avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora.

In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii acestora.
Din fire sunt un foarte iubitor al animalelor, insa asa nu ma impiedica sa fiu subiectiv, in cazul de fata parerea mea este ca nu exista un singur vinovat, insa cred ca cei mai putini vinovati sunt tocmai acei caini, judecand dupa faptul ca singura lor judecata este instinctul, intra in sarcina noastra a oamenilor, ce nu ne bazam pe instinct ci pe o judecata rationala sa evitam astfel de tragedii, desi intr-un final singurii ce vor platii vor fi doar... cainii. Este obligatia noastra de a nu ne lasa copii/nepotii nesupravegheati ( mai ales cand ai 4 ani !!! ), de a construi adaposturi si ai steriliza, de a face mai multe campanii de adoptii a acestor animale, etc, etc, insa asa cum am spus singurii care vor platii si din pacate chiar cu viata vor fi cainii, insa asa cum ne-au invatat marii profesori de drept penal una din conditii incrimarii este constientizarea faptei, lucru exclus in cazul nostru.
PS: Eu nu am mai fost muscat de un caine de cand aveam 12 ani ( desi intr-o noapte singur fiind pe strada am fost inconjurat, va jur de vreo 50 de caini maidanezi ) si asta pentru ca pur si simplu nu i-am provocat si nu i-am tratat cu frica.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Filip Alexandru, utilizator
trope_doi a scris:
Si cainii au dreptul sa traiasca.

Da, au dreptul sa traiasca.
Dar cainii au fost intrebati daca ei au vrut sa vina in aceasta lume?
Cine hotaraste ca trebuie sa se nasca acesti caini care apoi sa fie chinuiti in apartamente, in curti, in custi, legati in lanturi, lasati fara mancare, fugariti si haituiti de hingheri?
Oamenii hotarasc toate acestea.
Oamenii hotarasc sa se nasca atatia catelusi si apoi tot oamenii ii chinuie incercand sa-i dreseze, sa-l oblige la a se comporta intr-un fel nespecific cainelui, sa-i faca sa danseze, sa latre o melodie, sa sara in foc, sa lupte...
Cine pe cine chinuie in numele "dragostei" de animale?
Oamenii, acei "oameni iubitori de caini" sunt vinovati de chinurile prin care trec acesti caini de la nastere si pana la moarte.
Puneti-va problema ca ar trebui sa-i intrebati, sa aveti acordul lor sa vina pe aceasta lume si apoi vedeti daca aceasta iubire de animale chiar este adevarata ori este doar satisfacere a placerilor unor oameni, oameni care cred ca lor (cainilor) le place acest chin.
trope_doi a scris:
Si cainii au dreptul sa traiasca.

cum altfel?!

pe la mine, pe aici, oamenii fff batrani au o vorba...

cainii sunt la fel de destepti ca oamenii, decat ca nu vorbesc...

Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
ContSters257414, utilizator
@Adriantot,

Iubitorii de animale nu lasa puii de izbeliste, nu leaga cainii in lanturi, nu-i pun sa se lupte, nu ii dreseaza sa faca lucruri nefiresti pentru specia lor, nu ii infometeaza, nu fac nimic in lucrurile pe care le enumerati mai sus.

Asta fac oameni de genul celor care considera cainii un "bun patrimonial" de care pot dispune dupa bunul plac, adica sa ii lase sa se nasca si sa le ceara moartea fara nicio raspundere sau tresarire. Cat timp au chef sa se ocupe de ei o fac, cand devine prea complicat, decid sa ii abandoneze, ca mai apoi sa ceara eutanasia lor din motive de "iubire de oameni".

Eu consider ca sunt un iubitor de animale, am doi caini in curte, liberi, bine hraniti si bine ingrijiti, unul in casa, la fel de bine din toate punctele de vedere. Niciunul nu este chinuit. Toti sunt iubiti si fac parte din familie. Din pacate nu mai pot adopta un alt catel. Am si doi copii, ca sa spulber ideea ca toti iubitorii de caini sunt domnisoare batrane, singure si neconsolate, care isi gasesc alinarea in compania unor necuvantatoare. Si daca ar fi asa, cu ce supara pe altii preocuparea lor? De ce atata intoleranta?

Nu am abandonat niciodata un animal, nici fizic, nici ... moral, daca pot spune asa. Cu toate astea, nu consider ca sunt responsabila personal de rezolvarea situatiei cainilor fara stapan. Nu sunt responsabila direct nici de aparitia acestei probleme. Acei caini au apartinut candva unor fiinte bipede care ar fi trebuit sa le poarte de grija, insa a fost mai comod sa le dea drumul pe strada, sa le abandoneze puii aparuti din neglijenta lor, sa le ceara acum moartea. Sunt responsabila si dispusa sa contribui la rezolvarea acestei situatii cum suntem toti. Suntem o comunitate, impartim bune si rele si suntem responsabili impreuna. Din pacate, romanii nu inteleg acest concept.

Am trimis in functii publice niste "de-ai nostri". Ei au primit de la noi insarcinarea de a ne folosi banii pentru a ne scapa de diverse probleme. Insa acesti reprezentanti sunt hoti, lasi, nepriceputi, lipsiti de bun simt si de responsabilitatea pe care o aduce reprezentarea si mandatul dat de ceilalti. Isi indeasa adanc acesti bani in buzunare. Se duce cineva intr-o functie publica pentru alt scop? Problemele raman si se agraveaza. Sa fim seriosi, nu din lipsa de fonduri. Ati auzit de milioanele vehiculate doar in legatura cu subiectul "caini comunitari". Si nici nu le cere nimeni sa raspunda, toti sunt ocupati cu caprele din vecini si cu cainii de pe strada. Asta e acum "discutia la moda", ca poate maine apare altceva.

Mai trist e ca aceste doua tabere sunt inversunate mai ales una impotriva celeilalte. Au ajuns oamenii sa se urasca intre ei, in numele dragostei fata de o specie sau alta. Cei care iubesc cainii nu urasc oamenii, cum nici cei ce declama dramatic iubirea fata de proprii semeni nu ar trebui sa urasca fiinte ce au unicul rost pe lume de a darui neconditionat companie, fidelitate, iubire, suport. Stiu ca e greu de inteles pentru cineva care nu simte aceste lucruri, dar macar sa nu judecam ceea ce nu intelegem. Nu e o boala sa iubesti animalele. Si nu te transforma nici in "dusman de clasa".

Va dau dreptate, @Adriantot, nu cainii aleg sa vina pe lume. Nici noi nu alegem sa venim pe lume, e in mersul firii. Insa din momentul in care venim pe lume devenim responsabili pentru noi si pentru altii. Dar nu Dumnezei.

"A omori" nu are de a face cu omul, nici macar etimologic (slavon "umoriti").
mediator_comeaga, utilizator
Cainii trec pe verde pe trecerea de pietoni si asteapta sa treaca culoarea rosu.
Am scris mai mult dar s -a sters din greseala.
A ucide o fiinta inteligenta inofensiva este precu. O crima .a unei fiinte nevinovate.

Cainii care trec pe culoarea verde nu cred ca musca oameni si sunt bine adaptati dar se vrea si uciderea lor...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, trebuie rezolvata problema lor. Da, trebuie sa intram in randul tarilor care au o buna gestionare a situatiei similare. Dar nu trebuie sa omoram in chinuri, barbar, un animal nevinovat. Mi-a murit in fata ochilor, cateva zile in urma, un caine superb. A mancat otrava de pe strada, pusa de cei care vor sa faca dreptate. A murit in chinuri groaznice, chinuri pe care nu le doresti niciunui dusman, nici celui mai inversunat. Putea sa puna mana un copil pe acea mancare, putea sa puna mana un om al strazii.....Daca asta e moral, normal si daca asta intra in firescul lucrurilor acum.... atunci nu mai e nimic de zis.Nimic.

Alte discuții în legătură

Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)