thaly a scris:
{quot)
Cainii nu ataca MAI ALES copii (vezi Romulus si Remus) insa exista posibilitatea ca, din lipsa apei care trebuia sa existe la discretie, sa fi fost turbati.
[ link extern ]
Trebuie urmarit, eu vad aproape imposibil de parcurs acel drum greu accesibil, mai ales de niste copii de 4, respectiv 6 ani!
Unu. Vesti proaste. Povestea cu Romulus si Remus este ...
doar o poveste. Banuiesc ca nu vreti sa judecam cazul de fata socotind si raportand cazurile REALE de oamenii (copii, varstnici, sau mai rar maturi) ucisi de animale la numarul de cazuri IMAGINARE in care oamenii ar fi fost salvati de animale, nu-i asa? Apoi, trebuie sa va scriu ca copiii intre 2 si 7-9 ani pot fi agresati nu numai de caini (cazul cel mai obisnuit) ci si de pisici, ambele specii socotindu-se amenintate din cauza dimensiunilor copiilor apropiate de dimensiunile lor.
Doi. Vesti si mai proaste. Rabia (turbarea) este o boala
VIRALA care produce in urma infectiei virale o forma de encefalita care la mamifere provoaca moartea din cauza infectiei cu un
VIRUS (rog utilizatorii care inteleg fenomenul sa nu ma lapideze din cauza repetitiei). Nu exista nicio dovada STIINTIFICA a mitului popular legat de setea animalului sau de
nestiinta de virusuri care sa faca legatura intre realitatea infectarii virale si lipsa apei.
Trei. Hidrofobia. Hidrofobia specifica declansarii rabiei nu este provocata de lipsa apei ci [fapt dovedit]! de
encefalita virala care afecteaza intregul sistem nervos. Asadar, hidrofobia rabica
nu are nicio legatura cu lipsa ori cu excesul de apa inaintea declansarii bolii.
Patru. Fiul meu Horia are 6 ani si jumatate si poate sa strabata in jur de 3-5 kilometri/ora pe aproape orice fel de teren pe care-l gasiti in mod natural in Romania,
[ link extern ]
chiar daca este teren accidentat,
daca el vrea sa faca asta.Cand Horia avea vreo 4 ani putea sa inoate fara ajutor si fara probleme cca 50 de m si se descurca foarte bine in teren accidentat. Nu vad de ce copillul care a fost ucis in parcul Tei n-ar fi putut strabate aceleasi distannte.
DESIGUR ca nu l-as fi lasat niciodata SINGUR, nu l-as fi pierdut din campul vizual si nu l-as fi lasa singur in prezenta unor animale, mai ales in prezenta unor caini, chiar daca pareau blanzi, pentru ca absolut toate animalele sunt imprevizibile pentru mintea umana. Cand este vorba despre reactiile animalelor, despre anticiparea unei reactii in economie, d
espre solutia unei instante de judecata sau despre anticiparea unei solutii in complexele relatii umane trebuie sa stim un lucru:
pur si simplu nu putem prezice!
Concluzie: lasand la o parte speculatiile neverificate privind traseul copiilor trebuie observat ca exista multe necunoscute care indeparteaza foarte mult concluzia.