Jocandi Causa a scris:
Instantele de judecata nu au nicio problema in a transa un astfel de litigiu, asa cum v-am aratat in speta postata de mine mai sus. In afara de cateva sentinte regretabile luate de judecatori neexperimentati,inainte de Dexizia XI/2005 a ICCJ, nu exista nicio hotarare judecatoreasca irevocabila in care sa fie anulata dobanda penalizatoare pe motivele invocate de catre dumneavoastra, intr-un contract de credit bancar.
Asadar este o simpla discutie de cafenea, nicidecum o problema juridica.
Probabil credeati ca o sa creati rumoare, cu acest subiect. Imi pare rau ca va dezamagesc nu este nici pe departe o problema reala!
domnule, in romania e un conflict evident (o "problema reala") si de notorietate intre imprumutatorii de bani (banci si ifn-uri, in principal, vazute (bancile si ifn-urile) de mai toata lumea in romania, e iarasi de notorietate, camatari) si populatia imprumutata.
domnule, una, numai una (nu cateva) sentinta favorabila imprumutatilor e (a fost) suficienta sa va dea peste cap (sa anuleze, sau, oricum, oricum, sa puna la indoiala, sa fie cu semnul intrebarii, sa fie cat se poate de discutabil) tot ce tot incercati, si iarasi incercati (de parca asta v-ar fi serviciul) sa sustineti si convingeti si pe altii.
intrebare:
legea 313/1879 fiind in vigoarea (cu
aplicabilitate fara doar si poate si in materie comerciala) la data contractarii imprumuturilor, care este baza legala, temeiul legal al perceperii de penalitati de intarziere in contractele de imprumut bancare ale populatiei?
dati-mi dvs
textul de lege.
exclus sa-mi spuneti ca l313/1879 se refera numai la contractele civile.
nici dvs., insiva, oricat de partinitor ati fi, n-aveti cum sa mai credeti (daca ati crezut vreodata) (si sa mai si spuneti/scrieti) asta.
nota: si nu mai veniti cu speta aia pe care o tot citati si prezentati ca fiind de pus in rama, ca era suficient ca judecatorul de acolo sa zica (cum au facut-o altii (judecatori, chiar de la CURTEA SUPREMA DE JUSTITIE, mai vedeti, revedeti si iar vedeti speta, v-am tot aratat-o, da' parca fugiti de ea), in alte spete) ca l313/1879 are aplicabilitate si in materie comerciala, ca gata, era dusa (moarta, decedata, sau inexistenta pt. dvs.), si, evident, de pus in rama de catre ailalti, de catre imprumutati.