avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora.

In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii acestora.
Din fire sunt un foarte iubitor al animalelor, insa asa nu ma impiedica sa fiu subiectiv, in cazul de fata parerea mea este ca nu exista un singur vinovat, insa cred ca cei mai putini vinovati sunt tocmai acei caini, judecand dupa faptul ca singura lor judecata este instinctul, intra in sarcina noastra a oamenilor, ce nu ne bazam pe instinct ci pe o judecata rationala sa evitam astfel de tragedii, desi intr-un final singurii ce vor platii vor fi doar... cainii. Este obligatia noastra de a nu ne lasa copii/nepotii nesupravegheati ( mai ales cand ai 4 ani !!! ), de a construi adaposturi si ai steriliza, de a face mai multe campanii de adoptii a acestor animale, etc, etc, insa asa cum am spus singurii care vor platii si din pacate chiar cu viata vor fi cainii, insa asa cum ne-au invatat marii profesori de drept penal una din conditii incrimarii este constientizarea faptei, lucru exclus in cazul nostru.
PS: Eu nu am mai fost muscat de un caine de cand aveam 12 ani ( desi intr-o noapte singur fiind pe strada am fost inconjurat, va jur de vreo 50 de caini maidanezi ) si asta pentru ca pur si simplu nu i-am provocat si nu i-am tratat cu frica.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Filip Alexandru, utilizator
Jocandi Causa a scris:

@thaly : este foarte trist faptul ca va deranjeaza publicarea imaginii unui caine mort, dar va lasa rece publicarea fotografiei unui ingeras de copil de 4 ani, ucis de bestiile canine.

Cu tot respectul, este si mai trist faptul ca nu ati inteles interventia mea.
Nu publicarea imaginii cainelui mort era problema, ci dezinformarea si furtul, in conditiile in care acel caine nici macar nu era un caine din septelul rottweilerilor din tara, ci din afara tarii, caine care, in descrierea lui, daca ati avut rabdarea necesara si interesul totodata sa cititi, este clar specificat cat de bland si iubitor era cu copiii si ce temperament bun avea!

Eu ma declar iubitor de oameni dar si de animale, am mai spus-o odata si o repet. Fata de patrupedele mele imi asum raspunderea si bag mana in foc pentru ele ca nu ar putea savarsi acte de agresivitate in prop. de 99,9(9)%.
Am specificat ca am un copil micut si eu, mai micut chiar decat cel a carui soarta a fost cruda, dar absolut niciodata nu l-am scapat din aria vizuala pentru ca se pot intampla enorm de multe accidente. Accidente de orice natura.
L-am invatat sa iubeasca si sa respecte cainii si, de ce nu, sa se responsabilizeze fata de ei, atat cat un copil de 1-2 ani poate intelege si pune in aplicare.
In conditiile astea, cum credeti ca ma lasa rece poza lui Ionut si gandul ca acest sufletel nu mai este printre noi?!?! Insa sunt om si nu animal, deci am discernamant si gandesc inainte sa infaptuiesc genocidul asupra speciei canine!

Tatal meu locuieste in apropierea Parcului Tei si zilele trecute am fost la el si am avut curiozitatea sa vad cu ochii mei locul in care s-au petrecut evenimentele, pentru ca presa scrie dupa cum i se dicteaza si nu adevarul!
Dupa cum va spuneam, am mers in Parcul Tei si am vazut si locul de joaca dar si "poarta mortii lui Ionut" asa cum presa a numit locul lasat liber din gardul ce delimiteaza parcul efectiv de terenul viran din spatele complexului sportiv Tei.
Pentru ca acum au fost rapid acoperite TOATE sparturile din gard, am mers pe o straduta (nu stiu numele) care m-a dus pe acel teren accidentat plin de balarii care duce la o rapa cu panta extrem de inclinata care face un unghi de 80 grade cu solul si are vreo 15-20 m inaltime. Cum credeti ca un copil de 4 ani se poate aventura sa coboare asa o panta pe care recunosc ca eu nu am coborat-o, de teama sa nu ma ranesc, bineinteles, itinerariul meu oprindu-se aici.
Si va mai intreb odata cum credeti (conform afirmatiilor din mass media) ca un copil de 4 ani o poate cobori fara sa se raneasca?! Eu vad posibil asta intr-un singur mod, prin rostogolire si de aici premisa mea ca pustiul s-a lovit initial in cadere (posibil chiar la cap) si asta i-a si cauzat moartea si mai apoi au venit cainii din curtea de la Tuzla 50 care este la 20-30 m de panta respectiva si l-au "atacat", tarindu-si "prada" pana in curte.

Bineinteles, este doar o ipoteza personala nascuta in urma celor vazute la fata locului.

Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2013
thaly, utilizator
Cu acelasi respect, vreau sa va precizez ca nu v-am acuzat de nimic. Doar am constatat. Inteleg interesul domniei voastre in speta cu cainele.
Nu inteleg de ce cautati in alta parte vinovatul. Asta chiar nu inteleg. Si eu am copii mici si stiu cat de usor este sa-i scapi de sub supraveghere o secunda. Nu este vinovata bunica. Poate ar fi fost ea mancata de cainii ucigasi, daca s-ar fi dus cu ei sau dupa ei. Vinovati sunt cei ce au adoptat cainii aceia si le-au dat drumul apoi.
u.b.i.k =D>

Nu cred ca discutia trebuie purtat in jurul "dreptului la viata al animalelor" pentru animalele nu au nici un fel de drepturi, doar omul e subiect de drept, ci in jurul afirmatiei ca nu cainii sunt periculosi ci oamenii care n-au rezolvat problema cainilor.

Daca autoritatile si diversele organizatii (ONG) ar fi actionat (facut treaba) la momentul potrivit , atunci cand populatia de caini fara stapan se afla la un nivel tolerabil, nu s-ar fi ajuns la situatia de a avea mii de caini fara stapan pe strazi si nici nu am fi avut parte de evenimente tragice , in urma carora : un cetatean japonez , o doamna si un copil au murit . Din pacate „ilustrii nostri politicieni” si ceilalti „factori decizionali, intra in actiune, fie in urma unor reactii primite din partea celor din mass media, fie din partea unor „revoltelor populare” , fie deloc . Acestia NU au capacitatea sa anticipeze din timp problemele si nici nu actioneaza din timp pentru rezolvarea lor. In schimb se pricep foarte bine la discursuri populiste , pseudo – sentimentaliste si lacrimogene ( vezi fatarnicia dlui Oprescu) Asa ca, ma intreb ce vor oameni sa aleaga? Alegem „reactia la stimuli”, sau alegem ca ilustri nostri politicieni si edili sa „frece menta” in continuare , fara sa stea in intentia lor, rezolvarea problemelor?

trope doi =D>

Si iubitorii de oameni trebuie sa se implice, nu doar cei care iubesc cainii. Daca iubitorul de caini e diliu inseamna ca ceilalti nu trebuie sa se implice, doar pe motiv ca nu e treaba lor?

Aveti perfecta dreptate! Noi am creat problema. Noi am hranit animalele fara stapan intre blocuri. Noi , nu am sterilizat la timp animalele de companie . Noi, am aruncat pui nedoriti in strada. Si atata timp cat noi nu ne schimbam , nu vom rezolva problema. Acesti caini fara stapan vor fi omorati pe banda rulanta, datorita nepasarii unora si altora si tot datorita nepasarii acestora, pe banda rulanta vor aparea alti. Atata timp cat nu eliminam cauza , nu vom rezolva nimic. Iar conflictul dintre “iubitori de animale “ si “iubitori de oameni” , nu se va ameliora prin cultivarea ignorantei ( sau prin amenintari cu moartea, cum bine s-a vazut la unele programe de stiri) , ci prin educatie.

thaly =D>

Cainii au nevoie de STAPAN, de o casa, de siguranta oferita de toate astea, si mai apoi de hrana si adapost iarna
Nu exista caini criminali! Exista oameni criminali!
Ce nu au romanii si ce au celelalte tari membre U.E? CUNOSTINTE, CULTURA,.

Intr-o tara civilizata , nu trebuie sa existe caini fara stapan . Lasarea cainilor pe strazi nu este iubire, ci condamnarea lor , pentru ca acestia vor umbla in haite , vor urla ca lupii si tot ca lupii, vor omora pentru hrana si teritoriu , acestia nu se vor mai numi Azorel, sau Labus , ci vor avea “nume de cod.”.

Cu scuzele de rigoare , eu unul as fi scris ca status, unul din citatele de mai jos, ale dlui Mark Twain

“Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat imi iubesc mai mult cainele” sau

“Daca iei un caine lihnit de foame si il vei hrani, acesta nu te va musca. Aceasta este diferenta principala dintre caine si om.”

[ link extern ] /

Dumnezeu sa-l odihneasca pe Ionut!

Geneza capitolul 1. Ziua a cincea.

Apoi a zis Dumnezeu: "Să scoată pământul fiinţe vii, după felul lor: animale, târâtoare şi fiare sălbatice după felul lor".
ªi a fost aşa. A făcut Dumnezeu fiarele sălbatice după felul lor, şi animalele domestice după felul lor, şi toate târâtoarele pământului după felul lor. ªi a văzut Dumnezeu că este bine.
ªi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"

Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
shishiza, utilizator
Ooof! Cate discutii! Cata pasiune! si ... Caaaaataaaaaa ipoooooocrizie!
Pseudoofftopic. Pe la orele 1-2 in noaptea care tocmai a trecut am vazut pe unul din posturile care fac emisiuni despre animale doi porci vietnamezi crescuti si dresati de un american. Cei doi porci frati se comportau de parca ar fi inteles tot ce le cerea omul
sa faca.
Porcii, viteii, vacile, mieii, olile sunt animale inteligente.
[ link extern ]
Cu toate ca sunt animale inteligente, porcii au ghinionul fantastic de a avea tipul de carne pe care oamenii o considera gustoasa. Punct. Vorbeste cineva despre drepturile porcilor? Da, insa asta se intampla numai intre Ignat si Craciun si numai cu privire la dreptul porcilor de a fi eutanasiati inainte de a fi parliti, jupuiti, transati si facuti carnati, sunca si caltabosi. De cate ori vedeti un desen prezentand un purcel fericit pe pachetul de sunca de Praga ganditi-va daca astfel arata porcul atunci cand a murit ca sa va faca voua sunca.

Culutza: Ma, Ghita, oare exista viata dupa Ignat si Craciun?
Ghita: Ma, Culutza, om videa noi ce o fi, daca o fi ceva.
(discutie metafizica intre doi porci din cocina bunicii in ziua de 17 decembrie 1986.
AMR 3 zile pana la Ignat)

Despre ce discutam aici? Despre caini nevinovati? Exista caini vinovati sau pisici vinovate? Niciun animal nu este vinovat pentru nimic deoarece n-are suficienta minte ca sa fie vinovat! Doar oamenii sunt vinovati. Asta nu inseamna ca in acelasi mod in care ucidem porcii, viteii, puii de gaina ori mieii ca sa ne hranim nu putem ucide cainii sau oricare alt animal ca sa ne protejam. Punct.
Merg sa-mi gatesc un cotlet de porc cu sos de lapte si alune si va las sa va mai ganditi.
Jocandi Causa a scris:

Cu acelasi respect, vreau sa va precizez ca nu v-am acuzat de nimic. Doar am constatat. Inteleg interesul domniei voastre in speta cu cainele.
Nu inteleg de ce cautati in alta parte vinovatul. Asta chiar nu inteleg. Si eu am copii mici si stiu cat de usor este sa-i scapi de sub supraveghere o secunda. Nu este vinovata bunica. Poate ar fi fost ea mancata de cainii ucigasi, daca s-ar fi dus cu ei sau dupa ei. Vinovati sunt cei ce au adoptat cainii aceia si le-au dat drumul apoi.

Pe mine sa ma acuzati?! Am dreptul la libera exprimare asa cum si dvs aveti si nu-mi amintesc sa ma aflu in "boxa acuzatilor" in acest dosar penal!

Despre acest subiect devenit controversat se poate discuta mult si bine insa eu m-am sesizat cu privire la FELUL in care cei pe care ii votam (sau i-am votat) stiu si pot sa gestioneze o astfel de situatie, si la masurile luate de ei, nimic mai mult.

Eu nu caut vinovati nicaieri ca nu e de competenta mea sa fac asta. Eu nici macar "nu apar cainii" asa cum toata Romania urla si pune la zid pe toti cei ce ISI PERMIT sa aiba o alta parere si vor altceva decat sa starpeasca cainii.
Cei ce cauta vinovati i-au gasit deja, respectiv cainii au cazut drept singurii vinovati in cazul asta, ceea ce mi se pare aberant!
Daca ii genera moartea orice alt factor, mai putin cainii, bunica era singura raspunzatoare, corect? Eu doar va intreb, aveti capabilitatea de a-mi raspunde.

Bunica, in cazul in care se simtea neputincioasa, trebuia sa isi decline competenta si sa nu isi asume grija fata de copii. Simplu!

Alte discuții în legătură

Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)