In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii acestora.
Din fire sunt un foarte iubitor al animalelor, insa asa nu ma impiedica sa fiu subiectiv, in cazul de fata parerea mea este ca nu exista un singur vinovat, insa cred ca cei mai putini vinovati sunt tocmai acei caini, judecand dupa faptul ca singura lor judecata este instinctul, intra in sarcina noastra a oamenilor, ce nu ne bazam pe instinct ci pe o judecata rationala sa evitam astfel de tragedii, desi intr-un final singurii ce vor platii vor fi doar... cainii. Este obligatia noastra de a nu ne lasa copii/nepotii nesupravegheati ( mai ales cand ai 4 ani !!! ), de a construi adaposturi si ai steriliza, de a face mai multe campanii de adoptii a acestor animale, etc, etc, insa asa cum am spus singurii care vor platii si din pacate chiar cu viata vor fi cainii, insa asa cum ne-au invatat marii profesori de drept penal una din conditii incrimarii este constientizarea faptei, lucru exclus in cazul nostru.
PS: Eu nu am mai fost muscat de un caine de cand aveam 12 ani ( desi intr-o noapte singur fiind pe strada am fost inconjurat, va jur de vreo 50 de caini maidanezi ) si asta pentru ca pur si simplu nu i-am provocat si nu i-am tratat cu frica.
De cand opinia unui crescator particular de caini reprezinta opinia occidentului? Dvs si altiii ca dvs, care aveti o afacere cu caini, priviti aceasta problema in mod personal. Va afecteaza grav bussinesul. reactia dvs este normala si la asta ma refeream cand spuneam ca nu va acuz . Nu va acuz ca va manifestati asa, este de inteles de ce o faceti.
Incercati sa gasiti tot felul de motivari, ca sa abateti atentia de la problema de interes national care e reprezentata de amenintarea cainilor fara stapan. Problema trebuie rezolvata, iar eutanasierea celor fara stapan este singura solutie. Indiferent cati caini vor fi sterilizati, vor fi mereu altii nesterilizati, puiii propriilor caini aruncati de stapanii lor in strada. In oocident, doar cei prost informati pot sa se opuna acestei solutii. Daca ii deranjeaza, sa adopte ei maidanezii, pe toti.
Gresiti! Eu NU traiesc de pe urma cainilor si NU fac afaceri cu caini. In prezent am doua exemplare de rottweiler, un mascul puppy de 6 luni (inapt de monta!) si o femela junioara de 18 luni care nu a fost montata niciodata! Nu am nici un cuib la activ! Eu doar cresc pentru hobby si pentru placerea personala pe care mi-o ofera aceasta pasiune, un caine de rasa, merg in expozitii si prezint cainii mei dar si alti caini.
Termenul de "crescator particular" nu exista in chinologie, am sa va dezamagesc. Exista doar CRESCATOR si atat!
Crescatorii nu scot profit de pe urma cainilor, faceti o confuzie cand va ganditi la ei, probabil vreti sa spuneti de samsari, caci aceia sunt cei ce chinuie femela la fiecare perioada de calduri facind monta dupa monta cu ea.
Un CRESCATOR cu afix afiliat Federatiei Chinologice Internationale face monte pentru imbunatatirea rasei, merge sute sau chiar mii de Km pentru o monta, la un mascul etalon din Europa si nu numai, face monte gandite care costa bani multi, ca sa nu mai vorbim de banii de drum, cazare, smd. Apoi puii sunt crescuti in conditii de inalta clasa, suplimenteaza laptele mamei cu lapte praf, apoi cand ii intarca ii trece pe hrana superpremium de cea mai buna calitate, vaccine, deparazitari, vitamine, smd. Cand trage linie vede ca pretul cerut pe pui nu acopera toate cheltuielile, si de cele mai multe ori chiar asa se intampla. Deci unde e castigul? Apoi sa nu uitam toate participarile in expozitii (in tara si in strainatate) care si alea costa destul.
Va rog, daca nu cunosteti, nu vorbiti! Faceti confuzii asa cum multi romani fac, deoarece asta e Romania, tara celor ce inca nu au invatat sa lase d-oparte forma fara fond promovata de regimul comunist si sa gandeasca si altfel, spre progres.
Oamenii sunt superficiali si nu au cunostinte, nu vor sa invete nimic! Stiti cati romani cauta pe Google "vand pui de.....(numele rasei)?" si stiti cat de multi fac alegeri gresite oprindu-se la primele oferte, de obicei cele care ADUC ACASA puiul, il LIVREAZA ca pe o pizza la domiciliu?!
Un crescator serios nu-si promoveaza cuibul pe internet si nu vinde la oricine, ca sa nu mai spun ca nu livreaza puii!
Vorbiti de cainii aruncati pe strada si abandonati! Stiti cine abandoneaza?! Credeti ca eu, care am caini cu pedigree valoros chinologic (cainii mei la ora actuala valoreaza cateva mii de euro!) sau cei ca mine, care cresc in cunostinta de cauza astfel de caini, sau vorbim despre cei ce au metisi pe care la randu-le i-au achizitionat din cine stie ce piete de animale sau pet shop-uri sau poate chiar dintr-un Carrefour, pentru ca mai apoi, in loc sa ii sterilizeze, i-au dat la monta si s-au trezit cu 8-10 pui cu care nu au stiut ce sa faca?!
Am semntat petitia pentru infiintarea politiei animalelor, credeti ca se va face ceva in acest sens?
thaly, va rog frumos:
1. Folositi functia de citare numai cand doriti sa va referiti la o parte a unui mesaj anterior, incarcati inutil pagina citand in intregime mesaje de pe aceeasi pagina.
2. Incercati pe cat posibil sa va mentineti ontopic. Ultimul dvs. mesaj este in intregime offtopic si conform Regulamentului putea fi sters, a ramas pe forum pentru ca e pacat de cat suflet ati pus in ce ati scris. Am editat partea mai agresiva pentru in discutiile libere oricine are dreptul sa isi exprime opinia atata timp o face politicos. Va rog sa tineti cont de faptul ca opiniile se impun cu argumente nu cu ''puneri la punct''.
3. Cititi Regulamentul de postare in forum: www.avocatnet.ro/content/tag...
Ca de obicei, RO stie pe ce lista sa se inscrie. In privinta uciderii cainilor e intre state precum: Ucraina (a renuntat la idee in 2011), Sri Lanka, China (au renuntat si chinezii), Irak, Etiopia.
* thaly a scris: Am fost refuzata elegant si chiar mi-au fost inchise pe viitor orice alte tentative de comunicare cu acestia, spunindu-mi-se ca un exemplar ADRK, un caine german de-al lor, nu are ce cauta intr-o tara necivilizata ca Romania […]
Cu alte cuvinte, acesta a fost si raspunsul unor canise din Italia si Franta (dar o sa le treaca) :)
Multe asociatii s-au aratat dispuse sa ia un anumit numar de caini dintre cei adunati zilele acestea de pe strazi, reprezentantii acestora intrebandu-se de ce autoritatile nu au luat legatura cu unele, pentru a da cainii in alte state daca nu puteau sa gestioneze situatia si s-ar fi impiedicat (si astfel) inmultirea necontrolata. Ei nu aveau de unde sti care e situatia in unele orase din RO.
**
Zilele acestea cam toata lumea a vociferat despre “legea zice” si despre “in tarile civilizate”.
In “tarile civilizate” persoana care ar fi lasat un copil nesupravegheat ar fi fost amendata contraventional, iar daca neglijenta ar fi condus la moartea copilului persoana ar fi avut parte cel putin de o amenda penala daca nu de pedeapsa inchisorii cu suspendarea executarii.
Da, am auzit si de “generatia cu cheia de gat”. Ceea ce acei cetateni n-au patimit sau n-au auzit ca s-a intamplat nu inseamna ca n-a existat. Daca ei n-au fost atent supravegheati nu inseamna ca n-ar fi trebuit sa fie. Dar cine sa stea sa mai gandeasca?!
@trope_doi, nu voi cita nimic din postarile dumneavoastra, nu are rost, subscriu cuvant cu cuvant.
Sper ca moderatorii sa imi permita interventia, nu mai intru in discutie, mi-am spus punctul de vedere intr-un alt topic, nu are sens sa repet, mai ales ca dialogul e surd, si aici, ca si acolo sau pretutindeni. Si probabil ca am pierdut oricum simpatia multor useri, cum si altii au subrezit-o serios pe a mea...
Cum sa ii convingi pe cei care iubesc animalele ca a ucide cainii e justificabil, cum sa ii faci pe ceilalti sa simta ceea ce nu pot simti?
Tare rau imi pare ca tot discordia ne macina, tot orbiti suntem, tot intoleranti, tot aceiasi...