drept penal una din conditii incrimarii este constientizarea faptei, lucru exclus in cazul nostru.
PS: Eu nu am mai fost muscat de un caine de cand aveam 12 ani ( desi intr-o noapte singur fiind pe strada am fost inconjurat, va jur de vreo 50 de caini maidanezi ) si asta pentru ca pur si simplu nu i-am provocat si nu i-am tratat cu frica.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Filip Alexandru, utilizator
Din pacate intotdeauna platesc cei nevinovati atunci cand cei vinovati nu isi asuma responsabilitatea...
Zvonea zicea ca primarii nu sunt obligati sa ii ucida dar au dreptul...
Dreptul la crima...drept dat de parlament...
Este trist ...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Este trist ...

Desi..tot alesi neamului au abolit pedeapsa cu moartea...asta numai pentru criminali...

“M-a turburat intotdeauna, ca unul din mistere, putinta ca e cainele prezent in viata noastra. Fara om si fara caine, cainele si omul ar fi niste pribegi. Pentru moralul omului, prietenul lui de la use si din odaie, e o mangaiere, un sprijin, un aliat, zadarnic asteptat dintre semenii perversi, uneltitori, veninosi, tradatori. Cainele e permanent cu tine, langa tine, pana la moarte, singurul tovaras care moare odata cu tine, culcat pe mormantul tau.
Te uiti in ochii lui: te intelege si tu nu cauti sa-l intelegi. Inima lui ti-e daruita fara conditii si peste imprejurari: cainele-i o prelungire a fiintei tale sufletesti – si tu il chinuiesti, il bati, il prinzi cu latul si-l ucizi.
Primarii… ii starpesc cu otrava, stapanii ii gonesc, se ridica impozite pe caini, oamenii stiintifici si docenti vor sa-ti ia catelul din brate si cainele din lant ca sa te ocroteasca de o prostie din capul lor sterp. S-a nascocit, pentru flatarea simtului de conservare a omului de prisos, primejdia turbarii, principiu municipal, aproape dogma de Stat.
De ce e cainele impur chiar pentru Charles Baudelaire, unul din cei mai impuri dintre oameni? Nu pute omul? Nu-i pute gura, stomacul, intestinul? Picioarele nu-i put? Si ce constiinta poate fi mai spurcata decat a omului, degradat si infect cu atat mai mult cu cit se inalta mai sus, ministru, presedinte, barbat de stat, potentat si javra, si cu cit isi stropeste starvul imbaiat, cu parfumele filosofilor si vaporii distilati ai violetei.
Da laba-ncoa, Grivei, voiniceste: laba ta ma cinsteste!” Tudor Argezi.
Si pentru ca nu am vrut sa mai deschid inca un subiect despre aceeasi discutie, am sa scriu tot aici.
Jurnalistii au avut nerusinarea nesimtita sa insinueze posibilitatea participarii la masacru al unui caine din rasa rottweiler, rasa despre care ei spun ca este "de lupta", fiind niste habarnisti de prima clasa, initial si numele rasei scriindu-l incorect, bineinteles ca nu cunosc etimologia lui- orasul Rottweil, de acolo de unde vin acesti caini !
Dar, da bine sa spui ca un "romweiler" a omorat, la cata publicitate negativa a avut aceasta rasa de suportat, eh, ce mai conta inca odata sa-i rasune numele intr-un articol steril?!

Acesta este articolul
[ link extern ]

Ba mai mult, fura poza unui rottweiler decedat in 2007, caine campion ADRK si inscris in Clubul German de Rottweiler! Deja am facut sesizarile de rigoare la FCI (Federatia Chinologica Internationala), la ADRK (Clubul de Rottweiler din Germania) si, bineinteles, la AChR (Asociatia Chinologica Romana). Iata si cainele :
[ link extern ]
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Din pacate intotdeauna platesc cei nevinovati atunci cand cei vinovati nu isi asuma responsabilitatea...
Zvonea zicea ca primarii nu sunt obligati sa ii ucida dar au dreptul...
Este trist ...

Sunteti avocat si cunoasteti definitia crimei. O sa va spun, cel mai uzitat sinonim =omucidere. Asadar, nu \"cainicidere\", ci omucidere.
ii inteleg pe cei ce castiga bani de pe urma cainilor, sa le ia apararea. dar dvs, care castigati de pe urma oamenilor si a greselilor lor, cum sa fiti de partea cainilor?

Dvs si ceilalti iubitori de patrupede nu aveti dreptul sa decideti cum sunt cheltuite contributiile mele la buget si nici ale parintilor lui Ionut, sau ale altor OAMENI. Daca nu sunteti in stare ( voi iubitorii de caini) sa ii intretineti, in spatii inchise, departe de oameni, sa ii privati de apetenta lor de a face rau, atunci nu aveti dreptul sa va opuneti . Faceti-va fundatii, dirijati-va contributiile acolo, ingrijiti-i din banii vostri. Luati-le hoiturile de pe strada, m-am saturat de mizeriile lasate de ei, de galagia pe care o fac, de nenorocirile pe care le produs. Am inteles ca tratamentul oamenilor muscati anual de caini depaseste 12.000.000 lei. Din banii astia stiti cati copii ar primi hrana, medicamente, educatie? Repet, suntem un stat sarac, nu ne permitem sa avem grija de animale, pentru ca nu ne permitem nici de oamenii defavorizati sa avem grija. Doar atunci cand am rezolvat toate problemele sociale, putem sa ne permitem sa ne gandim si la animale.

@thaly : este foarte trist faptul ca va deranjeaza publicarea imaginii unui caine mort, dar va lasa rece publicarea fotografiei unui ingeras de copil de 4 ani, ucis de bestiile canine.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2013
ContSters214341, utilizator

Alte discuții în legătură

Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)