avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora.

In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii acestora.
Din fire sunt un foarte iubitor al animalelor, insa asa nu ma impiedica sa fiu subiectiv, in cazul de fata parerea mea este ca nu exista un singur vinovat, insa cred ca cei mai putini vinovati sunt tocmai acei caini, judecand dupa faptul ca singura lor judecata este instinctul, intra in sarcina noastra a oamenilor, ce nu ne bazam pe instinct ci pe o judecata rationala sa evitam astfel de tragedii, desi intr-un final singurii ce vor platii vor fi doar... cainii. Este obligatia noastra de a nu ne lasa copii/nepotii nesupravegheati ( mai ales cand ai 4 ani !!! ), de a construi adaposturi si ai steriliza, de a face mai multe campanii de adoptii a acestor animale, etc, etc, insa asa cum am spus singurii care vor platii si din pacate chiar cu viata vor fi cainii, insa asa cum ne-au invatat marii profesori de drept penal una din conditii incrimarii este constientizarea faptei, lucru exclus in cazul nostru.
PS: Eu nu am mai fost muscat de un caine de cand aveam 12 ani ( desi intr-o noapte singur fiind pe strada am fost inconjurat, va jur de vreo 50 de caini maidanezi ) si asta pentru ca pur si simplu nu i-am provocat si nu i-am tratat cu frica.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Filip Alexandru, utilizator
Nu inteleg inversunarea impotriva bunicii si nici lipsa de empatie. Faptul ca se lasa taraita pe la televiziuni il inteleg, cred ca ar face orice ca sa se dezvinovateasca in fata constiintei proprii si ca sa ii treaca timpul oricum altfel decat ramanand singura cu gandurile ei. Nu dati cu pietre in ultimul vinovat din lantul cauzelor dezastrului. S-a ajuns aici datorita neglijentei si ipocriziei autoritatilor + a hotiilor din marea majoritate a ONG-urilor care latra cu nesimtire chiar si acum pe banii adevaratilor iubitori de animale.

Ca media face circ e adevarat insa il face in jurul fenomenului, nu il inventeaza, nici macar nu il exagereaza: acele zeci de mii de caini liberi doar in Bucuresti exista si chiar daca doar 3 sau 4 dintre ei sunt periculosi este inadmisibil sa ramana pe strazi. S-a scris si mai sus, trebuie prinsi. Altfel vom ajunge sa completam propunerea legislativa a lui Adriantot cu articole gen:
Art. 3 (propun renumerotarea). Este strict interzisa miscarea capului, mainilor si/sau picioarelor in apropierea maidanezilor pentru ca le pot stimula instinctul de aparare sau pofta de mancare.

1."Patere quam ipse fecisti legem" - sa ne supunem legilor!
2.“Prea marea teama de-un pericol.Te face – ades sa cazi in el” La Fontaine
3.God Doesn’t Make Mistakes
[ link extern ]

:love:

S-a intamplat sa citesc foarte multe pareri pe acest subiect si surprinzator, insa oamenii nu sunt atat de narrow minded pe cat credeam. Ma asteptam ca 80% sa fie de parere ca, cainii sa traiasca si sa inspire frica si de acum incolo pentru ca "au suflete", dimpotriva, multi considera ca desi iubesc animalele, eutanasierea este cea mai potrivita solutie. In primul rand nu este absolut deloc dureroasa, iar in al doilea rand, daca este o batalie caine vs. om, cred ca acesta din urma ar trebui sa aiba castig de cauza.

[Nu este permisa reclama pe forum, cititi va rog Regulamentul. Multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Ares-3, moderator
Fara a numara cati sunt pentru si cati sunt impotriva, faptul ca 80% din cei ce discuta aici gandesc normal, asa cum spuneti, mi se pare ca este firesc si imbucurator. Si aceasta chiar daca sunteti inselat in asteptari.
Eunatasierea este cea mai buna solutie pentru ca face bine atat cainilor cat si oamenilor.
Altfel oamenii vor fi atacati, disperati... si vor rani sau ucide cainii prin tot felul de metode dureroase, traumatizante atat pentru caini cat si pentru oameni.
Cred ca este un traumatism pentru un copil sa vada cum tatal sau loveste ori chiar ucide cainele care s-a repezit la copil pe trotuar, in parc, intre blocuri...

Adriantot a scris:

Eunatasierea este cea mai buna solutie pentru ca face bine atat cainilor cat si oamenilor.

Cred ca este un traumatism pentru un copil sa vada cum tatal sau loveste ori chiar ucide cainele care s-a repezit la copil pe trotuar, in parc, intre blocuri...

Pacat ca aveti aceasta gandire. Cum credeti ca priveste Occidentul toata aceasta tevatura declansata in Romania de accidentul nefericit si sustinuta de mass media prin instigare la violenta?!

Acum cateva zile, un amic m-a rugat sa ii fac legatura la o canisa din Germania pentru un pui de rottweiler, canisa cunoscuta de mine si cu care tineam legatura din cand in cand prin intermediul mailurilor.
Am fost refuzata elegant si chiar mi-au fost inchise pe viitor orice alte tentative de comunicare cu acestia, spunindu-mi-se ca un exemplar ADRK, un caine german de-al lor, nu are ce cauta intr-o tara necivilizata ca Romania, care eutanasieaza tot ce nu poate controla!
Mi-a fost rusine ca sunt roman!

Alte discuții în legătură

Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)